Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  11/02/1993
Data da última atualização:  11/02/1993
Autoria:  CLARK, C. J.; SMITH, G. S.
Título:  Seasonal variation of nitrogenous compounds in components of the kiwifruit vine.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Annals of Botany, v.68, p.441-450, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Free amino acids in 6-year Kiwifruit vines[Actinidia deliciosa (A.Chev.) C.F. Liang et A.R. Ferguson] were measured over the course of wholevne harvests. Tissues examined from the perennial structure consisted of the wood and cortex of structural roots. wood and bark of stem. Leader and 1-wear old fruiting canes. Free acids in the annual growth (fines roots, flowers, fruit, leaves and non-fruiting shoots) were also measured. The range of amino acids extracted indicated that kiwifruti conforms to a conventional pattern of nitrogen metabolism. Acids present in greatest concentration depended on tissue type and sampling time.In perennial components and fine roots, arginine and glutanmine were the predominat species, followed by gamma-aminobutyrate, aspartateglutamate, alamine and valine. Generally, maximum concentrations of all free acids were measured in a 10-weed period around budbreak. These same acids plus asparagine, serine and threonine, were also prevalent in annual growth. In leaves, flowers and non-fruiting shoots, concentrations were greatest in the young tissue and declined with age. By contrast, concentrations of arginine, asparagine and gutamine in fruit peaked aproximately 10 weeks after anthesis subsequent to the cell division phase of growth. During the year, free arginine averaged 44, 48 znc 58% of the total N inteh fine roots, and the cortex and wood of structural roots, respectively (the quantity of total N and amino-N in other components of the structural fr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composicao; Plant harvesting; Whole.
Thesagro:  Actinidia Deliciosa; Aminoácido; Colheita; Kiwi; Nitrogênio.
Thesaurus Nal:  amino acid composition; kiwifruit; nitrogen.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP2012 - 1ADDSP - --1992.04748
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/04/1995
Data da última atualização:  12/02/2007
Autoria:  ALMEIDA, L. A.; KIIHL, R. A. S.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSo. Londrina, PR.
Título:  Desenvolvimento de cultivares com alto teor de proteina na semente.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa de soja 1982/83. Londrina, 1983.
Páginas:  p.321-322.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Cultivar; Desenvolvimento; Development; Parana; Protein; Soybean; Variety.
Thesagro:  Melhoramento; Nutrição Humana; Proteína; Soja.
Thesaurus NAL:  Brazil; breeding; human nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO7576 - 1UMTPL - --633.340981E53r
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional