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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
20/01/2009 |
Data da última atualização: |
28/10/2011 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BRUNO, L. M.; BORGES, M. de F.; CARVALHO, J. D. G. |
Afiliação: |
Laura Maria Bruno, CNPAT; Maria de Fatima Borges, CNPAT; Juliane Doering Gasparin Carvalho, estudante UFC. |
Título: |
Formação de coleção de bactérias ácido láticas isoladas de queijos de Coalho do Ceará. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. |
Idioma: |
Português |
Thesaurus Nal: |
Enterococcus; Lactobacillus; Lactococcus; Streptococcus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00633naa a2200181 a 4500 001 1420955 005 2011-10-28 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBRUNO, L. M. 245 $aFormação de coleção de bactérias ácido láticas isoladas de queijos de Coalho do Ceará. 260 $c2008 650 $aEnterococcus 650 $aLactobacillus 650 $aLactococcus 650 $aStreptococcus 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aCARVALHO, J. D. G. 773 $tIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
21/01/2015 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ALMEIDA, M. M. de; LUQUETTI, S. C. P. D.; SABARENSE, C. M.; CORRÊA, J. O. do A.; REIS, L. G. dos; CONCEIÇÃO, E. P. S. da; LISBOA, P. C.; MOURA, E. G. de; GAMEIRO, J.; GAMA, M. A. S. da; LOPES, F. C. F.; GARCIA, R. M. G. |
Afiliação: |
MARIANA MACEDO DE ALMEIDA, UFJF; SHEILA CRISTINA POTENTE DUTRA LUQUETTI, UFJF; CÉPHORA MARIA SABARENSE, UFJF; JOSÉ OTÁVIO DO AMARAL CORRÊA, UFJF; LARISSA GOMES DOS REIS, UFJF; ELLEN PAULA SANTOS DA CONCEIÇÃO, UERJ; PATRÍCIA CRISTINA LISBOA, UERJ; EGBERTO GASPAR DE MOURA, UERJ; JACY GAMEIRO, UFJF; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; RAÚL MARCEL GONZÁLEZ, UFJF. |
Título: |
Butter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevents hyperinsulinemia and increases both serum HDL cholesterol and triacylglycerol levels in rats. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Lipids in Health and Disease, v. 13, article 200, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Feeding rats on a high-fat diet containing butter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevented hyperinsulinemia and increased HDL cholesterol, which could be associated with higher levels of cis-9, trans-11 CLA, vaccenic acid, oleic acid and lower levels of short and medium-chain saturated fatty acids from butter naturally modified compared to control butter. On the other hand CLA-enriched butter also increased serum triacylglycerol levels, which could be associated with concomitant increases in the content of trans-9 and trans-10 C18:1 isomers in the CLA-enriched butter. |
Palavras-Chave: |
Dyslipidemia; Functional food; High conjugated linoleic acid enriched butter; Insulin sensitivity. |
Thesaurus NAL: |
diabetes; rats. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116130/1/Artigo-Gama-Lip.HealthDis.pdf
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Marc: |
LEADER 01617naa a2200325 a 4500 001 2006276 005 2024-02-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, M. M. de 245 $aButter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevents hyperinsulinemia and increases both serum HDL cholesterol and triacylglycerol levels in rats.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aFeeding rats on a high-fat diet containing butter naturally enriched in cis-9, trans-11 CLA prevented hyperinsulinemia and increased HDL cholesterol, which could be associated with higher levels of cis-9, trans-11 CLA, vaccenic acid, oleic acid and lower levels of short and medium-chain saturated fatty acids from butter naturally modified compared to control butter. On the other hand CLA-enriched butter also increased serum triacylglycerol levels, which could be associated with concomitant increases in the content of trans-9 and trans-10 C18:1 isomers in the CLA-enriched butter. 650 $adiabetes 650 $arats 653 $aDyslipidemia 653 $aFunctional food 653 $aHigh conjugated linoleic acid enriched butter 653 $aInsulin sensitivity 700 1 $aLUQUETTI, S. C. P. D. 700 1 $aSABARENSE, C. M. 700 1 $aCORRÊA, J. O. do A. 700 1 $aREIS, L. G. dos 700 1 $aCONCEIÇÃO, E. P. S. da 700 1 $aLISBOA, P. C. 700 1 $aMOURA, E. G. de 700 1 $aGAMEIRO, J. 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aLOPES, F. C. F. 700 1 $aGARCIA, R. M. G. 773 $tLipids in Health and Disease$gv. 13, article 200, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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