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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  17/03/2020
Data da última atualização:  25/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GARRETT, R. D.; RYSCHAWY, J.; BELL, L. W.; CORTNER, O.; FERREIRA, J. N.; GARIK, A. V. N.; GIL, J. D. B.; KLERKX, L.; MORAINE, M.; PETERSON, C. A.; REIS, J. C. dos; VALENTIM, J. F.
Afiliação:  Rachael D. Garrett, ETH Zürich / Boston University; Julie Ryschawy, Université de Toulouse; Lindsay W. Bell, CSIRO Agriculture and Food; Owen Cortner, ETH Zürich / Boston University; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU; Anna Victoria N. Garik, Boston University; Juliana D. B. Gil, Wageningen University; Laurens Klerkx, Wageningen University; Marc Moraine, CIRAD; Caitlin A. Peterson, University of California; JULIO CESAR DOS REIS, CPAMT; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC.
Título:  Drivers of decoupling and recoupling of crop and livestock systems at farm and territorial scales.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ecology and Society, v. 25, n. 1, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5751/ES-11412-250124
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Crop and livestock production have become spatially decoupled in existing commercial agricultural regimes throughout the world. These segregated high input production systems contribute to some of the world's most pressing sustainability challenges, including climate change, nutrient imbalances, water pollution, biodiversity decline, and increasingly precarious rural livelihoods. There is substantial evidence that by closing the loop in nutrient and energy cycles, recoupling crop and livestock systems at farm and territorial scales can help reduce the environmental externalities associated with conventional commercial farming without declines in profitability or yields. Yet such 'integrated' crop and livestock systems remain rare as a proportion of global agricultural area. Based on an interdisciplinary workshop and additional literature review, we provide a comprehensive historical and international perspective on why integrated crop and livestock systems have declined in most regions and what conditions have fostered their persistence and reemergence in others. We also identify levers for encouraging the reemergence of integrated crop and livestock systems worldwide. We conclude that a major disruption of the current regime would be needed to foster crop-livestock reintegration, including a redesign of research programs, credit systems, payments for ecosystem services, insurance programs, and food safety regulations to focus on whole farm outcomes and the creation of a cir... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Adopción de innovaciones; Agricultura sustentable; Agricultural production; Integração lavoura-pecuária; Integrated crop-livestock systems; Sistemas agrícolas integrados.
Thesagro:  Adoção de Inovações; Agricultura Sustentável; Pecuária; Produção Agrícola; Sistema de Cultivo; Transferência de Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Cropping systems; Innovation adoption; Integrated agricultural systems; Sustainable agriculture; Technology transfer.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211906/1/Drivers-of-decoupling.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC26984 - 1UPCAP - DD
CPAMT1518 - 1UPCAP - DD
CPATU56342 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  31/01/2019
Data da última atualização:  24/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LOPES, R. de C. S. O.; THEODORO, J. M. V.; SILVA, B. P. da; QUEIROZ, V. A. V.; MOREIRA, M. E. de C.; MANTOVANI, H. C.; HERMSDORFF, H. H.; MARTINO, H. S. D.
Afiliação:  Rita de Cássia Stampini Oliveira Lopes, Universidade Federal de Viçosa; Jaqueline Maciel Vieira Theodoro, Universidade Federal de Viçosa; Bárbara Pereira da Silva, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Maria Eliza de Castro Moreira, Universidade Federal de Viçosa; Hilário Cuquetto Mantovani, Universidade Federal de Viçosa; Helen Hermana Hermsdor?, Universidade Federal de Viçosa; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Synbiotic meal decreases uremic toxins in hemodialysis individuals: a placebo-controlled trial.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 116, p. 241-248, 2019.
DOI:  10.1016/j.foodres.2018.08.024
Idioma:  Inglês
Notas:  Publicado online em 9 ago. 2018.
Conteúdo:  Generation of uremic toxins p-cresylsulfate (p-CS), indoxyl sulfate (IS) and indole 3-acetic acid (IAA) in hemodialysis (HD) individuals may be associated with the gut flora and recognized markers of disease progression. This study investigated the effect of synbiotic meal on uremic toxins in HD individuals. We conducted randomized singleblind and placebo-controlled intervention study with 58 HD subjects (20F/38M, 63.1 ± 10.9-old) who were randomly allocated in synbiotic group (SG, 40g of extruded sorghum plus 100mL of unfermented probiotic milk) or control group (CG, 40g of extruded corn plus 100mL of pasteurized milk), during 7-wk Metabolic markers anduremictoxins,fecalconcentration ofshortchainfattyacidandpHvalue wasdetermined. The SG group had decreased serum p-CS and IS, as well as decreased urea concentration (p < .05) compared to CG. SG showed higher fecal butyric acid and lower pH compared to baseline and SC (p < .05). In addition, serum p-CS and fecal pH were positively correlated to urea concentration in SG participants at the endpoint. The consumption of the synbiotic meal during 7-wk reduced colonic pH, and reduced serum uremic (p-CS and IS) toxins and urea in HD subjects.
Thesagro:  Toxina; Uréia.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191721/1/Symbiotic-meal-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS28693 - 1UPCAP - DD
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