Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/06/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PETRUS, R. R.; WALTER, E. H. M.; FARIA, J. A. F.; ABREU, L. F.
Afiliação:  R.R. PETRUS, USP; E.H.M.WALTER, UNICAMP; J.A.F. FARIA, UNICAMP; LAURA FIGUEIREDO ABREU, CPATU.
Título:  Sensory stability of ultra-high temperature milk in polyethylene bottle.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 74, n. 1, p. S53-S54, 2009.
DOI:  10.1111/j.1750-3841.2008.00997.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the sensory stability of ultra-high temperature (UHT)milk subjected to different heat treatments and stored at room temperature in white high density polyethylene bot-tles (HDPE) pigmented with titanium dioxide. Two lots of 300 units each were processed, respectively, at 135 and 141 ◦C/10 s using indirect heating and subsequently aseptically filled in an ISO class 7 clean room. These exper-imental lots were evaluated for appearance, aroma, flavor, and overall appreciation and compared to samples of commercial UHT milk purchased from local commercial stores. The time?temperature combinations investigated did not affect either the acceptability or the shelf life of themilk.Despite the limited light barrier properties ofHDPE bottles, the product contained in the package tested exhibited good stability,with a shelf life ranging from4 to 11wk. Within this time period, the acceptability of the experimental lots was similar to that of the commercial products. The results achieved in this study contribute to turn the low-cost UHT systeminvestigated into a technically viable option for small-size dairy processing plants
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial.
Thesagro:  Embalagem; Leite; Temperatura.
Thesaurus Nal:  milk.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU47795 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  11/01/2008
Data da última atualização:  12/03/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  SZOGI, A. A.; VANOTTI, M. B.; GONZALEZ, M. C. G.; KUNZ, A.
Afiliação:  Ariel Szogi, USDA - ARS; Matias Vanotti, USDA-ARS; Maria Cruz Garcia Gonzalez, Instituto de Castilla e Leon; Airton Kunz, Embrapa Suínos e Aves.
Título:  Development of anammox process for animal waste treatment: experiences in the USA.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON AIR QUALITY AND WASTE MANAGEMENT TO AGRICULTURE, 2007, Broomfield. Proceedings. Broomfield: [s.n.], 2007.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto n. 02.03.21.800-07
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA16721 - 1UPCSP - --2008.04102
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional