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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  15/01/2020
Data da última atualização:  16/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIRA, S. M.; DIONISIO, A. P.; HOLANDA, M. O.; MARQUES, C. G.; SILVA, G. S. DA; CORREA, L. C.; SANTOS, G. B. M.; ABREU, F. A. P. de; MAGALHÃES, F. E. A.; REBOUÇAS, E. DE L.; GUEDES, J. A. C.; OLIVEIRA, D. F. DE; OLIVEIRA, D. F. DE; GUEDES, M. I. F.; ZOCOLO, G. J.
Afiliação:  SANDRA MACHADO LIRA, Department of Nutrition, State University of Ceara, Fortaleza, CE, Brazil; ANA PAULA DIONISIO, CNPAT; MARCELO OLIVEIRA HOLANDA, Department of Nutrition, State University of Ceara, Fortaleza, CE, Brazil; CHAYANE GOMES MARQUES, Department of Nutrition, State University of Ceara, Fortaleza, CE, Brazil; GISELE SILVESTRE DA SILVA, Embrapa Agroindústria Tropical, Dra Sara Mesquita Street, Fortaleza, CE, Brazil; LIA COÊLHO CORREA, Department of Nutrition, State University of Ceara, Fortaleza, CE, Brazil; GLAUBER BATISTA MOREIRA SANTOS, Federal University of Ceara, Department of Food Technology; FERNANDO ANTONIO PINTO DE ABREU, CNPAT; FRANCISCO ERNANI ALVES MAGALHÃES, State University of Ceara, Department of Nutrition; EMANUELA DE LIMA REBOUÇAS, State University of Ceara, Department of Nutrition; JHONYSON ARRUDA CARVALHO GUEDES, Embrapa Agroindústria Tropical; DANIELLE FERREIRA DE OLIVEIRA, State University of Ceara, Department of Nutrition; OLIVEIRA, DANIELLE FERREIRA DE, State University of Ceara, Department of Nutrition; MARIA IZABEL FLORINDO GUEDES, State University of Ceara, Department of Nutrition; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT.
Título:  Metabolic profile of pitaya (Hylocereus polyrhizus (F.A.C. Weber) Britton & Rose) by UPLC-QTOF-MSE and assessment of its toxicity and anxiolytic-like effect in adult zebrafish
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Research International, Amsterdam, v. 127, artigo 108701, 10 p., Jan. 2020
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2019.108701
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Dragon fruit; Frutas exóticas nativas.
Thesagro:  Pitaya.
Thesaurus Nal:  Anxiety; Bioactive compounds; Hylocereus; Secondary metabolites.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16350 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/10/2012
Data da última atualização:  17/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  LIMA, J. R. F. de; ARAUJO, J. L. P.; FLORI, J. E.
Afiliação:  JOAO RICARDO FERREIRA DE LIMA, CPATSA; JOSE LINCOLN PINHEIRO ARAUJO, CPATSA; JOSE EGIDIO FLORI, CPATSA.
Título:  Guava prices component analysis in the municipal market of Juazeiro, BA, Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 217-223, sept. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.
Conteúdo:  The guava (Psidium guajava L.), belongs to the Myrtaceae family. Originally from America, it finds in Brazil quite favorable conditions for fruit production. Among the producing regions, the northeast and the southeast regions are the main producers. In the southeast region, the State of São Paulo is the greatest producer while in the northeast, State of Pernambuco, is the main producer, followed by the State of Bahia. In these regions the cultivar ‘Paluma’ is the most cropped. São Paulo has its production addressed to the fresh fruit market and industry, while the guava production from the States of Pernambuco and Bahia is processed mainly to juice and pulp. This is the decisive factor to the price difference between the two markets, about three times higher in the southeast than in the northeast, due to production costs. The study aimed to understand the behavior of guava historical prices in the municipal market of Juazeiro, State of Bahia, considered the largest of the Lower Middle São Francisco River Valley, which centralizes the commercialization in the area. The data were deflated by the General Index Price (IGP-DI) and they refer to the January 2005 to December 2011 period and are available in the site of the Secretaria de Agricultura, Irrigaçãoe ReformaAgrária (SEAGRI) of the State of Bahia. The price components trend, cycle, seasonality and volatility were analyzed through estimates of ARIMA, ARCH and of spectral density models. The results of the log-lineal regres... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bahia; Juazeiro; Mercado municipal.
Thesagro:  Comercialização; Goiaba; Preço.
Thesaurus NAL:  Guavas; Markets; Production costs; Production technology.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA48789 - 1UPCAP - PP
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