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Registros recuperados : 24 | |
8. | | COSTA, L. M.; LOPES. G. S.; FERREIRA, M. M. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A. Application of chemometric analysis to wine samples from different sources. In: RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 7., 2002, Florianópolis, SC. Abstracts... Florianópolis: UFSC, 2002. p.190, FR10. CP Information Newsletter, v.28, n.1, jun. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | GOUVEIA, S. T.; LOPES, G. S.; NOBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A.; FATIBELLO FILHO, O. Moagem criogênica e aquecimento por infra-vermelho como alternativas para o preparo de amostras. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUIMICA ANALITICA, 10., 1999, Santa Maria, RS. Anais... Santa Maria: UFSM/SBQ, 1999. TA-3. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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11. | | NOGUEIRA, A. R.; LOPES, G. S.; LIMA, E. C.; WANDERLEY, R. C.; SILVA, A. G.; KRUG, F. J. Determinacao do fluxo de multiplos marcadores de digesta em carneiros utilizando tecnicas alternativas de analise. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 34., 1997, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1997. v.1. p.134-136 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | SILVA, F. V.; LOPES, G. S.; NÓBREGA, J. A.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Study of the protein-bound fraction of calcium, iron, magnesium and zinc in bovine milk. Spectrochimica Acta Part B, v.56, p.1909-1916, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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14. | | LOPES, G. S.; NEVES, E. F. A.; OLIVEIRA, P. V.; NOGUEIRA, A. R. de A.; QUEIROZ, Z. F.; NÓBREGA, J. A.; KRUG, F. J. Atomização eletrotérmica de cobalto em espectrometria de absorção atômica com filamento de tungstênio. In: REUNIÃO ANUAL SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 20., 1997, Poços de Caldas. Anais... Poços de Caldas: SBQ, 1997. QA-061. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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15. | | GONZALEZ, M. H.; MARTINS, E. N. V. C.; LOPES, G. S.; SOUZA, G. B. de; PICCHI, C. M. C.; NOGUEIRA, A. R. de A. Análise de alimentos para bovinos - uma visão geral. In: SEMANA DE QUÍMICA DO INSTITUTO DE QUÍMICA DA UNICAMP, 1., 2001, Campinas, SP. Campinas: SBQ, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | | FERANDES, I. A.; MANEZES, E. de A.; GOUVEIA, S. T.; LOPES, G. S.; MATOS, W. O.; NOGUEIRA, A. R. de A.; VIEIRA, E. C. Determinação do teor total e da disponibilidade Cu, Fe, Zn, Mg e Ca em rapadura In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 16., 2011, Campos de Jordão. Anais... Campos de Jordão: SBQ, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES, G. S.; LIMA, E. C.; WANDERLEY, R. D. C.; SILVA, A. G. DA; KRUG, F. J. Determinação do fluxo de múltiplos marcadores de digesta em carneiros utilizando técnicas alternativas de análise. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 34., 1997, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: SBZ, 1997. p.134-136 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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18. | | LIMA, J. P. S. de; MENEZES, E. de A.; NOGUEIRA, A. R. de A.; GOUVEIA, S. T.; LOPES, G. S.; MATOS, W. O. Study of availability of Fe in bovine liver after cooking methods. In RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 12., 2012, Foz do Iguaçu. Abstracts... Foz do Iguaçi: Atomic Spectrometry, 2012. p. 241 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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19. | | GONDIM, T. DE A.; GUEDES, J. A. C.; SILVA, M. F. S.; SILVA, A. C. DA; DIONISIO, A. P.; SOUZA, F. V. D.; PESSOA, C. DO Ó; LOPES, G. S.; ZOCOLO, G. J. Assessment of metabolic, mineral, and cytotoxic profile in pineapple leaves of different commercial varieties: A new eco-friendly and inexpensive source of bioactive compounds. Food Research International, 164, 112439, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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20. | | GONDIM, T. de A.; GUEDES, J. A. C.; ALVES FILHO, E. de G.; SILVA, G. S. da; NINA, N. V. dos S.; NASCIMENTO FILHO, F. J. do; ATROCH, A. L.; SILVA, G. F. da; LOPES, G. S.; ZOCOLO, G. J. Metabolomic approaches to explore chemodiversity in seeds of guarana (Paullinia cupana) using UPLC-QTOF-MSE and NMR analysis. Analytical Methods, v. 16, p. 1158-1174, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/08/2002 |
Data da última atualização: |
21/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GOUVEIA, S. T.; LOPES, G. S.; FATIBELLO FILHO, O.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A. |
Afiliação: |
SANDRO T. GOUVEIA, UFC; GISELE S. LOPES, UFSCAR; ORLANDO FATIBELLO FILHO, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; JOAQUIM A. NÓBREGA, UFSCAR. |
Título: |
Homogenization of breakfast cereals using cryogenic grinding. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, v.51, n.1, p.59-63, 2002. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00037-1 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Ready-to-eat breakfast cereals are important source of micronutrients despite the losses of these elements during processing. From an analytical point of view, these materials are complex heterogeneous samples containing as many as 13 constituents. It is critical that the sample be representative and grinding of the sample is essential before taking a sub-sample for subsequent steps in the analytical procedure. In this work the use of cryogenic grinding was studied as a fast and effective procedure for sample comminution and homogenization. This procedure is efficient and the powders obtained were acid-digested using a microwave-assisted procedure. Iron, manganese, and zinc were determined by flame atomic absorption spectrometry. |
Palavras-Chave: |
Cryogenic grinding; Sample preparation. |
Thesaurus NAL: |
breakfast cereals. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/41360/1/HomogenizationBreakfastCereals.pdf
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Marc: |
LEADER 01408naa a2200217 a 4500 001 1041360 005 2022-06-21 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00037-1$2DOI 100 1 $aGOUVEIA, S. T. 245 $aHomogenization of breakfast cereals using cryogenic grinding.$h[electronic resource] 260 $c2002 520 $aReady-to-eat breakfast cereals are important source of micronutrients despite the losses of these elements during processing. From an analytical point of view, these materials are complex heterogeneous samples containing as many as 13 constituents. It is critical that the sample be representative and grinding of the sample is essential before taking a sub-sample for subsequent steps in the analytical procedure. In this work the use of cryogenic grinding was studied as a fast and effective procedure for sample comminution and homogenization. This procedure is efficient and the powders obtained were acid-digested using a microwave-assisted procedure. Iron, manganese, and zinc were determined by flame atomic absorption spectrometry. 650 $abreakfast cereals 653 $aCryogenic grinding 653 $aSample preparation 700 1 $aLOPES, G. S. 700 1 $aFATIBELLO FILHO, O. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aNÓBREGA, J. A. 773 $tJournal of Food Engineering$gv.51, n.1, p.59-63, 2002.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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