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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCIOTTA, M. N.; CERETTA, C. A.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G.; NAVA, G. Grape (Vitis vinifera L.) production and soil potassium forms in vineyard subjected to potassium fertilization. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43. n. 1. (e-682), 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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2.Imagem marcado/desmarcadoROZANE, D. E.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; KRUG, A. V.; ARRUDA, W. S. de. Avaliação nutricional de pessegueiro pelo método DRIS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUICULTURA, 28., 2019, Petrolina, PE. Anais...Fruticultura de Precisão: desafios e oportunidades. Petrolina: EMBRAPA: UFVSF, 26 a 30 set. 2019. p. 2179-2182.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoHAMMERSCHMITT, R. K.; BRUNETTO, G.; TIECHER, T. L.; FACCO, D. B.; MAYER, N. A.; KRUG, A. V. Distribuição de zinco em cultivares de porta-enxertos de pessegueiro cultivados em solos com altos conteúdos de zinco. In: REUNIÃO SUL-BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 12., 2018, Xanxeré: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo; UNOESC, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSETE, P. B.; PAULA, B. V. da; KULMANN, M. S. de S.; RUFATO, A. de R.; ROZANE, D. E.; HINDERSMANN, J.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G. Kinetic parameters related to nitrogen uptake efficiency of pear trees (Pyrus communis). Scientia Horticulturae, v. 272, article 109530s. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoINACIO, C. de T.; NUNES, J. C.; ANDRIOLO, J. L.; CHALK, P. M.; GIACOMINI, S. J.; DE CONTI, L.; KRUG, A. V.; PAULA, B. V. de; BRUNETTO, G. Organic, conventional and hydroponic vegetables: can 15N natural abundance of farm N inputs differentiate mode of production? Scientia Horticulturae, v. 265, 109219, Apr. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBRUNETTO, G.; MELO, G. W. B. de; GIROTTO, E.; TASSINARI, A.; KRUG, A. V.; MARQUES, A. C. R.; PAULA, B. V. DE; MARCHEZAN, C.; BETEMPS, D. L.; TRENTIN, E.; SILVA, I. B. DA; SILVA, L. O. S. DA (ed.). Atualização sobre calagem e adubação em frutíferas. Porto Alegre: NRS-SBCS: Gráfica e Editora RJR, 2020. 278 p.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANELLO, L. O.; SCHWALBERT, R.; MARQUES, A. C. R.; TAROUCO, C. P.; VITTO, B. B.; KRUG, A. V.; SANTOS, J. P. J. dos; GALARZA, B. P.; ZALAMENA, J.; SANTOS, H. P. dos; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G. Photosynthetic activity and grape yield of 'Alicante Bouschet' (Vitis vinifera L.) grapevines submitted to nitrogen supply methods and doses. Vitis, v. 59, p. 133-140, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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8.Imagem marcado/desmarcadoHAMMERSCHMITT, R. K.; TIECHER, T. L.; FACCO, D. B.; SILVA, L. O. S.; SCHWALBERT, R.; DERESCHER, G. L.; TRENTIN, E.; SOMAVILLA, L. M.; KULMANN, M. S. S.; SILVA, I. C. B.; TAROUCO, C. P.; NICOLOSO, F. T.; TIECHERE, T.; MAYER, N. A.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G. Copper and zinc distribution and toxicity in ´Jade´/ ´Genovesa´ young peach tree. Scientia Horticulturae, v. 259, 108763, Jan. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBRUNETTO, G.; PAULA, B. V. de; KRUG, A. V.; TASSINARI, A.; KULMANN, M. S. de S.; MARCHEZAN, C.; TRENTIN, E.; STEFANELLO, L. O.; MARQUES, A. C. R.; SANTOS, E. M. H. dos; ROZANE, D. E.; KAMINSKI, J.; SANTOS, H. P. dos; MELO, G. W. B. de. Procedimentos para avaliação de parâmetros cinéticos na absorção de nutrientes em videiras. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, fev. 2022. 18 p. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos online, 131).

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  10/09/2019
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  HAMMERSCHMITT, R. K.; TIECHER, T. L.; FACCO, D. B.; SILVA, L. O. S.; SCHWALBERT, R.; DERESCHER, G. L.; TRENTIN, E.; SOMAVILLA, L. M.; KULMANN, M. S. S.; SILVA, I. C. B.; TAROUCO, C. P.; NICOLOSO, F. T.; TIECHERE, T.; MAYER, N. A.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  Rodrigo K. Hammerschmitt; Tadeu L. Tiecher; Daniela B. Facco; Lincon O.S. Silva; Raíssa Schwalbert; Gerson L. Drescher; Edicarla Trentin; Luiza M. Somavilla; Matheus S.S. Kulmann; Isley C.B. Silva; Camila P. Tarouco; Fernando T. Nicoloso; Tales Tiechere; NEWTON ALEX MAYER, CPACT; Amanda Veridiana Krug; Gustavo Brunetto.
Título:  Copper and zinc distribution and toxicity in ´Jade´/ ´Genovesa´ young peach tree.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 259, 108763, Jan. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108763
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The frequent application of fungicides containing copper (Cu) and zinc (Zn) in orchards can lead to accumulation of these metals in soil at toxic levels. The aim of this study was to evaluate Cu and Zn distribution and toxicity in young peach trees grown in Cu and Zn supplemented soil. For this purpose, a pot experiment was carried out in a greenhouse using a Typic Hapludalf soil under natural conditions. The two-factor experiment investigated the combination of Cu (0, 30 and 60?mg?kg?1) and Zn (0, 15, 30, 60, 120, and 180?mg?kg?1) rates in four replicates per treatment. ?Jade’ young peach trees [Prunus persica (L.) Batsch] grafted on ?Genovesa’ (P. salicina) propagated by herbaceous cuttings were then cultivated for 78 days with one plant per pot. Height increase, dry matter production, Cu and Zn concentration in plant organs, photosynthetic pigments and antioxidant activity were evaluated. Soil available Cu and Zn content increased with the rate. Consequently, plants presented Zn, and mainly Cu, accumulation mechanisms in root system, reduced transport of both elements to leaves, where toxic effects of heavy metals was observed. However, combining high content of soil available Cu and Zn, especially at higher doses, resulted in decreased production of dry matter production. Biochemical parameters were also affected. The SOD activity was smaller in peach leaves grown in the soil supplemented with Cu, while the chlorophyll a and b content decreased according to the increase ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antioxidant enzymes; Cultivar Genovesa; Cultivar Jade; Interspecific grafting; Photosynthetic pigments.
Thesagro:  Pêssego; Variedade.
Thesaurus NAL:  Heavy metals; Rosaceae; Toxicity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21276 - 1UPCAP - DD
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