Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/10/2012
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, C. A. F.; CORRÊA, L. C.
Afiliação:  CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA.
Título:  Antioxidant and biochemical content in Brazilian guava germplasm with white, red and pink pulps.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 959, p. 125-130, sept. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the III International Symposium on Guava and other Myrtaceae, Petrolina, sept. 2012.
Conteúdo:  Guava is an excellent source of antioxidant compounds due to its high content of phenolics, lycopene and vitamin C. The international guava market is dominated mainly by white guava, while red guava dominates the Brazilian market. The objective of this study was to analyze the content of Brazilian guava accessions contrasting for pulp colors to support the guava breeding program, focusing on accessions with high antioxidant compound contents. Sixty guava accessions established in a germplasm bank at Embrapa Tropical Semi-Arid, Brazil were evaluated for total antioxidant activity, phenolic compounds, ascorbic acid, flavonoids, lycopene, beta-carotene, titratable acidity, soluble solids and total soluble sugars. The accessions, including white (n=10), red (n=23) and pink (n=27) pulp fruits, were grown in a randomized block design, with two replications/accession. An ANOVA was performed with the degrees of freedom based upon the three pulp color groups. White guava did not present variability for the majority of compounds, except soluble solids. Red and pink guava presented high variability (p<0.01) for most compounds, except flavonoids in pink guava and flavonoids, beta-carotene, soluble solids and total sugars in red guava. The white*red + pink pulp contrasts were significant (p<0.01) for most compounds, except for titratable acidity and soluble solids, with greater mean values in the pink + red accessions, except for total soluble sugars. The red*pink contrasts were also sig... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coloração da polpa; Compostos antioxidante; Compostos fenólicos.
Thesagro:  Goiaba.
Thesaurus Nal:  Guavas; Psidium.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA48779 - 1UPCAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  13/08/2014
Data da última atualização:  14/08/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  AMARAL, T. A.; ANDRADE, C. de L. T. de; LIMA, A. C. R. de; SOUZA, I. R. P. de; SOUZA, A. A. de C; TEIXEIRA, T. C.; PAIXAO, J. S.
Afiliação:  TALES ANTONIO AMARAL, UFPEL, Pelotas, RS.; CAMILO DE LELIS TEIXEIRA DE ANDRADE, CNPMS; ANA CLAUDIA RODRIGUES DE LIMA, FAEM/UFPel, Pelotas, RS.; ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; ALINE APARECIDA DE CASTRO SOUZA, UFSJ, Sete Lagoas, MG.; TALITA COUTINHO TEIXEIRA, UNIFEMM, Sete Lagoas, MG.; JESSICA SOUSA PAIXAO, UFSJ, Sete Lgoas, MG.
Título:  Análise da sensibilidade da cultura do milho às mudanças climáticas empregando modelos de simulação: 3 - resposta às alterações na taxa de radiação solar.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  DSSAT.
Thesagro:  Plantio Direto; Produtividade; Sistema Radicular.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/106562/1/Analise-sensibilidade-3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26003 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional