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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
06/09/1994 |
Data da última atualização: |
11/12/2012 |
Autoria: |
NEDEL, J. L.; SANTOS, H. P. dos. |
Título: |
Influência do manejo e épocas de colheita sobre a germinação de semente de colza. |
Ano de publicação: |
1984 |
Fonte/Imprenta: |
In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Trigo. Colza: resultados de pesquisa 1983. Passo Fundo, 1984. |
Páginas: |
p. 53-58 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado na Reunião Anual de Programação de Pesquisa e de Assistência Técnica da Cultura da Colza, Pelotas, 1984. |
Palavras-Chave: |
Seed. |
Thesaurus Nal: |
germination. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00651naa a2200169 a 4500 001 1823529 005 2012-12-11 008 1984 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNEDEL, J. L. 245 $aInfluência do manejo e épocas de colheita sobre a germinação de semente de colza. 260 $c1984 300 $ap. 53-58 500 $aTrabalho apresentado na Reunião Anual de Programação de Pesquisa e de Assistência Técnica da Cultura da Colza, Pelotas, 1984. 650 $agermination 653 $aSeed 700 1 $aSANTOS, H. P. dos 773 $tIn: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Trigo. Colza: resultados de pesquisa 1983. Passo Fundo, 1984.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
23/04/2013 |
Data da última atualização: |
19/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BENEVIDES, L. de J.; SILVA NETO, A. M. da; DIAS, V. S.; BENEVIDES, C. M. de J.; LOPES, M. V.; JOACHIM-BRAVO, I. S.; OLIVEIRA, G. B. de; NASCIMENTO, A. S. do. |
Afiliação: |
LEANDRO DE JESUS BENEVIDES, Escola Bahiana de Medicina e Saúde Pública; ALBERTO MOREIRA DA SILVA NETO, UFBA; VANESSA SIMÕES DIAS, UFBA; CLÍCIA MARIA DE JESUS BENEVIDES, UNEB; MARIANGELA VIEIRA LOPES, UNEB; IARA SORDI JOACHIM-BRAVO, UFBA; GIVANILDO BEZERRA DE OLIVEIRA, UFRB; ANTONIO SOUZA DO NASCIMENTO, CNPMF. |
Título: |
Low-cost artificial diets for the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera: Tephritidae). |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Magistra, Cruz das Almas-BA, v. 24, número especial, p. 01-07, dez. 2012. |
ISSN: |
2236-4420 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Semana Entomológica da Bahia (SINSECTA), 03 a 09 de dezembro de 2012. |
Conteúdo: |
The use of agro-industrial byproducts in the production of animal diets has become very popular as these are often low-cost raw-materials with high nutritive value. The present work evaluated diets incorporating agro-industrial byproducts for the mass rearing of the Mediterranean fruit fly used in Sterile Insect Technique (SIT) control programs. Diets were elaborated using industrial sub-products (shrimp heads, okara, and fresh commercial yeast) that were subjected to enzymatic hydrolysis or autolysis and subsequently used for biological testing (of egg production) with a laboratory line of Ceratitis capitata Wiedemann. The diets that promoted the greatest levels of egg production all contained yeast. Among these yeast-containing diets, the average production of eggs/female/day varied from 197.75±40.97 to 325.15±54.45; the diet containing autolyzed fresh yeast (AFY) was most similar (325.15±54.45) to the commercial control diet (365.85± 66.02) in terms of egg production. Based on these results, the autolyzed fresh yeast diet was determined to be best for mass-rearing Mediterranean fruit fly. |
Palavras-Chave: |
Fruit fly. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01931naa a2200241 a 4500 001 1956431 005 2023-05-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2236-4420 100 1 $aBENEVIDES, L. de J. 245 $aLow-cost artificial diets for the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera$bTephritidae).$h[electronic resource] 260 $c2012 500 $aSemana Entomológica da Bahia (SINSECTA), 03 a 09 de dezembro de 2012. 520 $aThe use of agro-industrial byproducts in the production of animal diets has become very popular as these are often low-cost raw-materials with high nutritive value. The present work evaluated diets incorporating agro-industrial byproducts for the mass rearing of the Mediterranean fruit fly used in Sterile Insect Technique (SIT) control programs. Diets were elaborated using industrial sub-products (shrimp heads, okara, and fresh commercial yeast) that were subjected to enzymatic hydrolysis or autolysis and subsequently used for biological testing (of egg production) with a laboratory line of Ceratitis capitata Wiedemann. The diets that promoted the greatest levels of egg production all contained yeast. Among these yeast-containing diets, the average production of eggs/female/day varied from 197.75±40.97 to 325.15±54.45; the diet containing autolyzed fresh yeast (AFY) was most similar (325.15±54.45) to the commercial control diet (365.85± 66.02) in terms of egg production. Based on these results, the autolyzed fresh yeast diet was determined to be best for mass-rearing Mediterranean fruit fly. 653 $aFruit fly 700 1 $aSILVA NETO, A. M. da 700 1 $aDIAS, V. S. 700 1 $aBENEVIDES, C. M. de J. 700 1 $aLOPES, M. V. 700 1 $aJOACHIM-BRAVO, I. S. 700 1 $aOLIVEIRA, G. B. de 700 1 $aNASCIMENTO, A. S. do 773 $tMagistra, Cruz das Almas-BA$gv. 24, número especial, p. 01-07, dez. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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