|
|
Registros recuperados : 157 | |
142. | | LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; BRITO, J. R. F.; ARCURI, E. F.; SOUZA, G. N. de; MACHADO, M. A.; DOMINGUES, R.; SALIMENA, A. P. S. Uso de PCR e sequenciamento do rDNA 16S para identificação de bactérias do gênero Staphylococcus isoladas de mastite bovina. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 31, n. 1, p. 36-40, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
143. | | SILVA, S. R. DA; RAPOSO, N. R. B.; LANGE, C. C.; GERN, J. C.; BRANDI, R. R.; MATTOSO, L. H. C.; OLIVEIRA, C. R. de; BRANDAO, H. de M. Uso de nanoparticulas de propolis para encapsular azitromicina. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
144. | | MENDONÇA, J. F. M; MONTEIRO, D. L.; BARBOSA, B. I. M.; MENDONCA, L. C.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; GUIMARAES, A. S.; SOUZA, G. N. de. Variação da sensibilidade do exame microbiológico para identificação de Staphylococcus aureus em vacas individuais de um rebanho holandês infectado naturalmente por Streptococcus agalactiae e Staphylococcus aureus. In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
145. | | SOUZA, G. N. de; SILVA, M. R.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; HYLARIO, S. M.; FARIA, L. C. de; PIFANO, N. K.; CASARIL, F. A. Variação da contagem de células somáticas de rebanhos de acordo com o isolamento de Staphylococcus aureus e Streptococcus agalactiae em amostras de leite do tanque de expansão. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
146. | | JUNIOR, J. E. F. L.; SOUZA, G. N. de; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; SILVA, M. A. S.; FONSECA, R. G.; SILVEIRA, R. H.; SILVA, Y. A.; SANTOS, F. R. Variação da contagem total de bactérias em quartos mamários de bovinos de acordo com patógenos da mastite. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 25., 2009, Ipojuca. Anais... Ipojuca: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
147. | | SOUZA, G. N. de; SILVA, M. R.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; HYLARIO, S. M.; FARIA, L. S. de; PIFANO, N. C.; CASARIL, F. A. Variação na produção de leite de rebanhos bovinos da raça holandesa de acordo com o isolamento de Staphylococcus aureus e Streptococcus agalactiae em amostras de leite do tanque de expansão. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
148. | | GUIMARAES, A. S.; GERN, J. C.; LANGE, C. C.; ANDRADE, P. V. D.; MENDONCA, L. C.; ARAUJO, R. S.; MOSQUEIRA, V. C. F.; BRITO, M. A. V. P. e; BRANDAO, H. de M. In vivo test of a nanostructured formulation for control of bovine mastitis. In: Simpósio Embrapa LabEx EUA de Sanidade Animal, 2., 2012, Brasília. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012 p. 25 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
149. | | GERN, J. C.; GUIMARAES, A. S.; BASSOLI, A. E. G.; HERRMANN, G. P.; VARGAS, A. C.; LIBARDONI, F.; MARTINI, C. L.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; SOUZA, G. N. de; SANTOS, F. F.; SILVA, S. R. da; SILVA, M. A. S.; MOSQUIERA, V. C. F.; BRANDAO, H. de M. Avaliação in vitro de cloxacilina nanoencapsulada contra diferentes isolados de moraxella. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 485-487 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
150. | | GERN, J. C.; GUIMARAES, A. S.; BASSOLI, A. E.; HERMANN, G. P.; VARGAS, A. C. DE; LIBARDONI, F.; MARTINI, C.; BRITO, M.; LANGE, C. C.; SOUZA, G. N. de; SANTOS, F. F. DOS; SILVA, S. DA; SILVA, M. A. S.; MOSQUEIRA, V. C. F.; BRANDAO, H. de M. Avaliação in vitro de cloxacilina nanoencapsulada contra diferentes isolados de moraxella. Engormix, 20 dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
151. | | GUIMARAES, A. S.; LANGE, C. C.; O'CONNOR, A. M.; CASTANHEIRA, R. G.; HERRMANN, G. P.; VARGAS, A. C.; LIBARDONI, F.; MOSQUEIRA, V. C. F.; SOUZA, G. N. de; MENDONCA, L. C.; BRITO, M. A. V. P. e; GERN, J. C.; BRANDAO, H. de M. Cloxacillin nanostructures formulation for control of clinical bovine keratoconjunctivitis. In: Simpósio Embrapa LabEx EUA de Sanidade Animal, 2., 2012, Brasília. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012 p. 62 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
152. | | MARQUES-BASTOS, S. L. S.; COELHO, M. L. V.; SANTOS, I. N. de S.; MORENO, D. S. A.; BARRIAS, E. S.; MENDONÇA, J. F. M. de; MENDONCA, L. C.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. de P.; BASTOS, M. do C. de F. Effects of the natural antimicrobial peptide aureocin A53 on cells of Staphylococcus aureus and Streptococcus agalactiae involved in bovine mastitis in the excised teat model. World Journal of Microbiology & Biotechnology, v. 39, n. 1, article 5, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
153. | | LIMA, M. O. S.; BRITO, M. A. V. P. e; ALMEIDA, P. A. A.; MESQUITA, B. de S.; LANGE, C. C.; BRANDAO, H. de M.; GUIMARAES, A. S.; GERN, J. C.; SILVA, M. A. S.; MENDONCA, L. C.; QUEIROZ, L. da S.; RIBEIRO, J. B. Ocorrência do gene fnbA que codifica a proteína ligante de fibronectina em Staphylococcus aureus isolados de mastite bovina. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 15., 2015, Juiz de Fora, MG Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 176.). 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
154. | | CASTRO, C. R. T. de; VICENTINI, N. M.; LANGE, C. C.; DINIZ, F. H.; GAMA, M. A. S. da; MARTINS, C. E.; LOPES, F. C. F.; SOUZA, G. N. de; OTENIO, M. H.; SOBRAL, D.; COSTA, R. G. B.; REIS, E. S. dos; ARAÚJO, A. L. R.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; PIRES, M. de F. A. Produção, qualidade microbiológica e aspectos nutricionais do queijo artesanal de Carvalhos-MG. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2023. 54 p. (Embrapa Gado de Leite. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 48). OSD 1, ODS 2, ODS 3, ODS 8, ODS 10. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
155. | | GUIMARAES, A. S.; LANGE, C. C.; O'CONNOR, A. M.; RAPOSO, N. R. B.; SILVA, S. R.; BRANDI, R. R.; HERRMANN, G. P.; VARGAS, A. C.; LIBARDONI, F.; BRITO, M. A. V. P. e; SOUZA, G. N. de; BRANDAO, H. de M. Evaluation of a nanopropolis for control of clinical bovine keratoconjunctivitis. In: Simpósio Embrapa LabEx EUA de Sanidade Animal, 2., 2012, Brasília. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012 p. 60 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
156. | | BRITO, J. R. F.; SANTOS, E. M. P.; ARCURI, E. F.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P.; SOUZA, G. N.; CERQUEIRA, M. M. O. P.; BELTRAN, J. M. S.; CALL, J. E.; LIU, Y.; PORTO-FETT, A. C. S.; LUCHANSKY, J. B. Retail survey of Brazilian milk and minas frescal cheese and a contaminated dairy plant to establish prevalence, relatedness, and sources of listeria monocytogenes isolates. Applied and Environmental Microbiology, v. 74, n. 15, p. 4954-4961, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
157. | | BRANDAO, H. de M.; GERN, J. C.; PEREIRA, M. M.; SILVA NETO, A. F. da; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; RIBEIRO, J. B.; CARVALHO, W. A.; SOUZA, G. N. de; MENDONCA, L. C.; SILVA, M. V. G. B.; ANDRADE, P. V. D. de; SILVA, M. R.; GUIMARAES, A. S. Terapêutica de Precisão e suas Perspectivas em um País de Pecuária Heterogênea. In: MARTINS, P. do C.; PICCININI, G. A.; KRUG, E. E. B.; MARTINS, C. E.; LOPES, F. C. F. Sustentabilidade ambiental, social e econômica da cadeia produtiva do leite: desafios e perspectivas. Brasília, DF : Embrapa, 2015. p. 311-328 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
Registros recuperados : 157 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
18/03/2009 |
Data da última atualização: |
08/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
BRITO, J. R. F.; SANTOS, E. M. P.; ARCURI, E. F.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P.; SOUZA, G. N.; CERQUEIRA, M. M. O. P.; BELTRAN, J. M. S.; CALL, J. E.; LIU, Y.; PORTO-FETT, A. C. S.; LUCHANSKY, J. B. |
Afiliação: |
José Renaldi Feitosa Brito, Embrapa Gado de Leite; Emília Maricato Pedro dos Santos, UFMG; Edna Froeder Arcuri, Embrapa Gado de Leite; Carla Christine Lange, Embrapa Gado de Leite; Maria Aparecida Vasconcelos Paiva e Brito, Embrapa Gado de Leite; Guilherme Nunes de Souza, Embrapa Gado de Leite; Mônica Maria Oliveira Pinho Cerqueira, UFMG; J. Marcela Soto Beltran Centro de Investigación en Alimentación y Desarrolo Unidad Culiacán Mexico; Jeffrey E. Call U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; Yanhong Liu U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; Anna C. S. Porto-Fett U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; John B. Luchansky U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania. |
Título: |
Retail survey of Brazilian milk and minas frescal cheese and a contaminated dairy plant to establish prevalence, relatedness, and sources of listeria monocytogenes isolates. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Applied and Environmental Microbiology, v. 74, n. 15, p. 4954-4961, 2008. |
DOI: |
https://doi.org/10.1128/AEM.01828-07 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogenes in MFC and associated processing plants to lessen the likelihood of listeriosis in Brazil. MenosA study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogen... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Contamination sources; Minas frescal cheese. |
Thesaurus NAL: |
pasteurized milk. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/596295/1/Retail-survey-of-brazilian-milk-and-minas-frescal-cheese.pdf
|
Marc: |
LEADER 02608naa a2200301 a 4500 001 1596295 005 2024-02-08 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1128/AEM.01828-07$2DOI 100 1 $aBRITO, J. R. F. 245 $aRetail survey of Brazilian milk and minas frescal cheese and a contaminated dairy plant to establish prevalence, relatedness, and sources of listeria monocytogenes isolates.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aA study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogenes in MFC and associated processing plants to lessen the likelihood of listeriosis in Brazil. 650 $apasteurized milk 653 $aContamination sources 653 $aMinas frescal cheese 700 1 $aSANTOS, E. M. P. 700 1 $aARCURI, E. F. 700 1 $aLANGE, C. C. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. 700 1 $aSOUZA, G. N. 700 1 $aCERQUEIRA, M. M. O. P. 700 1 $aBELTRAN, J. M. S. 700 1 $aCALL, J. E. 700 1 $aLIU, Y. 700 1 $aPORTO-FETT, A. C. S. 700 1 $aLUCHANSKY, J. B. 773 $tApplied and Environmental Microbiology$gv. 74, n. 15, p. 4954-4961, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|