Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  30/11/2011
Data da última atualização:  15/02/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, P. R.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B.; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  RENATA WOLF SUÑÉ MARTINS DA SILVA, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Milk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Among the environmental factors that contribute to calf growth during the pre-weaning period, the most important is the milk provide by its dam. In this sense, not only the amount but also its constituents are important because they must meet the calves nutritional requirements at this developmental stage. The aim of this study was to evaluate the milk chemical composition from different genotype beef cows machine milked in three lactation periods (early, middle and end). The study included 66 cows of the following genotypes: Angus cows (ANAN), Angus x Caracu (ANCR), Angus x Hereford (ANHH) and Angus x Nellore (ANNE). Milk fat percentage was higher for ANCR and ANNE (3.78% and 3.79%, respectively), not differing between them. For protein, ANCR (3.16%) was superior to other genotypes, except ANNE (3.12%). The ANNE genotype had a lactose percentage of 4.77%, being higher than the other evaluated genotypes. Values for total solids of ANCR and ANNE (12.44% and 12.69%, respectively) were also higher than the other genotypes, again not differing between them. There was variation in the milk composition among the measured periods. Lactose percentage assessed during late lactation was lower than in the two earlier periods. For the milk fat percentage, there was an increase in late lactation compared to assessments in the earlier periods. The total solids and protein percentage increased concentrations from early to middle and from middle to late lactation periods. We conclude that t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Leite Instável Não Ácido; LINA; Sistema de Criação extensivo.
Thesagro:  Composição Química; Gado de Corte; Leite.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48601/1/K38.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL12274 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  06/06/2019
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FERNANDES, C. de S.; SOARES, R. R.; FERNANDES, F. E. P.; LINHARES, M. I. S. B.
Afiliação:  CELLYNEUDE DE SOUZA FERNANDES, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE; RENATA RODRIGUES SOARES, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE; FRANCISCO EDEN PAIVA FERNANDES, CNPC; MARIA ISABEL SILVA BEZERRA LINHARES, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE.
Título:  Percepção de agricultores familiares sobre qualidade de vida.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Agroecologia, v. 13, n. 1, p. 1-4, jul. 2018.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos anais do VI Congresso Latino-Americano (CLAA), Congresso Brasileiro De Agroecologia (CBA), 10 e V Seminário de Agroecologia do Distrito Federal e Entorno (SEMDF), 12-15 set. 2017, Brasília, DF.
Conteúdo:  Resumo: Objetivou-se com esse trabalho refletir sobre a qualidade de vida de um grupo de agricultores familiares. Assim a abordagem foi qualitativa e o ambiente natural como Fonte direta para coleta de dados para aprofundar a realidade específica por meio da observação direta das ati-vidades do grupo. Organização social, meio ambiente, alimentação, cuidados corporais e es-tética, foram questões evocadas pelos agricultores familiares sobre percepções de qualidade de vida. Apesar da percepção teórica de qualidade de vida, os agricultores têm necessidade de fortalecer na prática hábitos restritos ao Contexto local de direitos a acessar. [Perception of family farmers on quality of life]. Abstract: The objective of this work was to reflect on the quality of life of a group of family farmers. Thus the approach was qualitative and the natural environment as a direct source for data collection to deepen the specific reality through the direct observation of the group activities. Social orga-nization, environment, food, body care and aesthetics were questions raised by family farmers about perceptions of quality of life. Despite the theoretical perception of quality of life, farmers need to strengthen in practice habits restricted to the local context of rights to access.
Palavras-Chave:  Agroecologia; Transição agroecológica.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Comunidade Rural; Educação Agrícola; Sociologia Rural.
Thesaurus NAL:  Agroecology; Brazil; Family farms; Rural communities.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198222/1/CNPC-2018-Percepcao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39125 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional