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Registros recuperados : 124 | |
65. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOBO, F. A.; OLIVA, M. A.; RESENDE, M.; LOPES, N. F.; MAESTRI, M. Infrared thermometry to schedule irrigation of common bean. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 2, p. 113-121, fev. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais. |
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66. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MENDES, C. R.; BACARIN, M. A.; BERVALD, C. M. P.; TREVIZOL, F. C.; LOPES, N. F. Purificação parcial de uma invertase ácida solúvel de tubérculos de batata armazenados em baixa temperatura. Revista Ceres, Viçosa, v. 52, n. 300, p. 207-229, Abr. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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73. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MORAES, C. L.; MARINI, P.; FERNANDO, J. A.; MORAES, D. M. de; CASTRO, L. A. S. de; LOPES, N. F. Alterações fi siológicas e ultraestruturais de plântulas de tomate induzidas por chumbo. Iheringia Série Botânica, Porto Alegre, v. 69, n. 2, p. 313-322, dez. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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74. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOPES, N. J. S.; MARAFELI, P. P.; ZACARIAS, M. S.; ALVES, E. C.; REZENDE, C. M.; PEREIRA, R. V. Acarofauna associada às espécies frutíferas utilizadas como sombreamento em consórcio com cafeeiro. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFLA, 27., 2015, Lavras. [Anais...]. Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2015. Sessão: 2, Número pôster: 23. Instituição de Fomento: Consórcio Pesquisa Café - EMBRAPA Café Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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75. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ABREU, C. M.; MENDES, C. R.; MORAES, D. M. de; LIMA, M. da G. de S.; LOPES, N. F. Efeito do ácido acético da qualidade fisiológica de sementes de cenoura (Daucus carota L.). Informativo Abrates, Londrina, v. 13, n. 3, p. 115, set. 2003. Trabalho apresentado no 13º Congresso Brasileiro de Sementes, 2003, Londrina. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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76. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BACARIN; M. A.; FERREIRA, L. S.; DEUNER, S.; BERVALD, C. M. P.; ZANATTA, E. R.; LOPES, N. F. Carboidratos não estruturais em tubérculos de batata recondicionados após o armazenamento sob diferentes temperaturas. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v.23, n.3, p. 799-804, jul./set. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/02/2015 |
Data da última atualização: |
04/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
ALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; OLIVEIRA, A. P. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P. |
Afiliação: |
JACKSON ROBERTO GUEDES DA SILVA ALMEIIDA, UNIVASF; ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; ANA PAULA DE OLIVEIRA; UILIANE SOARES DOS SANTOS; MAZIELE DIAS DE SOUZA; LUMA DOS PASSOS BISPO; IZABEL CRISTINA CASANOVA TURATTI; NORBERTO PEPORINE LOPES. |
Título: |
Chemical composition of essential oils from the stem barks of Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) native to the Caatinga Biome. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Pharmacy and Pharmacology, v. 9, n. 4, p. 98-101, jan. 2015. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Croton conduplicatus is a species popularly known in the Brazilian Caatinga (semi-arid vegetation) as quebra faca. Essential oils from the stem barks of C. conduplicatus were obtained by hydrodistillation after 2, 3 and 4 h of extraction with a very high percentage (95.93, 96.69 and 98.45%, respectively) of identified total components present in crude essential oils. Analyses were made by gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS). The most abundant constituents were a-pinene, pinene, camphor and (E)-caryophyllene. The occurrence of a-pinene and pinene has been reported in essential oils of several other species of Croton, indicating that this species is typically of the Euphorbiaceae family. |
Palavras-Chave: |
Bioma; Componentes voláteis; Croton conduplicatus; Essential oil; Planta nativa; Quebra faca. |
Thesagro: |
Caatinga; Oleo essencial; Planta medicinal. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01670naa a2200313 a 4500 001 2010061 005 2016-02-04 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, J. R. G. da S. 245 $aChemical composition of essential oils from the stem barks of Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) native to the Caatinga Biome.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aCroton conduplicatus is a species popularly known in the Brazilian Caatinga (semi-arid vegetation) as quebra faca. Essential oils from the stem barks of C. conduplicatus were obtained by hydrodistillation after 2, 3 and 4 h of extraction with a very high percentage (95.93, 96.69 and 98.45%, respectively) of identified total components present in crude essential oils. Analyses were made by gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS). The most abundant constituents were a-pinene, pinene, camphor and (E)-caryophyllene. The occurrence of a-pinene and pinene has been reported in essential oils of several other species of Croton, indicating that this species is typically of the Euphorbiaceae family. 650 $aCaatinga 650 $aOleo essencial 650 $aPlanta medicinal 653 $aBioma 653 $aComponentes voláteis 653 $aCroton conduplicatus 653 $aEssential oil 653 $aPlanta nativa 653 $aQuebra faca 700 1 $aSOUZA, A. V. de 700 1 $aOLIVEIRA, A. P. de 700 1 $aSANTOS, U. S. dos 700 1 $aSOUZA, M. D. de 700 1 $aBISPO, L. dos P. 700 1 $aTURATTI, I. C. C. 700 1 $aLOPES, N. P. 773 $tAfrican Journal of Pharmacy and Pharmacology$gv. 9, n. 4, p. 98-101, jan. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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