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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/10/2017
Data da última atualização:  16/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANGELOTTI, F.; HAMADA, E.; MAGALHÃES, E. E.; GHINI, R.; GARRIDO, L. da R.; PEDRO JUNIOR, M.
Afiliação:  FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; EMILIA HAMADA, CNPMA; EDINEIDE ELISA MAGALHAES; RAQUEL GHINI, CNPMA; LUCAS DA RESSURREICAO GARRIDO, CNPUV; MÁRIO PEDRO JUNIOR, INSTITUTO AGRONOMICO - CAMPINAS-SP.
Título:  Climate change and the occurrence of downy mildew in Brazilian grapevines.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília,DF, v. 52, n. 6, p.424-432, jun. 2017
DOI:  10.1590/S0100-204X2017000600006
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the potential impact of climate change on the occurrence of grapevine downy mildew in Brazil. Seedlings containing four to six leaves were sprayed with a sporangia suspension containing 105 sporangia per milliliter. After spraying, the seedlings were subjected to temperatures of 26, 28, 29.1, 30.4, and 31.8°C for 24 hours. The percentage of diseased leaf area and the latent period were evaluated. Maps of the geographic and temporal distribution of the disease were made considering the monthly average of the mean air temperature and leaf wetness duration for the reference climate or climate normal (1961?1990) and the future climates (2011?2040, 2041?2070, and 2071?2100), considering the A2 and B1 gas emission scenarios, designed by the Intergovernamental Panel on Climate Change (IPCC). Favorability ranges were set and used in logic functions of the geografical information system (GIS) to generate monthly maps for grapevine downy mildew. Rising temperatures interfered with the grapevine downy mildew infections, reduced the disease severity, and increased the latent period. Future climate scenarios indicate a reduction of favorability of downy mildew in Brazil, with variability in the different grape producing regions. O objetivo deste trabalho foi avaliar o potencial impacto das mudanças climáticas na ocorrência do míldio da videira no Brasil. Mudas com quatro a seis folhas foram pulverizadas com uma suspensão de esporângios de 105 es... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Geographic Information System; Temperatura do ar; Videira.
Thesagro:  Doença; Míldio; Mudança Climática; Sistema de Informação Geográfica; Temperatura; Uva.
Thesaurus Nal:  Air temperature; Grapes; Plasmopara viticola.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197011/1/Climate-change-and-the-occurrence2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17443 - 1UPCAP - DD17.02159
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1.Imagem marcado/desmarcadoXIMENES, E.; FARINAS, C. S.; KIM, Y.; LADISCH, M. R. Hydrothermal pretreatment of lignocellulosic biomass for bioethanol production. In: Hector A. Ruiz; Heather L. Trajano; Mette H. Thomsen. (Org.). Hydrothermal Processing in Biorefineries - Production of Bioethanol and High Added-Value Compounds of Second and Third Generation Biomass. 181-206
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSHON, K.; KIM, Y.; COLNAGO, L. A.; OPELLA, S. J. NMR studies of the structure and dynamics of membrane bound bacteriophage Pf1 coat protein. Science, Washington, v.252, p.1303-1305, may 31, 1991.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoLADISCH, M. R.; XIMENES, E.; FARINAS, C. S.; KIM, Y.; KO, J. K.; KREKE, T. Mechanisms of Lignin Derived Inhibition in Hydrolysis of Pretreated Biomass at Low Enzyme Loadings. In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 38., 2016, Baltimore. Papers. [S. l.: s. n.], 2016. P. 12-1.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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4.Imagem marcado/desmarcadoHONG, J.; KIM, D.; CHO, K.; SA, S.; CHOI, S.; KIM, Y.; PARK, J.; SCHMIDT, G. S.; DAVIS, M. E.; CHUNG, H. Effects of genetic variants for the swine FABP3, HMGA1, MC4R, IGF2, and FABP4 genes on fatty acid composition. Meat Science, v. 110, p. 46-51, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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5.Imagem marcado/desmarcadoHENGGE, N.; KIM, D.; MOSIER, N. S.; KIM, Y.; XIMENES, E.; LADISCH, M. R.; CUNHA, F.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. Liquefaction of lignocellulose. In: AICHE ANNUAL MEETING, 2016. Abstracts... [S. l.: s. n.], 2016. n. 474787.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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