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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/10/2014 |
Data da última atualização: |
06/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MALABARBA, J.; BUFFON, V.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. |
Afiliação: |
VANESSA BUFFON, CNPUV; LUIS FERNANDO REVERS, CNPUV. |
Título: |
Estudo estrutural e funcional do gene VvAGL11 e seu papel na morfogênese de sementes de Vitis vinifera. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. |
Páginas: |
p. 39 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi caracterizar estruturalmente a sequência codificadora de VvAGL11 e avaliar sua funcionalidade na morfogênese de sementes, por meio da complementação do mutante 'Seedstick' (stk) de Arabidopsis thaliana. |
Palavras-Chave: |
Anais; Apirenia; CNPUV; IC; Iniciação cientifica; Uva sem semente; VvAGL11. |
Thesagro: |
Melhoramento genético vegetal; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110155/1/anais-IC-2014.41.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
20/11/2017 |
Autoria: |
DIAS, D. A.; POLO, L. R. T.; LAZZARI, F.; SILVA, G. J. da; SCHUSTER, I. |
Afiliação: |
Douglas Antônio Dias, Departamento de Agronomia, Campus Erechim/Universidade Federal da Fronteira Sul; Leandra Regina Texeira Polo, Cooperativa Central de Pesquisa Agrícola; Fabiane Lazzari, Cooperativa Central de Pesquisa Agrícola; Glacy Jaqueline da Silva, Universidade Paranaense/Campus I; Ivan Schuster, Universidade Paranaense/Campus I. |
Título: |
Genome-wide association for mapping QTLs linked to protein and oil contents in soybean. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 896-904, out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Associação genômica ampla para mapeamento de QTLs ligados a conteúdos de proteína e óleo em soja. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to identify single-nucleotide polymorphism (SNP) markers linked with quantitative trait loci (QTLs) associated with increased contents of protein and oil in soybean. A total of 169 Brazilian soybean varieties, genotyped with 6,000 SNP markers, were evaluated. Protein and oil contents were obtained with the near-infrared reflectance method. Correlation and multiple linear regression analyses were used to identify linkage disequilibrium between SNP markers and the QTLs associated with the two characteristics. Seven QTLs were found to be associated with protein content, on six chromosomes (2, 6, 11, 12, 13, and 16), explaining 60.9% of the variation in this trait. For oil content, eight QTLs were identified on six chromosomes (1, 4, 5, 6, 17, and 19), explaining 78.3% of the variation in the trait. The correlation between the number of loci containing favorable alleles and the evaluated characteristics was 0.49 for protein content and 0.60 for oil content. The molecular markers identified are mapped in genomic regions containing QTLs previously mapped for both characteristics, which reinforces the association between these regions and the genetic control of oil and protein contents in soybean. |
Palavras-Chave: |
Association genetics; Desequilíbrio de ligação; Genética de associação; Qualidade do grão; Seleção assistida por marcador; Seleção genômica. |
Thesagro: |
Glycine Max. |
Thesaurus NAL: |
Grain quality; Linkage disequilibrium; Marker-assisted selection. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166970/1/Genome-wine-association-for-mapping-QTLs.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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