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Registros recuperados : 107 | |
21. | | GUIMARÃES, J. A.; LIMA, M. S.; PINHEIRO NETO, L. G.; BRAGA SOBRINHO, R.; ARAÚJO, E. L. Determinação da altura de vôo de Liriomyza trifolii burgess (Diptera: agromyzidae) no meloeiro em Mossoró, RN. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Resumos... Uberlândia: SBE, 2008. Id 213-1 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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24. | | FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; CATANI, V.; ALÉCIO, M. R.; LIMA, M. S. de. Atividade inseticida do óleo essencial de Tanaecium nocturnum (Barb. Rodr.) Bur. & K. Shum (Bignoneaceae) sobre Sitophilus zeamais Motsch. (Coleoptera: Curculionidae). Acta Amazonica, Manaus, v. 37, n. 4, p. 599-604, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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27. | | ALÉCIO, M. R.; ESTRELA, J. L. V.; FAZOLIN, M.; CATANI, V.; LIMA, M. S. de. Avaliação do óleo de Piper hispidinervum como inseticida para larvas de Tenebrio molitor (Coleoptera: Tenebrionidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 20., 2004, Gramado, RS. Programa e resumos... [Bento Gonçalves]: Embrapa Uva e Vinho; Sociedade Entomológica do Brasil, 2004. EN-640. p. 533. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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34. | | FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; CATANI, V.; ALÉCIO, M. R.; LIMA, M. S. de. Propriedade inseticida dos óleos essenciais de Piper hispidinervum C. DC.; Piper aduncum L. e Tanaecium nocturnum (Barb. Rodr.) Bur. & K. Shum sobre Tenebrio molitor L., 1758. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 31, n. 1, p. 113-120, jan./fev. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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35. | | LIMA, M. S.; PIRES, E. M. F.; MACIEL, M. I. S.; OLIVEIRA, V. A. Qualidade de goiaba processada minimamente com diferentes tipos de corte, sanificação e embalagem. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 1, p. 79-87, jan./mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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36. | | FAZOLIN, M.; ESTRELA, J. L. V.; CATANI, V.; LIMA, M. S. de; ALÉCIO, M. R. Toxicidade do óleo de Piper aduncum L. a adultos de Cerotoma tingomarianus Bechyné (Coleoptera: Chrysomelidae). Neotropical Entomology, Germany, v. 34, n. 3, p. 485-489, May/June 2005. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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38. | | FAZOLIN, M.; FAZOLIN, J. L. V.; CATANI, V.; LIMA, M. S. de; ALÉCIO, M. R.; COSTA, C. R. da. Inseticidas botânicos da flora amazônica: potencial inseticida de óleos essenciais no controle de Tenebrio molitor L., 1758. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE DEFENSIVOS AGRÍCOLAS NATURAIS, 3., 2006, Belém, PA. Anais...Belém: Embrapa Amazônia Oriental: Sebrae, 2006. R. 39. p. 30. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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40. | | ROCHA, M. do S.; BELTRAO, N. E. de M.; OLIVEIRA, M. I. P. de; LIMA, M. S. R. Caracterização físico-química de mudas de seis acesso de Pinhão Manso (Jatropha curcas L.) sob estresse salino diferestes doses de sais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 128 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 107 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/11/2020 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DUTRA, M. DA C. P.; VIANA, A. C.; PEREIRA, G. E.; NASSUR, R. de C. M. R.; LIMA, M. S. |
Afiliação: |
MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; ARÃO CARDOSO VIANA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Ouricuri, Departamento de Agroindústria, Estrada do Tamboril s/n, Vila Quixadá CEP 56200-000, Ouricuri, PE, Brazil; MARCOS dos SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Campus Petrolina, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Jardim São Paulo – CEP 56314-520, Petrolina, PE, Brazil. |
Título: |
Whole, concentrated and reconstituted grape juice: impact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. xx, p. 128399, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. |
Palavras-Chave: |
Functional beverages. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Food composition; Food processing; Grape juice. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218049/1/1-s2.0-S0308814620322615-main.pdf
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Marc: |
LEADER 01962naa a2200241 a 4500 001 2126878 005 2020-11-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128399$2DOI 100 1 $aDUTRA, M. DA C. P. 245 $aWhole, concentrated and reconstituted grape juice$bimpact of processes on phenolic composition, foxy aromas, organic acids, sugars and antioxidant capacity.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe concentration and reconstitution processes of grape juices can result in losing compounds associated with beverage quality. In this context, three tanks containing 50,000 L of grape juice were individually concentrated up to 68 °Brix using a triple vacuum concentrator. The concentrated juice was reconstituted up to the original °Brix of the whole juice (18.4). Phenolic compounds, sugars and organic acids were quantified by high-performance-liquid-chromatography. ?Foxy? aromatic compounds were also quantified by gas-chromatography/mass-spectrometry. The concentration and reconstitution process resulted in significant losses (Tukey test, p < 0.01) of trans-caftaric acid, decreasing from 397.08 to 159.14 mg/L, chlorogenic-acid from 34.97 to 8.44 mg/L, aromatic furaneol compound from 9.06 to 1.93 mg/L, as well as total losses for gallic-acid, caffeicacid, p-coumaric-acid, syringic-acid, hesperidin, pelargonidin-3-glucoside and epicatechin compounds. The concentration and reconstitution of grape juice preserved the antioxidant capacity and most of the quantified compounds, with the reconstituted juice having good nutritional quality. 650 $aBioactive compounds 650 $aFood composition 650 $aFood processing 650 $aGrape juice 653 $aFunctional beverages 700 1 $aVIANA, A. C. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aNASSUR, R. de C. M. R. 700 1 $aLIMA, M. S. 773 $tFood Chemistry$gv. xx, p. 128399, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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