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Registros recuperados : 17 | |
2. | | LOPES, N. P.; SILVA, C. C. da; JHAM, G. N.; LEITE, G. L. D; PICANCO, M. Fatores quimicos de resistencia de Lycopersicon hirsutum f. glabratum (PI 134417) a Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.94, maio 1996. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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3. | | LOPES, N. P.; SILVA, C. C. da; JHAM, G. N.; LEITE, G. L. D.; PICANCO, M. Fatores quimicos de resistencia de Lycopersicon peruvianum (LA 444-1) a Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.94, maio 1996. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | | SANTOS, M. dos; CONÇENÇO, G.; ANDRES, A.; RIEFFEL FILHO, J.; VILELLA, J.; GARCIA, C. N.; LOPES, N. P. Emergência de arroz e capim-arroz em função de níveis de umidade do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v. 2, p. 794-796 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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7. | | GOBBO NETO, L.; GUARATINI, T.; PESSOA, C.; MORAES, M. O. DE; COSTA-LOTUFO, L. V.; VIEIRA, R. F.; COLEPICOLO, P.; LOPES, N. P. Differential metabolic and biological profiles of Lychnophora ericoides mart. (Asteraceae) from different localities in the Brazilian "campos rupestres". Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 21, n. 4, p. 750-759, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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8. | | MAGALHAES, S. T. V. de; CANGEMI, R. de C.; PICANCO, M.; JHAM, G. N.; LOPES, N. P.; SANTOS, A. de P. S. Efeito de extratos hexanicos de Lycopersicon peruvianum sobre a eclosao de ovos de Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.13, n.1, p.91, maio 1995. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | KOFFLER, S.; SOARES, F. M.; GHILARDI-LOPES, N. P.; ALBERTINI, B.; DRUCKER, D. P.; SALIM, J. A.; NUNES-SILVA, P.; FRANCOY, T. M.; SARAIVA, A. M.; CARVELL, C. FIT Count Brasil: monitoramento de visitantes florais por contagem. Santo André, SP: Universidade Federal do ABC, 2022. 90 p. (Ciência cidadã, v. 7). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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10. | | ALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, Z. C. C.; LOPES, N. P. Chemical composition of essential oils from Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) in two different seasons. Journal of Essential Oil Bearing Plants, v. 17, n. 6, p. 1137-1145, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | ALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; OLIVEIRA, A. P. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P. Chemical composition of essential oils from the stem barks of Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) native to the Caatinga Biome. African Journal of Pharmacy and Pharmacology, v. 9, n. 4, p. 98-101, jan. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | SOUZA, A. V. de; BRITTO, D. de; SANTOS, U. S. dos; BISPO, L. dos P.; TURATTI, T. C. C.; LOPES, N. P.; OLIVEIRA, A, P. de; ALMEIDA, J. R. G. da S. Influence of season, drying temperature and extraction time on the yield and chemical composition of marmeleiro (Croton sonderianus) essential oil. Journal of Essential Oil Research, v. 29, n. 1, p. 76-84, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | OLIVEIRA JÚNIOR, R. G. de; FERRAZ, C. A. A.; SILVA, J. C.; OLIVEIRA, A. P. de; DINIZ, T. C.; SILVA, M. G. e; QUINTANS JÚNIOR, L. J.; SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P.; LORENZO, V. P.; ALMEIDA, J. R. G. da S. Antinociceptive effect of the essential oil from Croton conduplicatus Kunth (Euphorbiaceae). Molecules, v. 22, n. 6, p. 1-14, may. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | SOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; CARVALHO, A. M. de; KOFFLER, S.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; MACULAN, B. C. M. dos S.; BERTOLINI, A. M.; RIGOTE, G.; CORADIN, L.; MONTEDO, U.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; ALMEIDA, K. R. de; FRANÇA, S. G. M. de; GABRIEL, H. D. E.; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Optimizing the monitoring of urban fruit-bearing flora with citizen science: an overview of the pomar urbano initiative. Biodiversity Information Science and Standards, v. 7, e112009, 2023. Presented at TDWG 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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15. | | SOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; CORADIN, L.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; CARVALHO, A. M. de; GAVAI, A.; BOUZEMBRAK, Y.; MACULAN, B. C. M. dos S.; KOFFLER, S.; MONTEDO, U. B.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; GABRIEL, H. D. E.; FRANÇA, S. G. M. de; ALMEIDA, K. R. de; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Citizen science data on urban forageable plants: a case study in Brazil. Gigabyte, v. 2024, p. 1-16, Feb. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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16. | | SOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; BOUZEMBRAK, Y.; CORADIN, L.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; CARVALHO, A. M. de; MACULAN, B. C. M. dos S.; KOFFLER, S.; MONTEDO, U. B.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; GAVAI, A.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; GABRIEL, H. D. E.; FRANÇA, S. G. M. de; ALMEIDA, K. R. de; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Leveraging citizen science for monitoring urban forageable plants. GigaScience, v. 13, n. 1, giae007, 2024 Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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17. | | ZUFFA, S.; SCHMID, R.; BAUERMEISTER, A.; GOMES, P. W. P.; CARABALLO-RODRIGUEZ, A. M.; EL ABIEAD, Y.; ARON, A. T.; GENTRY, E. C.; ZEMLIN, J.; MEEHAN, M. J.; AVALON, N. E.; CICHEWICZ, R. H.; BUZUN, E.; CARRILLO TERRAZAS, M.; HSU, C. Y.; OLES, R.; AYALA, A. V.; ZHAO, J.; CHU, H.; KUIJPERS, M. C. M.; JACKREL, S. L.; TUGIZIMANA, F.; NEPHALI, L. P.; DUBERY, I. A.; MADALA, N. E.; MOREIRA, E. A.; COSTA-LOTUFO, L. V.; LOPES, N. P.; REZENDE-TEIXEIRA, P.; JIMENEZ, P. C.; RIMAL, B.; PATTERSON, A. D.; TRAXLER, M. F.; PESSOTTI, R. de C.; ALVARADO-VILLALOBOS, D.; TAMAYO-CASTILLO, G.; CHAVERRI, P.; ESCUDERO-LEYVA, E.; QUIROS-GUERRERO, L. M.; BORY, A. J.; JOUBERT, J.; RUTZ, A.; WOLFENDER, J. L.; ALLARD, P. M.; SICHERT, A.; PONTRELLI, S.; PULLMAN, B. S.; BANDEIRA, N.; GERWICK, W. H.; GINDRO, K.; MASSANA-CODINA, J.; WAGNER, B. C.; FORCHHAMMER, K.; PETRAS, D.; AIOSA, N.; GARG, N.; LIEBEKE, M.; BOURCEAU, P.; KANG, K. B.; GADHAVI, H.; CARVALHO, L. P. S. de; SANTOS, M. S. dos; PÉREZ-LORENTE, A. I.; MOLINA-SANTIAGO, C.; ROMERO, D.; FRANKE, R.; BRÖNSTRUP, M.; PONCE DE LEÓN, A. V.; POPE, P. B.; LA ROSA, S. L.; LA BARBERA, G.; ROAGER, H. M.; LAURSEN, M. F.; HAMMERLE, F.; SIEWERT, B.; PEINTNER, U.; LICONA-CASSANI, C.; RODRIGUEZ-ORDUÑA, L.; RAMPLER, E.; HILDEBRAND, F.; KOELLENSPERGER, G.; SCHOENY, H.; HOHENWALLNER, K.; PANZENBOECK, L.; GREGOR, R.; O'NEILL, E. C.; ROXBOROUGH, E. T.; ODOI, J.; BALE, N. J.; DING, S.; DAMSTÉ, J. S. S.; GUAN, X. L.; CUI, J. J.; JU, K. S.; SILVA, D. B.; SILVA, F. M. R.; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F.; GRUNDMANN, C.; CLEMENT, J. A.; MOHIMANI, H.; BRODERS, K.; McPHAIL, K. L.; OBER-SINGLETON, S. E.; RATH, C. M.; McDONALD, D.; KNIGHT, R.; WANG, M.; DORRESTEIN, P. C. MicrobeMASST: a taxonomically informed mass spectrometry search tool for microbial metabolomics data. Nature Microbiology, v. 9, p. 336-345, Feb. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 17 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/02/2015 |
Data da última atualização: |
26/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
ALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, Z. C. C.; LOPES, N. P. |
Afiliação: |
JACKSON ROBERTO GUEDES DA SILVA ALMEIIDA, UNIVASF; ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; UILIANE SOARES DOS SANTOS; MAZIELE DIAS DE SOUZA; LUMA DOS PASSOS BISPO; IZABEL CRISTINA CASANOVA TURATTF, USP; NORBERTO PEPORINE LOPES. |
Título: |
Chemical composition of essential oils from Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) in two different seasons. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential Oil Bearing Plants, v. 17, n. 6, p. 1137-1145, 2014. |
DOI: |
10.1080/0972060X.2014.931254 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Croton conduplicatus is a species popularly known in the Brazilian Caatinga (Semi-Arid vegetation) as quebra faca. Essential oils from the fresh lea ves were obtained by hydrodistillation in two different seasons (dry and rainy seasons) after 2, 3 and 4 hour s of extraction. Analyses were made by GC-MS. The main compounds found in the oil of leaves collected in the dry season were 1,8-cineole, p-cymene, spathulenol and caryophyllene oxide. For the essential oil coll ected in rainy season the major constituents identified were 1,8-cineole, -phellandrene, bicyclogermacrene, (E)-caryophyllene and spathulenol. The antioxidant potential was evaluated using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2-azinobis-3- ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid (ABTS) scavengers methods, as well as the method of co-oxidation of -carotene/linoleic acid. A significant inhibitory effect of essential oils on ABTS free radicals was detected. C. conduplicatus is a natural source of antioxidants. The essential oils from the leaves contain constituents with antioxidative properties and could serve as inhibitors or scave ngers of free radicals |
Palavras-Chave: |
Atividade antioxidante; Bioma; Constituintes voláteis; Croton conduplicatus; Planta nativa; Quebra faca. |
Thesagro: |
Caatinga; Composição Química; Óleo essencial; Planta medicinal. |
Thesaurus NAL: |
Essential oils. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02169naa a2200337 a 4500 001 2010047 005 2015-02-26 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/0972060X.2014.931254$2DOI 100 1 $aALMEIDA, J. R. G. da S. 245 $aChemical composition of essential oils from Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) in two different seasons.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aCroton conduplicatus is a species popularly known in the Brazilian Caatinga (Semi-Arid vegetation) as quebra faca. Essential oils from the fresh lea ves were obtained by hydrodistillation in two different seasons (dry and rainy seasons) after 2, 3 and 4 hour s of extraction. Analyses were made by GC-MS. The main compounds found in the oil of leaves collected in the dry season were 1,8-cineole, p-cymene, spathulenol and caryophyllene oxide. For the essential oil coll ected in rainy season the major constituents identified were 1,8-cineole, -phellandrene, bicyclogermacrene, (E)-caryophyllene and spathulenol. The antioxidant potential was evaluated using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2-azinobis-3- ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid (ABTS) scavengers methods, as well as the method of co-oxidation of -carotene/linoleic acid. A significant inhibitory effect of essential oils on ABTS free radicals was detected. C. conduplicatus is a natural source of antioxidants. The essential oils from the leaves contain constituents with antioxidative properties and could serve as inhibitors or scave ngers of free radicals 650 $aEssential oils 650 $aCaatinga 650 $aComposição Química 650 $aÓleo essencial 650 $aPlanta medicinal 653 $aAtividade antioxidante 653 $aBioma 653 $aConstituintes voláteis 653 $aCroton conduplicatus 653 $aPlanta nativa 653 $aQuebra faca 700 1 $aSOUZA, A. V. de 700 1 $aSANTOS, U. S. dos 700 1 $aSOUZA, M. D. de 700 1 $aBISPO, L. dos P. 700 1 $aTURATTI, Z. C. C. 700 1 $aLOPES, N. P. 773 $tJournal of Essential Oil Bearing Plants$gv. 17, n. 6, p. 1137-1145, 2014.
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