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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
31/03/2023 |
Data da última atualização: |
31/03/2023 |
Autoria: |
ARTÊNCIO, M. M.; CASSAGO, A. L. L.; SILVA, R. K. da; CARVALHO, F. M.; COSTA, F. B. da; ROCHA, M. T. L.; GIRALDI, J. de M. E. |
Afiliação: |
MATEUS MANFRIN ARTÊNCIO; ALVARO LUIS LAMAS CASSAGO; RENATA KELLY DA SILVA, CPAF-RO; FABIANA M. CARVALHO; FERNANDO BATISTA DA COSTA; MARINA TOLEDO LOURENÇAO ROCHA; JANAINA DE MOURA ENGRACIA GIRALDI. |
Título: |
The impact of coffee origin information on sensory and hedonic judgment of fine Amazonian robusta coffee. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Sensory Studies, e12827, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Through the lens of predictive processing theory, perception is shaped by expecta- tions we create about object information, including food products, and their match/ mismatch with sensory stimuli. The popularity of labelling origin information to enhance product value has been spread to high-quality foods, particularly as geo- graphical indication (GI). The question we propose is whether the coffee's origin information can affect the sensory perception and hedonic judgment given by profes- sional coffee tasters. Participants were divided into groups according to GI cue provi- sion (absent, GI cue, GI storytelling) associated to the coffee sample served. Origin information proved to significantly affect participants' sensory perception, but not hedonic judgment. Precisely, participants judged acidity and overall flavor as more intense after reading the story whereas higher ratings of nutty, cacao, and caramel notes were given when origin was absent. It is likely that, origin and sorytelling influ- enced participants' expectations and sensory perception. Oppositely, a better percep- tion of flavor notes was observed only in the absence of information |
Palavras-Chave: |
Coffee; Enhance product value; Sensory perception. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
17/02/2014 |
Data da última atualização: |
17/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, J. B.; LOPES, C. T. A.; PINHEIRO, C. P.; LIMA, D. H. S.; SILVA, R. S. L.; FONSECA. A. H.; ARAUJO, F. R.; BARBOSA-NETO, J. D. |
Afiliação: |
JENEVALDO B. SILVA, Laboratório de Imunodiagnóstico, Departamento de Patologia Veterinária, Facudade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV), Universidade Estadual Paulista (Unesp).; CINTHIA T. A. LOPES, Universidade Federal do Pará, Instituto de Medicina Veterinária, Via de Acesso BR 316, Km 62, Bairro Saudade (atrás do Instituto Federal do Pará (IFPA), Castanhal, PA 68740-970, Brasil; CLEYTON P. PINHEIRO, Universidade Federal do Pará, Instituto de Medicina Veterinária, Via de Acesso BR 316, Km 62, Bairro Saudade (atrás do Instituto Federal do Pará (IFPA), Castanhal, PA 68740-970, Brasil; DANILO H.S. LIMA, Universidade Federal do Pará, Instituto de Medicina Veterinária, Via de Acesso BR 316, Km 62, Bairro Saudade (atrás do Instituto Federal do Pará (IFPA)), Castanhal, PA 68740-970, Brasil; ROBERTO S. L. SILVA, Universidade Federal do Pará, Instituto de Medicina Veterinária, Via de Acesso BR 316, Km 62, Bairro Saudade (atrás do Instituto Federal do Pará (IFPA), Castanhal, PA 68740-970, Brasil; ADIVALDO H. FONSECA, Laboratório de Doenças Parasitárias, Departamento de Epidemiologia e Saúde Pública, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), BR 465 Km 7, Seropédica, RJ23890-000, Brasil.; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; JOSÉ D. BARBOSA-NETO, Universidade Federal do Pará, Instituto de Medicina Veterinária, Via de Acesso BR 316, Km 62, Bairro Saudade (atrás do Instituto Federal do Pará (IFPA), Castanhal, PA 68740-970, Brasil. |
Título: |
Prevalência sorológica e molecular de Babesia bovis e Babesia bigemina em búfalos (Bubalus bubalis) na Ilha de Marajó, Pará. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 33, n. 7, p.847-850, julho 2013. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Búfalos. |
Thesagro: |
Babesia bigemina; Babesia bovis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97544/1/2013-TPB-Marajo.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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