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Registros recuperados : 31 | |
3. | | KOZLOSKI, G. V.; LIMA, L. D. de; CHIESA, A. P. R.; OLIVEIRA, L. de; FLORENTINI, G. Fluxo portal e visceral líquido de metabólitos em ovinos alimentados com feno de capim-arroz cortado com diferentes idades de rebrota. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 38, n. 6, p. 1114-1120, jun., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | | KOZLOSKI, G. V.; FIORENTINI, G.; HARTER, C. J.; SANCHEZ, L. M. B. Uso da creatinina como indicador da excreção urinária em ovinos. Ciência Rural, Santa Maria, v. 35, n. 1, p. 98-102, jan./fev., 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | RAISER, A. G.; POLYDORO, A. da S.; KOZLOSKI, G. V.; NATALINI, C. C. Técnica operatória de fistulação do duodeno proximal em terneiros. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 32, n. 7, p. 747-751, jul. 1997. Título em inglês: Surgical cannulation of proximal duodenum its steers. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | KOZLOSKI, G. V.; MESQUITA, F. R.; ALVES, T. P.; CASTAGNINO, D. de S.; STEFANELLO, C. M.; SANCHEZ, L. M. B. Avaliação do uso de frações indigestíveis do alimento como indicadores internos de digestibilidade em ovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 38, n. 9, p. 1812-1818, set. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | MAIXNER, A. R.; QUADROS, F. L. F. de; KOZLOSKI, G. V.; MONTARDO, D. P.; ROSSI, G. E.; AURÉLIO, N. D. Consumo de forragem e desempenho de vacas Holandesas sob pastejo em gramíneas tropicais. Acta Scientiarum, Animal Sciences, Maringá, v. 29, n. 3, p. 241-248, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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8. | | KOZLOSKI, G. V.; TREVISAN, L. M.; BONNECARRÈRE, L. M.; HÄRTER, C. J.; FIORENTINI, G.; GALVANI, D. B.; PIRES, C. C. Níveis de fibra em detergente neutro na dieta de cordeiros: consumo, digestibilidade e fermentação ruminal. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 58, n. 5, p. 893-900, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | SORIANO, V. de S.; KOZLOSKI, G. V.; QUADROS, F. L. F. de; PIRES, G. C.; GRIEBLER, L. Produção animal e vegetal em pastagem de Cynodon manejada sob diferentes ofertas de forragem por ovinos de dois grupos genéticos. Ciência Rural, Santa Maria, v. 43, n. 1, 139-144, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | KOZLOSKI, G. V.; ZILIO, E. M. C.; ONGARATTO, F.; LONGO, T. R.; OLIVEIRA, L. de; GENRO, T. C. M. Fecal N excretion as an approach to estimate forage intake by sheep and cattle. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Produção animal para as novas gerações: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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11. | | KOZLOSKI, G. V.; MESQUITA, F. R.; ALVES, T. P.; STEFANELLO, C. M.; OLIVEIRA, L. de; GENRO, T. C. M. Evaluation of acid detergent fibre, sulphuric acid lignin and n-alkanes as markers for estimating ruminal digestibility in cattle. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sidney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. New South Wales: MCI Australia, 2013. p. 674-675. Editors David L. Michalk, Geoffrey D. Millar, Warwick B. Badgery, Kim M. Broadfoot. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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12. | | KOZLOSKI, G. V.; PEROTTONI, J.; TREVISAN, L. M.; VELHO, J. P.; SANCHEZ, L. M. B.; OSMARI, E. K. Influência da idade de rebrota sobre o potencial nutricional do feno de capim elefante (Pennisetum purpureum Schum. cv. Mott) consumido por ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 3 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | PERES NETO, D.; KOZLOSKI, G. V.; FIORENTINI, G.; LIMA, L. D. de; CADORIN JUNIOR, R. L.; HÄRTER, C. J. Suplementação energética e sua relação com o consumo e digestão do feno Tifton 85 (Cynodon sp.) por ovinos. Energia e compostos não nitrogenados. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 3 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | GINDRI, M.; ZILIO, E. M. C.; GUTERRES, A. S.; GINDRI, R. G.; CAMPOS, F. S.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; KOZLOSKI, G. V. Comparison of methods to estimate crude protein and digestible organic matter content of diets ingested by free-ranging sheep. Small Ruminant Research, v. 178, p. 37-42, Sept. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | CAMARGO, D. G.; ROCHA, M. G. da; KOZLOSKI, G. V.; ELEJALDE, D. G.; BREMM, C.; PÖTTER, L.; ROSA, A. T. N. da; OLIVEIRA NETO, R. A. de. Consumo de forragem por cordeiras suplementadas em pastagem de milheto. Ciência Rural, v. 39, n. 2, p. 509-514, mar./abr. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | PELEGRINI, L. F. V. de; PIRES, C. C.; KOZLOSKI, G. V.; TERRA, N. N.; BAGGIO, S. R.; CAMPAGNOL, P. C. B.; GALVANI, D. B.; CHEQUIM, R. M. Perfil de ácidos graxos da carne de ovelhas de descarte de dois grupos genéticos submetidas a dois sistemas de manejo. Ciência Rural, v. 37, n. 6, p. 1786-1790, nov./dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | KOZLOSKI, G. V.; STEFANELLO, C. M.; MESQUITA, F. R.; ALVES, T. P.; RIBEIRO FILHO, H. M. N.; ALMEIDA, J. G. R.; GENRO, T. C. M. Evaluation of markers for estimating duodenal digesta flow and ruminal digestibility: acid detergent fiber, sulfuric acid detergent lignin, and n-alkanes. Journal of Dairy Science, New York, v. 97, n. 3, p. 1730-1735, Mar. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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19. | | MORAIS, J. A. da S.; SANCHÉZ, L. M. B.; KOZLOSKI, G. V.; LIMA, L. D. de; TREVISAN, L. M.; REFFATTI, M. V.; CADORIN JÚNIOR, R. L. Digestão do feno de capim-elefante anão (Pannisetum purpureum Schum. cv. Mott) sob diferentes níveis de consumo em ovinos. Ciência Rural, Santa Maria, v. 37 n. 2, p. 482-487, mar./abr. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | SANTOS, A. B. dos; KOZLOSKI, G. V.; OLIVEIRA, L.; CASTAGNINO, D. de S.; FLUCK, A. C.; CARVALHO, L. M.; TIAGO, O.; STEFANELLO, C. M. Digestão em ovinos alimentados com azevém verde a diferentes níveis de consumo. síntese de proteína microbiana e balanço de nitrogênio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Fortaleza. Biotecnologia aplicada na produção de rações: anais. Fortaleza: SEBRAE-CE, 2008. Seção Manejo e Nutrição de Ruminantes. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 31 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
10/12/2019 |
Data da última atualização: |
10/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GINDRI, M.; ZILIO, E. M. C.; GUTERRES, A. S.; GINDRI, R. G.; CAMPOS, F. S.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; KOZLOSKI, G. V. |
Afiliação: |
Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil. |
Título: |
Comparison of methods to estimate crude protein and digestible organic matter content of diets ingested by free-ranging sheep. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 178, p. 37-42, Sept. 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2019.06.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Nutritional assessment of grazing ruminants, particularly on natural heterogeneous rangelands, remains a challenge for researchers and technicians. The aims of this study were: i) to compare methodologies of herbage sampling to determine crude protein (CP) and digestible organic matter (DOM) contents of ingested herbage and, ii) to evaluate the use of faecal near-infrared reflectance spectroscopy (fNIRS) to estimate those herbage attributes using either sampling procedure. Herbage samples were collected through hand-clipping (HC) or directly from rumen extrusa at the beginning (ExBM) and at the end (ExEM) of the longest daily sheep meal. In addition, DOM content of ingested herbage was also calculated from the amount of N excreted in faeces (FN). The study was conducted throughout thirteen consecutive months with six rumen-cannulated male sheep kept free on a rangeland plot in southern Brazil. Monthly, data on diet CP and DOM contents were collected by either method and related to near-infrared spectra of faeces collected from each respective sheep using the partial least squares method. Crude protein content in herbage ingested by sheep ranged from 108 to 172?g/kg DM and was, on average, lower (P?0.05) in ExEM than in either ExBM or HC samples. Digestible organic matter content of ingested herbage, estimated through rumen in situ incubations, ranged from 546 to 717?g/kg DM and was, on average, similar for ExBM, ExEM, and HC samples. However, when this variable was estimated through the FN approach, values ranged from 446 to 601?g/kg DM and were, on average, lower (P < 0.05) than those found through other methods. The fNIRS models based on data obtained through extrusa (EX) and HC procedures produced similar and reliable results for estimating CP of herbage ingested by sheep, whereas the FN approach yielded the best fNIRS model for estimating DOM content of herbage. MenosAbstract: Nutritional assessment of grazing ruminants, particularly on natural heterogeneous rangelands, remains a challenge for researchers and technicians. The aims of this study were: i) to compare methodologies of herbage sampling to determine crude protein (CP) and digestible organic matter (DOM) contents of ingested herbage and, ii) to evaluate the use of faecal near-infrared reflectance spectroscopy (fNIRS) to estimate those herbage attributes using either sampling procedure. Herbage samples were collected through hand-clipping (HC) or directly from rumen extrusa at the beginning (ExBM) and at the end (ExEM) of the longest daily sheep meal. In addition, DOM content of ingested herbage was also calculated from the amount of N excreted in faeces (FN). The study was conducted throughout thirteen consecutive months with six rumen-cannulated male sheep kept free on a rangeland plot in southern Brazil. Monthly, data on diet CP and DOM contents were collected by either method and related to near-infrared spectra of faeces collected from each respective sheep using the partial least squares method. Crude protein content in herbage ingested by sheep ranged from 108 to 172?g/kg DM and was, on average, lower (P?0.05) in ExEM than in either ExBM or HC samples. Digestible organic matter content of ingested herbage, estimated through rumen in situ incubations, ranged from 546 to 717?g/kg DM and was, on average, similar for ExBM, ExEM, and HC samples. However, when this variable w... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Faecal NIRS; Natural pasture. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value; Rangelands; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02770naa a2200277 a 4500 001 2116514 005 2019-12-10 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2019.06.023$2DOI 100 1 $aGINDRI, M. 245 $aComparison of methods to estimate crude protein and digestible organic matter content of diets ingested by free-ranging sheep.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: Nutritional assessment of grazing ruminants, particularly on natural heterogeneous rangelands, remains a challenge for researchers and technicians. The aims of this study were: i) to compare methodologies of herbage sampling to determine crude protein (CP) and digestible organic matter (DOM) contents of ingested herbage and, ii) to evaluate the use of faecal near-infrared reflectance spectroscopy (fNIRS) to estimate those herbage attributes using either sampling procedure. Herbage samples were collected through hand-clipping (HC) or directly from rumen extrusa at the beginning (ExBM) and at the end (ExEM) of the longest daily sheep meal. In addition, DOM content of ingested herbage was also calculated from the amount of N excreted in faeces (FN). The study was conducted throughout thirteen consecutive months with six rumen-cannulated male sheep kept free on a rangeland plot in southern Brazil. Monthly, data on diet CP and DOM contents were collected by either method and related to near-infrared spectra of faeces collected from each respective sheep using the partial least squares method. Crude protein content in herbage ingested by sheep ranged from 108 to 172?g/kg DM and was, on average, lower (P?<?0.05) in ExEM than in either ExBM or HC samples. Digestible organic matter content of ingested herbage, estimated through rumen in situ incubations, ranged from 546 to 717?g/kg DM and was, on average, similar for ExBM, ExEM, and HC samples. However, when this variable was estimated through the FN approach, values ranged from 446 to 601?g/kg DM and were, on average, lower (P < 0.05) than those found through other methods. The fNIRS models based on data obtained through extrusa (EX) and HC procedures produced similar and reliable results for estimating CP of herbage ingested by sheep, whereas the FN approach yielded the best fNIRS model for estimating DOM content of herbage. 650 $aNutritive value 650 $aRangelands 650 $aSheep 653 $aFaecal NIRS 653 $aNatural pasture 700 1 $aZILIO, E. M. C. 700 1 $aGUTERRES, A. S. 700 1 $aGINDRI, R. G. 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aGALVANI, D. B. 700 1 $aKOZLOSKI, G. V. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 178, p. 37-42, Sept. 2019.
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