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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  23/10/2010
Data da última atualização:  06/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, J. M. L. de; PINTO, V. Z.; SOUZA, E. L. de; ELIAS, M. C.
Afiliação:  JOANA MARIA LEITE DE SOUZA, CPAF-AC; Vania Zanella Pinto, Ufpel; Eddie Leite de Souza, Ufac; Moacir Cardoso Elias, Ufac.
Título:  Development of food mass mix from brazil nut and peach palm fruit flours.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. Curitiba: UFPR, 2010.
Páginas:  1 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The forest Amazon offers a natural resources variety. Among the vegetal resources used, the Brazil nut, Bertollethia excelsa H.B.K and peach palm fruit (Bactris gasipaes, Kunth) are distinguished. The Brazil nut has a high fat amount (60% to 70%) and protein (15% to 20%). This content gives it lots of sulfur amino acids. The peach palm has considerable amounts of vitamin A (17.18 RE/g) is still high in fiber (2%). Seeking to utilize fruits potential, aimed at production and characterization of pasta mixed using ingredients Brazil nut, peach palm and wheat flour.
Palavras-Chave:  Castanha-do-brasil; Mistura de alimentos.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Massa; Pupunha.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140540/1/23659.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC23659 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/09/2015
Data da última atualização:  19/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  CASTRO, F. M. R.; BRUZI, A. T.; NUNES, J. A. R.; PARRELLA, R. A. C.; LOMBARDI, G. M. R.; ALBUQUERQUE, C. J. A.; LOPES, M.
Afiliação:  RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS.
Título:  Agronomic and energetic potential of biomass sorghum genotypes.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  American Journal of Plant Sciences, v. 6, p. 1862-1873, July 2015.
DOI:  10.4236/ajps.2015.611187
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The biomass sorghum [Sorghum bicolor(L.) Moench], is an interesting crop considering the necessity to invest in alternative sources to generate renewable energy. The objective of this experiment was to identify sorghum biomass genotypes with greatest agronomic and energetic potential, and verify if there is phenotypic association between agronomic and technological properties in the hybrids. The study was conducted in three cities of the Minas Gerais State, Brazil (Lavras, Uberlândia and Sete Lagoas). We evaluated 16 genotypes of sorghum biomass, being 14 of them sensitive hybrids to photoperiod and two cultivars, as control, insensitive to photoperiod. The experimental design was a triple lattice 4 × 4, with plots formed by four linear rows of 5.0 m. The morphoagronomic traits evaluated for the three environments were: days to flowering (FLOW), plant height (PH), number of stalks (NS) and green mass production (GMP). In the experiment conducted in Lavras, we also evaluated the agronomic traits: stalk diameter (SD) and dry mass production (DMP) besides the technological traits: higher heating value (HHV), crude fiber (CF), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF). The genotype × environment interaction was significant for all traits. The hybrids had superior performance compared to the control genotypes. Biomass sorghum hybrids, sensitive to photoperiod, when compared with commercial hybrids of forage sorghum, insensitive to photoperiod, had an average pr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Correlação fenotípica; Fonte alternativa.
Thesagro:  Bioenergia; Recurso energético; Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129433/1/Agronomic-energetic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26643 - 1UPCAP - DD
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