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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, T. P. de; CHAIBUB, A. A.; SILVA, G. B. da; LANNA, A. C.; FILIPPI, M. C. C. de. Resposta fisiológica de plantas de arroz de terras altas induzidas por Trichoderma asperellum durante supressão de brusone foliar. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 107. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 316).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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102.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, C. M.; SILVA, S. C. da; LANNA, A. C.; BARRIGOSSI, J. A. F.; WANDER, A. E. Climatic zoning for upland rice in Brazil: economic, social and environmental impacts. In: TROPENTAG: CONFERENCE ON INTERNATIONAL AGRICULTURAL RESEARCH FOR DEVELOPMENT, 2005, Stuttgart. Proceedings. Stuttgart: University of Hohenheim, 2005. p. 366.

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103.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, G. R. C.; GUIMARÃES, P. H. R.; MELO, L. C.; VIANELLO, R. P.; LANNA, A. C. Fenotipagem de raiz para tolerância à seca em feijoeiro comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 12., 2017, Piracicaba. Produtividade e sustentabilidade da cultura do feijão: do campo para a mesa: resumos. Piracicaba: CENA: IAC, 2017. p. 101. CONAFE

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104.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, A. C. de S.; JESUS, F. G. de; HENG-MOSS, T. M.; LANNA, A. C.; BARRIGOSSI, J. A. F. Evidence for rice tolerance to Tibraca limbativentris (Hemiptera: Pentatomidae). Pest Management Science, v. 77, n. 9, p. 4181-4191, Sept. 2021.

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105.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. K; OLIVEIRA, G. de A. R; BASSINELLO, P. Z.; LANNA, A. C.; NOVOTNY, E. H.; LIÃO, L. M. Evaluation of lipoxygenase activity in common beans by UV and NMR spectroscopy: proposal for a complementary technique for enzymatic studies. Food Analytical Methods, v. 13, p. 35-43, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Solos.

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106.Imagem marcado/desmarcadoLANNA, A. C.; CARVALHO, R. N.; FERREIRA, M. E. de O.; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; COELHO, G. R. C. Estresse oxidativo em grãos de feijão carioca recém-colhidos. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE

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107.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, O. F. da; LANNA, A. C.; WANDER, A. E.; BARRIGOSSI, J. A. F.; SANTOS, A. B. dos. Impacto socioeconômico e ambiental da soca de arroz produzida na microrregião do Rio Formoso, Estado do Tocantins. Redes, Santa Cruz do Sul, v. 13, n. 1, p. 28-48, jan./abr. 2008.

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108.Imagem marcado/desmarcadoLANNA, A. C.; SILVA, M. A.; MOREIRA, A. S.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de. Improved nutrient uptake in three Crotalaria species inoculated with multifunctional microorganisms. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 25, n. 7, p. 460-465, jul. 2021.

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109.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. F.; LANNA, A. C.; VIANELLO, R. P.; CASTRO, A. P. de; NEVES, L. G.; BRONDANI, C. Marcadores SNPs relacionados a tolerância à seca em arroz a partir do sequenciamento de 2500 genes candidatos. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 12., 2018, Santo Antônio de Goiás. Resumos. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2018. p. 65. (Embrapa Arroz e Feijão. Eventos técnicos & científicos, 2)

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110.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. A.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SILVA, G. B. da; NASCENTE, A. S. Microrganismos benéficos isolados e combinados para o aumento da produtividade da soja. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 83.

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111.Imagem marcado/desmarcadoBEVITORI, R.; OLIVEIRA, M. B.; GROSSI-DE-SÁ, M. F.; LANNA, A. C.; SILVEIRA, R. D. da; PETROFEZA, S. Selection of optimized candidate reference genes for qRT-PCR normalization in rice (Oryza sativa L.) during Magnaporthe oryzae infection and drought. Genetics and Molecular Research, v. 13, n. 4, p. 9795-9805, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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112.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, M. T. de M.; VILELA, A. F. da C.; JUNQUEIRA, R. B. M.; LANNA, A. C. Qual é sua pegada?: o reflexo de seu consumo. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009. 28 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 245).

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113.Imagem marcado/desmarcadoABREU, F. R. M.; OLIVEIRA, J. A. V. de; MENDONÇA, J. A.; LANNA, A. C.; VIANELLO, R. P.; BRONDANI, C. Superexpressão do gene PLDa1 para aumento da tolerância à deficiência hídrica da cultivar de arroz aBRSMG Curinga. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 27. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 316).

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114.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. A. V. de; ROCHAS, D. C.; VIANELLO, R. P.; MENDONÇA, J. A.; LANNA, A. C.; BRONDANI, C. Superexpressão do precursor de rubisco para aumento da produtividade e tolerância à seca em arroz. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 65.

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115.Imagem marcado/desmarcadoFRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; LANNA, A. C.; NASCENTE, A. S. Teor de macronutrientes em mix de coberturas vegetais. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 62.

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116.Imagem marcado/desmarcadoNASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C.; SOUSA, T. P.; CHAIBUB, A. A.; SOUZA, A. C. A.; LANNA, A. C. Upland rice gas exchange, nutrient uptake and grain yield as affected by potassium fertilization and inoculation of the diazotrophic bacteria Serratia spp. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 6, p. 944-953, 2019.

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117.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, R. B. de; PEREIRA, W. J.; VALDISSER, P. A. M. R.; LANNA, A. C.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Validação de genes candidatos para tolerância à seca via qPCR em um amplo grupo de genótipos de feijão submetidos à deficiência hídrica. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 111. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).

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118.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, S. Q. S.; FRANÇA, A. F. de S.; LANNA, A. C.; BERGAMASCHINE, A. F.; KLIEMANN, H. J.; RIOS, L. C.; SOARES, T. V. Adubação nitrogenada em capim-mombaça: produção, eficiência de conversão e recuperação aparente do nitrogênio. Ciência Animal Brasileira, v. 9, n. 4, p. 935-947, out./dez. 2008.

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119.Imagem marcado/desmarcadoFRASCA, L. L. de M.; REZENDE, C. C.; SILVA, M. A.; LANNA, A. C.; FILIPPI, M. C. C.; NASCENTE, A. S. Bioagents and mix of cover plants affecting soybean. Colloquium Agrariae, v. 19, p. 141-155, jan./dez. 2023.

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120.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, T. P. de; SOUZA, A. C. A. de; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; CORTES, M. V.; PINHEIRO, H. A.; SILVA, G. B. da. Bioagents and silicon promoting fast early upland rice growth. Environmental Science and Pollution Research, Berlin, v. 25, n. 4, p. 3657-3668, Feb. 2018.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/04/2020
Data da última atualização:  23/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BENTO, J. A. C.; LANNA, A. C.; BASSINELLO, P. Z.; OOMAH, B. D.; PIMENTA, M. E. B.; CARVALHO, R. N.; MOREIRA, A. S.
Afiliação:  JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; B. DAVE OOMAH, SUMMERLAND RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTRE, Canada; MARIA EUNICE BERTELLI PIMENTA, UFG; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; ALECIO SOUZA MOREIRA, CNPAF.
Título:  Aging indicators for stored carioca beans.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 134, 109249, 2020.
ISSN:  0963-9969
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109249
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  High temperature, moisture content and radiation conditions, common in the tropics, accelerate the physiological post-harvest disorders in beans, affect integument color and bean hardness. This study explored the darkening and hardening mechanisms in carioca type beans during storage. The contrasting genotypes for bean darkening and hardening (BRS Estilo and BRS Pontal: rapid darkening and hardening; BRSMG Madrepérola and CNFC 10467: slow darkening and partially resistant to hardening; and a Canadian genotype of the Pinto Bean type resistant to darkening (negative control)) were evaluated right after harvest and after six months storage at 20.3 ± 0.2 °C and 78.9 ± 6.0% RH, with respect to their physicochemical, biochemical and morphological attributes. All the samples hardened with time, but the velocity of darkening did not always parallel the degree of hardening of the beans (that increase linearly with time), which indicates that the color of the bean integument was not a safe indicator to predict the culinary quality of carioca beans. During storage, the SOD (superoxide dismutase) activity and LP (lipid peroxidation) in the cotyledon increased, and the increase was more significant in the integument of the rapid-darkening genotypes. The oxidative stress detected in the beans apparently started in the green bean formation phase, continuing during post-harvest, especially for the rapiddarkening beans. Quantification of the bivalent ions in the bean fractions, together with... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bean darkening.
Thesagro:  Armazenamento; Controle de Qualidade; Cor; Feijão; Lipídio; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus NAL:  Beans; Cell walls; Integument; Lipid peroxidation; Quality control; Superoxide dismutase.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35774 - 1UPCAP - DD20202020
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