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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
12/04/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BUENO, L. G.; DINIZ, F. M.; GALVANI, D. B.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUES, B. C.; JESUS, A. A. de; FONSECA, L. M.; CHAVES, A. K. de L. |
Afiliação: |
LUICE GOMES BUENO GALVANI, CNPC; FABIO MENDONCA DINIZ, CNPC; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; Begevane Cunha Rodrigues, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará; Antonieta Alexandrina de Jesus, Universidade Federal do Piauí; Luzianna Macedo Fonseca, Universidade Estadual Vale do Acaraú; Ana Karina de Lima Chaves, Universidade Estadual Vale do Acaraú. |
Título: |
Evaluation of agronomic traits in Sorghum bicolor hybrids for selection of genotypes adapted to semiarid conditions. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais eletrônicos. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
BRS Ponta Negra. |
Thesagro: |
Forragem; Melhoramento; Regeneração; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202541/1/CNPC-2018-Evaluation-of.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195773/1/Evaluation-agronomic.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
31/10/2019 |
Data da última atualização: |
02/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FEDDERN, V.; MAZZUCO, H.; FONSECA, F. M. da; LIMA, G. J. M. M. de. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CNPSA; HELENICE MAZZUCO, CNPSA; FRANCISCO NOE DA FONSECA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA. |
Título: |
A review on biogenic amines in food and feed: toxicological aspects, impact on health and control measures. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Production Science, v.59, n. 4, p. 608-14,618, 2019. |
DOI: |
10.1071/AN18076 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Biogenic amines (BAs) represent a considerable toxicological risk in some food and feed products. They are formed under unhygienic conditions during storage and processing; therefore, an increase in the concentrations of those metabolites is related to putrefaction. Because BAs are thermostable, they remain in food and feed that have undergone heat treatment. There are several toxicological effects, especially caused by histamine, when high concentrations of BAs are ingested by humans, depending on the food itself and also on individual susceptibility and individual health status. The present paper reviews the main BAs in meat products, their use as spoilage indicators, the risk on human health and also the contamination of by-product meals. Furthermore, we highlight the state of art regarding impact of BAs on poultry, meat and eggs. |
Palavras-Chave: |
Aminas bioativas; Aminas biogênicas; Bioactive amines; By-products; Risco toxicológico; Saúde humana. |
Thesagro: |
Amina; Ave Domestica; Carne; Frango de Corte; Processamento; Ração; Saúde Pública; Toxicologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Chicken meat; Human health; Poultry meat; Rendering. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211381/1/A-review-on-biogenic-amines-feddern2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01942naa a2200385 a 4500 001 2113693 005 2020-03-02 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1071/AN18076$2DOI 100 1 $aFEDDERN, V. 245 $aA review on biogenic amines in food and feed$btoxicological aspects, impact on health and control measures.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: Biogenic amines (BAs) represent a considerable toxicological risk in some food and feed products. They are formed under unhygienic conditions during storage and processing; therefore, an increase in the concentrations of those metabolites is related to putrefaction. Because BAs are thermostable, they remain in food and feed that have undergone heat treatment. There are several toxicological effects, especially caused by histamine, when high concentrations of BAs are ingested by humans, depending on the food itself and also on individual susceptibility and individual health status. The present paper reviews the main BAs in meat products, their use as spoilage indicators, the risk on human health and also the contamination of by-product meals. Furthermore, we highlight the state of art regarding impact of BAs on poultry, meat and eggs. 650 $aChicken meat 650 $aHuman health 650 $aPoultry meat 650 $aRendering 650 $aAmina 650 $aAve Domestica 650 $aCarne 650 $aFrango de Corte 650 $aProcessamento 650 $aRação 650 $aSaúde Pública 650 $aToxicologia de Alimento 653 $aAminas bioativas 653 $aAminas biogênicas 653 $aBioactive amines 653 $aBy-products 653 $aRisco toxicológico 653 $aSaúde humana 700 1 $aMAZZUCO, H. 700 1 $aFONSECA, F. M. da 700 1 $aLIMA, G. J. M. M. de 773 $tAnimal Production Science$gv.59, n. 4, p. 608-14,618, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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