BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  31/08/2016
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, K. G. de; QUEIROZ, V. A. V.; CARLOS, L. de A.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, M. H.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; MENEZES, C. B. de; SILVA, E. C. da; BARROS, F.
Afiliação:  Kênia Grasielle de Oliveira, Bolsista; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Lanamar de Almeida Carlos, Bolsista; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Viçosa; Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; Ernani Clarete da Silva, Bolsista; Frederico Barros, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Effect of the storage time and temperature on phenolic compounds of sorghum grain and flour.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 216, p. 390-398, 2017.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2016.08.047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the effect of storage temperature (4, 25 and 40°C) and time on the color and contents of 3-deoxyanthocyanins, total anthocyanins, total phenols and tannins of sorghum stored for 180 days. Two genotypes SC319 (grain and flour) and TX430 (bran and flour) were analyzed. The SC319 flour showed luteolinidin and apigeninidin contents higher than the grain and the TX430 bran had the levels of all compounds higher than the flour. The storage temperature did not affect most of the analyzed variables. The content of most of the compounds reduced during the first 60 days when they became stable. At day 180, the retention of the compounds in the genotypes SC319 and TX430 ranged from 56.1-77.9% and 67.3-80.1% (3-deoxyanthocyanins), 88.4-93.8% and 84.6-96.8% (total anthocyanins) and 86.7-86.8 and 89.4-100% (phenols) respectively. The retention of tannins ranged from 56.6 to 85.3%. The color of samples remained stable for 120 days.
Palavras-Chave:  Composto bioativo.
Thesagro:  Antocianina; Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
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CNPMS27202 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoLUCCHI, A.; BOTTON, M.; BAGNOLI, B. Tignola rigata su vite da tenere sotto controllo. L'Informatore Agrario, Verona, n. 31, p. 65-69, ago. 2011
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBOTTON, M.; CARBONARI, J.; DANIELI, R.; NONDILLO, A.; LUCCHI, A. Olhos vigilantes. Cultivar HF, v. 15, n. 104, p. 5-7, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBOTTON, M.; NONDILLO, A.; CARBONARI, J.; LUCCHI, A. Traça europeia dos cachos da videira Lobesia botrana: uma praga em expansão nas Américas. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. 8 p. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 160). Foto: Andrea Lucchi.
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOCCO, A.; SILVA, V. C. P. da; BENELLI, G.; BOTTON, M.; LUCCHI, A. Sustainable management of the vine mealybug in organic vineyards. Journal of Pest Science, Dec. 2020.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBENELLI, G.; LUCCHI, A.; ANFORA, G.; BAGNOLI, B.; BOTTON, M.; CAMPOS-HERRERA, R.; CARLOS, C.; DAUGHERTY, M. P.; GEMENO, C.; HARARI, A. R.; HOFFMANN, C.; IORIATTI, C.; PLANTEY, R. J. L.; REINEKE, A.; RICCIARDI, R.; RODITAKIS, E.; SIMMONS, G. S.; TAY, W. T.; TORRES-VILA, L. M.; VONTAS, J.; THIÉRY, D. European grapevine moth, Lobesia botrana. Part I: Biology and ecology. Entomologia Generalis, April 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBENELLI, G.; LUCCHI, A.; ANFORA, G.; BAGNOLI, B.; BOTTON, M.; CAMPOS-HERRERA, R.; CARLOS, C.; DAUGHERTY, M. P.; GEMENO, C.; HARARI, A. R.; HOFFMANN, C.; IORIATTI, C.; PLANTEY, R. J. L.; REINEKE, A.; RICCIARDI, R.; RODITAKIS, E.; SIMMONS, G. S.; TAY, W. T.; TORRES-VILA, L. M.; VONTAS, J.; THIÉRY, D. European grapevine moth, Lobesia botrana. Part II: Prevention and management. Entomologia Generalis, April 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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