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Registros recuperados : 229 | |
64. | | PISSETTI, C.; WERLANG, G. O.; BIESUS, L. L.; KICH, J. D.; CARDOSO, M. R. de I. Detecção de salmonella entErica e listeria monocytogenes em carcaças suínas na etapa de pré-resfriamento. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 40, n. 2, p. 1071, 2012. Projeto: 11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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67. | | KLEIN, C. S.; REBELATTO, R.; MORES, M. A. Z.; KICH, J. D.; MORES, N. Caracterização fenotípica de isolados de Pasteurella multocida A provenientes de lesões pneumônicas em suínos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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68. | | PISSETTI, C.; KICH, J. D.; CARDOSO, M.; COLDEBELLA, A.; KETTERMANN, C. A.; FERRAZ, S. M. Efeito de diferentes tratamentos em porções de carcaças de suínos contaminadas superficialmente com Salmonella typhimuriam. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 15., 2011, Fortaleza. Anais de palestras e resumos. Fortaleza: Abraves, 2011. 1 CD-ROM. Projeto: 04.10.06.001. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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69. | | KICH, J. D.; GRESSLER, V.; STEINMETZ, R. L. R.; REBELATTO, R. Meio ambiente. In: LUDKTE, C. B.; DUTRA, M. C.; OLIVEIRA, N. M. de; SANTIAGO, G. L. (Ed.). O uso prudente e eficaz de antibióticos na suinocultura: uma abordagem integrada. Brasília, DF: ABCS, 2022. p. 351-372. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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71. | | CAVALHEIRO, L. G.; GENÉ, L. A.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; RUIZ, V. L. de A. Microbiological quality of pig carcasses in a slaughterhouse under risk-based inspection system. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 26., 2022, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro, RJ: IPVS: Abraves, 2022. p. 395. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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72. | | PALHARES, J. C. P.; MULLER, S.; MATTEI, R. M.; KICH, J. D.; SIGUA, G. C. Microbiological water quality assessment of watershed associated with swine production in Santa Catarina, Brazil. In: INTERNATIONAL ANNUAL MEETINGS, 2007, New Orleans. A century of integrating crops, soils and environment: abstracts. News Orleans: ASA / CSSA / SSSA, 2007. 1 CD-ROM. Projeto n. 03.06.52.000-03. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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77. | | CANTAO, M. E.; PISSETTI, C.; KICH, J. D.; ZARTH, S.; MORES, N.; CARDOSO, M. Intestinal microbiota profile of pigs with and without in-feed antibiotics. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOME, 23., 2015, San Diego, CA. Abstracts? San Diego, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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78. | | ANSOLIN, A. L.; FACCIN, J. C.; ZANELLA, R.; BIANCHI, I.; KICH, J. D.; MARQUES, M. G. A lavagem prepucial pode reduzir a contaminação bacteriana nos ejaculados de machos suínos? Suinocultura Industrial, Itu, ed. 311, ano 45, n. 2, p. 14-17, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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79. | | SCHWARZ, P.; KICH, J. D.; COLDEBELLA, A.; SEYBOTH, L.; ROMEIRO, C.; CORBELLINI, L. G.; CARDOSO, M. Freqüência de suínos soropositivos para Salmonella sp. em granjas afetadas em diferentes níveis de severidade pela síndrome multissistêmica de definhamento do leitão desmamado. Acta Scientiae Veterinariae, v. 38, n. 2, p. 27-132, 2010. Disponível em: . Acesso em: 18 fev. 2011. Projeto/Plano de Ação: 02.06.60.400-02. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 229 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
20/09/2022 |
Data da última atualização: |
20/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CAVALHEIRO, L. G.; GENÉ, L. A.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; RUIZ, V. L. de A. |
Afiliação: |
LUCIANA G. CAVALHEIRO, Universidade de São Paulo; LUISA A. GENÉ; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; JALUSA DEON KICH, CNPSA; VERA LETTICIE DE A. RUIZ, Universidade de São Paulo. |
Título: |
Microbiological quality of pig carcasses in a slaughterhouse under risk-based inspection system. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 26., 2022, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro, RJ: IPVS: Abraves, 2022. p. 395. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Meat product inspection procedures are adopted to guarantee food quality and safety for consumption (1). Due to technologies and regulations advancement for farming and slaughtering pigs, a change in zoonotic profile attributed to pork has been identified (2,3). Frequently detected lesions during inspection procedures have no impact on public health, while the palpation and incision techniques used favor bacterial cross-contamination (2,4,5,6,7). This change in the zoonotic profile turns out necessary to review the inspection procedures according actual public health hazards based on risk analysis. Thus, a global movement began to establish inspection parameters based on epidemiological risk profiles, culminating in the publication of Normative Instruction 79 in Brazil in 2018 (8). In order to assess microbiological contamination when adopting a risk-based inspection system, the occurrence of Salmonella spp. and the quantification of enterobacteria and mesophiles were compared in pig carcasses slaughtered under traditional and risk-based inspection systems. |
Palavras-Chave: |
Segurança dos alimentos. |
Thesagro: |
Abatedouro; Carcaça; Contaminação Bacteriana; Qualidade; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146662/1/final10008.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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