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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A. B.; SABINO, Y. N. V.; FERREIRA, R. K.; BARROSO, M. Do V.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F. Influência de temperatura e PH sobre a atividade biológica de bacteriocinas produzidas por bactérias isoladas de silagem. In: CONGRESSO MINEIRO DE FAMÁCIA, 3., 2016, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: CRFMG, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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62.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. C. F.; AZEVEDO, F. H. V.; BEGNINI, M. R.; GOMES, R. S.; ABREU, J. B. R.; CARNEIRO, J. da C. Losses in wilted Tifton 85 grass silage with different aditives. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE QUALITY AND CONSERVATION, 2., 2011, Piracicaba. Proceedings... Piracicaba: Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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63.Imagem marcado/desmarcadoSABINO, Y. N. V.; OLIVEIRA, L. A. B.; FERREIRA, R. K.; BARROSO, M. Do V.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F. Prospecção de bacteriocinas de bactérias provenientes de líquido ruminal e silagem. In: CONGRESSO MINEIRO DE FAMÁCIA, 3., 2016, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: CRFMG, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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64.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. S. e; LOPES, R. P. X.; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F.; KREMPSER, P. M.; CARNEIRO, J. da C. Temperature evaluation on aerobic stability of corn silage with increasing levels of glycerin. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE QUALITY AND CONSERVATION, 2., 2011, Piracicaba. Proceedings... Piracicaba: Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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65.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHÃES JÚNIOR, G. A.; FOCHAT, R. C.; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARNEIRO, J. da C.; PAIVA, A. D. Temperature stability of bacteriocins produced by ruminal bacteria. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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66.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. I. de; SOUSA, S. G. A. de; GARCIA, R. L.; LIMA, J. C. da S.; SOUZA, J. D. O. de. Valorização da sociobiodiversidade pela agricultura familiar na zona rural de Manaus-AM. In: SEMINÁRIO DE ALIMENTOS DA SOCIOBIODIVERSIDADE, 2., 2022, Curitiba, PR. Anais... Curitiba: SAS, 2022. p. 24.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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67.Imagem marcado/desmarcadoSABINO, Y. N. V.; FOCHAT, R. C.; REIS, D. R. de L.; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, J. B.; PAIVA, A. D. Bactérias bacteriocinogênicas isoladas de líquido ruminal: identificação, presença de genes e caracterização parcial dos peptídeos. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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68.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, J. da C.; BENITES, F. R. G.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; CARMO, A. L. DE M.; SOUZA SOBRINHO, F. de; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T. Características químicas e nutricionais de cultivares de Cynodon sp. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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69.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES-HONDA, K. C. da S.; JUNKES, C. F. de O.; LIMA, J. C.; WALDOW, V. de A.; ROCHA, F. S.; SAUSEN, T. L.; BAYER, C.; TALAMINI, E.; FETT-NETO, A. G. Carbon Sequestration in Resin-Tapped Slash Pine (Pinus elliottii Engelm.) Subtropical Plantations. Biology v. 12, n. 324, 2023. 26 p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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70.Imagem marcado/desmarcadoLAGE, J. F.; PAULINO, P. V. R.; PEREIRA, L. G. R.; DUARTE, M. S.; VALADARES FILHO, S. C.; OLIVEIRA, A. S.; SOUZA, N. K. P.; LIMA, J. C. M. Carcass characteristics of feedlot lambs fed crude glycerin contaminated with high concentrations of crude fat. Meat Science, v. 96, n. 1, p. 108-113, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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71.Imagem marcado/desmarcadoBARROSO, M. V.; FERREIRA, R. K.; OLIVEIRA, L. A. B.; SOUZA, C. S.; FERNANDES, N. S.; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; OTENIO, M. H.; PAIVA, A. D.; CARNEIRO, J. da C. Cellulolytic bacteria ocurring in the rumen of bovines conditioned to different diets. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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72.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, J. da C.; LIMA, J. C. F.; CARMO, A. L. DE M.; RIBEIRO, M. T.; FERNANDES, L. E.; VALENTE, M. S. B.; CAPUTO, L. DE S.; OLIVEIRA, J. S. e. Degradabilidade ruminal da fibra detergente neutro de silagens de milho (Zea mays) confeccionadas com glicerina. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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73.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. G. R.; ALFENAS, M. A. S.; CARNEIRO, H.; CHAVES, A.; LOPES, F. C. F.; CARNEIRO, J. da C.; LIMA, J. C. F.; MOREIRA, E. de A.; DORNELLAS, R. A. de C. Degradabilidade in situ da proteína bruta de coprodutos do biodiesel. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais: trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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74.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, J. da C.; OLIVEIRA, J. S. e; ALMEIDA, J. C. C.; AZEVEDO, F. H. V.; GOMES, R. S.; KREMPSER, P. M.; RIBEIRO, E. T.; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T. Effect of tannin addition on losses and fermentation profile of soybean silage. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE QUALITY AND CONSERVATION, 2., 2011, Piracicaba. Proceedings... Piracicaba: Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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75.Imagem marcado/desmarcadoREIS, L. G. dos; MOREIRA, E. de A.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CARNEIRO, J. da C.; LIMA, J. C. F.; AVELATO, C. B.; ALFENAS, M. A. S. Efeitos da adição de polpa cítrica e inoculante bacteriano na composição bromatológica e cinética de fermentação ruminal em silagem de Panicum maximum. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 10.; WORKSHOP SOBRE POLÍTICAS PÚBLICAS, 10.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 11., 2011, Maceió. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. 3 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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76.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, R. P. X.; OTENIO, M. H.; ALMEIDA, J. C. DE C.; AZEVEDO, F. H. V.; GOMES, R. DOS S.; REIS, C. B. DOS; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F.; KREMPSER, P. DE M.; CARNEIRO, J. da C. Estabilidade microbiológica da silagem de soja com adição de tanino. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Resumos. Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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77.Imagem marcado/desmarcadoLAGE, J. F.; PAULINO, P. V. R.; PEREIRA, L. G. R.; VALADARES FILHO, S. de C; OLIVEIRA, A. S. de; DETMANN, E.; SOUZA, N. K. de P.; LIMA, J. C. M. Glicerina bruta na dieta de cordeiros terminados em confinamento. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 45, n. 9, p. 1012-1020, set. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.

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78.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, S. M. de; MOREIRA, E. de A.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; LIMA, J. C. F.; ARCURI, P. B. Método de extração de DNA nos estudos de microbiologia ruminal. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. 31 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 214).

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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79.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. DA C. B.; REIS, C. B. DOS; LOPES, R. P. X.; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARNEIRO, J. da C.; DINIZ, C. G.; OTENIO, M. H. Estudo da microbiota presente em efluente do tratamento de dejetos da bovinocultura com vistas a seleção de microorganismos potencialmente celulolíticos. In: Workshop de Iniciação Científica da Embrapa Gado de Leite, 8., 2011, Juiz de Fora. Anais... Documentos, 151

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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80.Imagem marcado/desmarcadoAZEVÊDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. DE C.; DETMANN, E.; PINA, D. DOS S.; PAULINO, M. F.; VALADARES, R. F. D.; PEREIRA, L. G. R.; LIMA, J. C. M. In situ and in vitro degradation kinetics and prediction of the digestible neutral detergent fiber of agricultural and agro-industrial byproducts. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 8, p. 1890-1898, 2012.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  10/03/2023
Data da última atualização:  10/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RODRIGUES-HONDA, K. C. da S.; JUNKES, C. F. de O.; LIMA, J. C.; WALDOW, V. de A.; ROCHA, F. S.; SAUSEN, T. L.; BAYER, C.; TALAMINI, E.; FETT-NETO, A. G.
Afiliação:  KELLY CRISTINE DA SILVA RODRIGUES-HONDA; CAMILA FERNANDA DE OLIVEIRA JUNKES; JÚLIO CÉSAR DE LIMA; VINICIUS DE ABREU WALDOW; FERNANDO SOUZA ROCHA, CPAC; TANISE LUISA SAUSEN; CIMÉLIO BAYER; EDSON TALAMINI; ARTHUR GERMANO FETT-NETO.
Título:  Carbon Sequestration in Resin-Tapped Slash Pine (Pinus elliottii Engelm.) Subtropical Plantations.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Biology v. 12, n. 324, 2023.
Páginas:  26 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Every year more than 150,000 tons of resin used in a myriad of industrial applications are produced by Brazilian plantations of Pinus elliottii Engelm. (slash pine), which are also used for timber. A pine tree can be tapped for resin over a period of several years. Resin is a complex mixture of terpenes, which are carbon-rich molecules, presumably influencing pine plantation carbon budgets. A total of 270 trees (overall mean DBH of 22.93 ± 0.11 cm) of 14-, 24-, and 26-year-old stands had their C content measured. Three different treatments (intact, wounded panels, and wounded + chemically stimulated panels, 30 trees each) were applied per site. Above- and belowground biomass, as well as resin yield, were quantified for two consecutive years. Data were statistically evaluated using normality distribution tests, analyses of variance, and mean comparison tests (p ≤ 0.05). The highest resin production per tree was recorded in the chemically stimulated 14-year-old stand. Tree dry wood biomass, a major stock of carbon retained in cell wall polysaccharides, ranged from 245.69 ± 11.73 to 349.99 ± 16.73 kg among the plantations. Variations in carbon concentration ranged from 43% to 50% with the lowest percentages in underground biomass. There was no significant difference in lignin concentrations. Soils were acidic (pH 4.3 ± 0.10?5.83 ± 0.06) with low C (from 0.05% to 1.4%). Significantly higher C stock values were recorded in pine biomass compared to those reported for tempera... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Sequestro de carbono.
Thesagro:  Carbono; Pinus Elliottii; Resina.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152265/1/Fernando-Rocha-Carbon-Sequestration-in-Resin-Tapped-Slash-Pine.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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