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Registros recuperados : 179 | |
21. | | SILVA, M. C. M. da; NESHICH, G.; CHRISPEELS, M.; HONIG, B.; SA, M. F. G. de. Molecular basis of the interactions between insect x-amylases and inhibitors. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUIMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 28., 1999, Caxambu, MG. Programa e resumos. Caxambu: Sociedade Brasileira de Bioquimica e Biologia Molecular, 1999. p.35E-63. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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24. | | MEYER, M. C.; FAVORETO, L.; CALANDRELLI, A.; SILVA, M. C. M. da. Efeito da palhada de braquiária em cobertura de solo, na sobrevivência de aphelenchoides besseyi. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 50., 2017, Uberlândia. Do manejo à edição do genoma: resumos. Brasília, DF: SBF, 2017. Disponível em: . Acesso em: 01/11/2017. não paginado Título em inglês: Effect of the soil mulching with urochloa ruziziensis straw on aphelenchoides besseyi survival. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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32. | | FAVORETO, L.; SILVA, M. C. M. DA; CALANDRELLI, A.; FRANÇA, P. P.; MEYER, M. C. Variabilidade genética em caupi (Vigna unguiculata) para reação à infecção por populações de Aphelenchoides besseyi. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 35, 2018, Bento Gonçalves, RS.; Nematologia: problemas emergentes e estratégias de manejo. Anais, palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado: Sociedade Brasileira de Nematologia: Bento Gonçalves, 2018. 1 CD-ROM. Editores técnicos. Jerônimo Vieira de Araújo Filho, Cesar Bauer Gomes, Claudia Regina Dias-Arieira, Cristiano Bellé, Renata Moccellin. p. 143-144. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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34. | | RAMOS, H. B.; OLIVEIRA, G. R.; BARBOSA, A. E. A. D.; SILVA, M. C. M.; GROSSI, F. S. Engineered Cry8H toxins activity to the cotton boll weevil, Anthonomus grandis, (Coleoptera: Curculionidae). In: ICGI RESEARCH CONFERENCE, 2006, Brasília, DF. Abstracts... [S.l.]: International Cotton Genome Initiative, 2006. P. 102-103. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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35. | | GOMES JÚNIOR, J. E.; CRAVEIRO, K. I. C.; SILVA, M. C. M.; GROSSI DE SÁ, M. F. Evolução in vitro de moléculas: seleção de variantes Cry para insetos-praga do algodão e da cana-de-açúcar. In: WORKSHOP INTERAÇÃO MOLECULAR PLANTA-PRAGAS, 2., 2007, Brasília, DF. II Workshop Interação Molecular Planta-Praga. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 39-42. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 229). Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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37. | | FAVORETO, L.; MEYER, M. C.; CALANDRELLI, A.; SILVA, M. C. M. da; SILVA, S. A. da; MACHADO, A. C. Z. Aphelenchoides besseyi Parasitizing Common Bean in Brazil. Plant Disease, v. 105, n. 4, p. 748-751, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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38. | | DA SILVA, M. C. M.; NESHICH, G.; TOGAWA, R. C.; MELLO, L. V.; CHRISPEELS, M.; GROSSI-de-SÁ, M. F. Interações moleculares entre alpha-amilases e inibidores de plantas. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 5., 2000, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2000. p. 34. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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39. | | GROSSI-DE-SÁ, M. F.; CRUZ, C. M.; TEIXEIRA, F. R.; SARTO, R. P.; SILVA, M. C. M. Insecticidal activity of shuffled alpha-amylase inhibitors. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 1., 2007, Natal, Rio Grande do Norte. [Resumos...]. [S.l]: Monsanto; Brasília: CNPq, 2007. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 179 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
28/09/2018 |
Data da última atualização: |
28/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GRESSLER, V.; FEDDERN, V.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de. |
Afiliação: |
VANESSA GRESSLER, CNPSA; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; JANE DE OLIVEIRA PEIXOTO, CNPSA; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA. |
Título: |
Application of enzyme digestion and deconjugation followed by quick, easy, cheap, effective, rugged, safe extraction and liquid chromatography?tandem mass spectrometry methodology to determine ractopamine residue in pork. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Protection, v. 81, n.8, p. 1258-1263, 2018. |
DOI: |
10.4315/0362-028X.JFP-17-526 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A new methodology is proposed for ractopamine residue analysis in pork. It consists of enzyme-mediated digestion and deconjugation steps; modified quick, easy, cheap, effective, rugged, and safe (QuEChERS) extraction; and liquid chromatography?tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). In brief, the samples were digested with protease and then deconjugated with b-glucuronidase enzyme; they were then subjected to extraction and cleanup by QuEChERS and underwent sequential analysis by LC-MS/MS. The method performance was evaluated in accordance to the validation guidelines regulated by the Brazilian Ministry of Agriculture and Food Supply. The limit of detection was 0.15 lg/kg and limit of quantification was 0.5 lg/kg. When the method was applied to real samples, ractopamine residue was found in concentrations (up to 7.86 lg/kg) below international recommendation limits up to 10 lg/kg. The method is sensitive, accurate, quick, simple, and suitable for routine analysis; therefore, it is a monitoring tool that may be adopted by laboratories to achieve compliance levels. |
Palavras-Chave: |
B-agonista; Carne suína; Method validation; Método de validação; Músculo suíno; Ractopamina; Swine muscle. |
Thesagro: |
Carcaça; Cromatografia; Digestão; Espectrometria; Hidrolise; Nutrição Animal; Suíno. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Digestion; Hydrolysis; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Methodology; Ractopamine; Swine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02464naa a2200457 a 4500 001 2096560 005 2018-09-28 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4315/0362-028X.JFP-17-526$2DOI 100 1 $aGRESSLER, V. 245 $aApplication of enzyme digestion and deconjugation followed by quick, easy, cheap, effective, rugged, safe extraction and liquid chromatography?tandem mass spectrometry methodology to determine ractopamine residue in pork.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aA new methodology is proposed for ractopamine residue analysis in pork. It consists of enzyme-mediated digestion and deconjugation steps; modified quick, easy, cheap, effective, rugged, and safe (QuEChERS) extraction; and liquid chromatography?tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). In brief, the samples were digested with protease and then deconjugated with b-glucuronidase enzyme; they were then subjected to extraction and cleanup by QuEChERS and underwent sequential analysis by LC-MS/MS. The method performance was evaluated in accordance to the validation guidelines regulated by the Brazilian Ministry of Agriculture and Food Supply. The limit of detection was 0.15 lg/kg and limit of quantification was 0.5 lg/kg. When the method was applied to real samples, ractopamine residue was found in concentrations (up to 7.86 lg/kg) below international recommendation limits up to 10 lg/kg. The method is sensitive, accurate, quick, simple, and suitable for routine analysis; therefore, it is a monitoring tool that may be adopted by laboratories to achieve compliance levels. 650 $aAnimal nutrition 650 $aDigestion 650 $aHydrolysis 650 $aLiquid chromatography 650 $aMass spectrometry 650 $aMethodology 650 $aRactopamine 650 $aSwine 650 $aCarcaça 650 $aCromatografia 650 $aDigestão 650 $aEspectrometria 650 $aHidrolise 650 $aNutrição Animal 650 $aSuíno 653 $aB-agonista 653 $aCarne suína 653 $aMethod validation 653 $aMétodo de validação 653 $aMúsculo suíno 653 $aRactopamina 653 $aSwine muscle 700 1 $aFEDDERN, V. 700 1 $aPEIXOTO, J. de O. 700 1 $aLEDUR, M. C. 700 1 $aDALLA COSTA, O. A. 700 1 $aLIMA, G. J. M. M. de 773 $tJournal of Food Protection$gv. 81, n.8, p. 1258-1263, 2018.
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Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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