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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
28/11/2023 |
Autoria: |
LEE, D. H. K. |
Título: |
Climatic stress indices for domestic animals. |
Ano de publicação: |
1965 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal Biology, v. 9, n. 1, p.29-35, Apr. 1965. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Past attempts to devise an index of climatic stress are briefly reviewed, and a new “Relative Strain Index (RSI)” is proposed. RSI is the ratio between the evaporative cooling required to compensate for the heat stress, and the maximum evaporative cooling that the animal can provide by physiological means. RSI takes into account the air temperature, vapor pressure, air movement,and radiant heat exchange,as well as the metabolic rate and insulation provided by the animal's coat. Thè index can be used to predict the probable tolerance of animals of types that have been sufficiently well studied. It can also be used to estimate the relative tolerances of animals having different physiological capacities or metabolic rates, but otherwise comparable; and it can be used to predict the relative effectiveness of proposed environmental controls. |
Palavras-Chave: |
Estresse climático. |
Thesagro: |
Animal Domestico; Bioclimatologia; Stress. |
Thesaurus Nal: |
Animal stress; Bioclimatology; Climatic factors; Stress response. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registros recuperados : 7 | |
6. |  | MATTIETTO, R. A.; NASCIMENTO, W. M. O.; OLIVEIRA, M. S. P.; PIRES, M. B.; LIMA, E. C. E. R. Variação dos teores de antocianinas totais em cascas dos frutos de camu-camu. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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7. |  | MATTIETTO, R. de A.; NASCIMENTO, W. M. O. do; OLIVEIRA, M. do S. P. de; PIRES, M. B.; LIMA, E. C. E. R. Rendimento em polpa e quantificação de vitamina C em diferentes acessos de camucamuzeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 7 | |
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