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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  17/10/1996
Data da última atualização:  27/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CRUZ, G. M. D.; TULLIO, R. R.; ESTEVES, S. N.; ALENCAR, M. M. de; CORREA, L. de A.
Afiliação:  GERALDO MARIA DA CRUZ, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; LUCIANO DE ALMEIDA CORREA, CPPSE.
Título:  Desempenho em confinamento e características da carcaça de machos cruzados abatidos em diferentes pesos, para a produção de bovino jovem.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., 1996, Fortaleza, CE. Anais... Fortaleza: SBZ, 1996.
Páginas:  p. 203-205.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Confinamento realizado na EMBRAPA-CPPSE com 17 machos não-castrados Blonde d'Aquitaine X Nelore e 18 grupos genéticos Canchim X Nelore, Limousin X Nelore avaliou pesos de abate.
Palavras-Chave:  Canchim; Feed efficiency; Limousin; Piemontes; Weight again.
Thesagro:  Conversão Alimentar; Gado de Corte; Ganho de Peso.
Thesaurus Nal:  beef cattle; Nellore.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/43281/1/DesempenhoConfinamentoCaracteristicasCarcaca.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE11242 - 1UPCAA - DDPROCI-1996.00033CRU1996.00033
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  31/08/2012
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CZAIKOSKI, K.; SILVA, J. B. da; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I.
Afiliação:  KARINA CZAIKOSKI, UEL; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Effect of zinc addition and pasteurization time on the zinc content and color stability of acid canned vegetable-type soybean.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: [proceedings]. Foz do Iguaçu: IUFoST, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  For the processing of canned vegetable-type soybean, it is important to realize the heat treatment. However, during the treatment may occur loss of green color that is an indicator of its quality. In the brine canned, the presence of metal ions such as zinc, allows to maintain green color of canned vegetables. The objective of this study was to investigate the effect of zinc addition (X1 = ppm of zinc in the brine) and pasteurization time (X2 = min) on zinc content and color stability of acid canned vegetable-type soybean by using Central Composite Rotatable Design (CCRD). The response functions Y1 (ppm of zinc) and Y2 (degrees of hue of the canned vegetable-type soybean) were analyzed. The model validation was performed after establishing X1 = 10.91 ppm and X2 = 10 min and ?1 = 73.49 ppm of zinc. The experimental answer (Y1) was 72.74 ppm of zinc. At the response surface can be observed a region where Y2 is maximal and equal to 93°. The model validation was performed, at the point where, x1 = -1.5, x2 = -1.41 and ? 2 = 92.81° of hue of canned. The response obtained experimentally (Y1) was 92.86° hue of canned vegetable-type soybean. Therefore, for adequate formulation of vegetable-type soybean grains should be zinc acetate (10.91 ppm), NaCl (100 mL 6 g-1), CaCl2 (0.29 g 100 mL -1) and citric acid (to pH 3.9) with thermal processing of 10 min.
Thesagro:  Nutrição humana; Soja; Tecnologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Human nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65354/1/01721.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33595 - 1UPCRA - CD341341
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