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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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161.Imagem marcado/desmarcadoHERNIG, L. F.; QUADROS, F.; PISSETTI, C.; DE CONTI, E. R.; LIPPKE, R. T.; KICH, J. D.; FIÚZA, A. T. L.; TEIXEIRA, A. P. Caracterização dos sorovares de Salmonella enterica isolados de casos clínicos em suínos no Brasil. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 14., 2023, Porto Alegre. Anais... Porto Alegre: UFRGS, 2023. SINSUI. p. 147-148.

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162.Imagem marcado/desmarcadoPALHARES, J. C. P.; GUIDONI, A. L.; KICH, J. D.; STEINMETZ, R. L. R.; MULINARI, M. R.; KLEIN, J. B.; COLDEBELLA, L.; PLIESKE, G.; SIGUA, G. C. Impact of livestock in the water quality in Pinhal River sub-basin, Santa Catarina state-Brazil In: CENTURY WATERSHED TECHNOLOGY: IMPROVING WATER QUALITY AND ENVIRONMENT CONFERENCE, 21., 2010, Costa Rica. Proceedings... Michigan: ASABE, 2010.

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163.Imagem marcado/desmarcadoMORI, A. P.; PANDOLFI, J. R. C.; KRAMER, B.; SILVA, V. S.; MORES, N.; MORES, M. A. Z.; DRIEMEIER, D.; COLDEBELLA, A.; ALBUQUERQUE, E. R.; KICH, J. D. Granulomatous lymphadenitis in swine: validation of national data based on identification by the service of federal inspection (SFI). In: SAFEPORK 2019, 13., 2019, Berlin. Proceedings... Berlin: MCI Deutschland, 2019. p. 145-146.

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164.Imagem marcado/desmarcadoZANELLA, J. R. C.; KICH, J. D.; MIGNONI, D. S. B.; ZANELLA, G. C.; MIOTTO, R; REBELATTO, R.; BORDIN, L. C.; KREUTZ, L. C. Hepatitis E virus investigation on farrowing and nursery pigs from a farm free of in-feed antimicrobials: a case report. In: SAFEPORK Conference 2023, 14., 2023, New Orleans. Proceedings... New Orleans: MCI Deutschland, 2023.

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165.Imagem marcado/desmarcadoTELES, P. F. S.; BOIAGO, M. M.; FRIGO, A.; RAMPAZZO, L.; ARAÚJO, D. N.; KICH, J. D.; REBELATTO, R.; FURIAN, T. Q.; STEFANI, L. M. Genetic similarities of Escherichia coli isolated from different substrates of the broiler production chain. Brazilian Journal of Poultry Science, v. 23, n. 1, 2021. Brazilian Journal of Poultry Science=Revista Brasileira de Ciência Avícola, v. 23, n. 1, 2021.

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166.Imagem marcado/desmarcadoMORES, N.; AMARAL, A. L. do; LIMA, G. J. M. M. de; KICH, J. D.; OLIVEIRA, P. A. V. de; DALLA COSTA, O. A.; COLDEBELLA, A. Sistema de produção de suínos em família sem uso de preventivo de antimicrobianos. In: FÓRUM INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 6., 2012, Curitiba. Anais: artigos científicos. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. v. 2. p. 129-130. PorkExpo 2012. Projeto/Plano de Ação: 01.06.60.107-06.

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167.Imagem marcado/desmarcadoMORES, N.; AMARAL, A. L. do; LIMA, G. J. M. M. de; KICH, J. D.; OLIVEIRA, P. A. V. de; BORDIN, L. C.; COLDEBELLA, A. Sistema de produção de suínos em família sem uso preventivo de antimicrobianos – resultados preliminares In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 14., 2009, Uberlândia. Anais... Uberlândia: Abraves, 2009. p. 427-428. 1 CD-ROM. Subprojeto: 03.07.51.900-03

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168.Imagem marcado/desmarcadoKUCHIISHI, S. S.; KICH, J. D.; RAMENZONI, M. L. F.; SPRICIGO, D.; KLEIN, C. S.; FÁVERO, M. B. B.; PIFFER, I. A. Sorotipos de Actinobacillus pleuropneumoniae isolados no Brasil de 1993 a 2006. Acta Scientiae Veterinariae, v.35, n1, p.79-82, 2007. Projeto n. 16.00.30001-16.

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169.Imagem marcado/desmarcadoROSÉS, T. de S.; ANDREOLLA, A. P.; SOVERAL, L. de F.; VIEIRA, M. I. B.; KICH, J. D.; FRANDALOSO, R.; KREUTZ, L. C. Synthetic gene as target to assess the sensitivity of PCR to detect Trichinella spp. larvae in meat from a non-endemic region. Tropical Animal Health and Production, v. 52, n. 2, p. 619-623, Mar. 2020.

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170.Imagem marcado/desmarcadoBIER, D.; KICH, J. D.; DUARTE, S. C.; SILVA, M. R.; VALSONI, L. M.; RAMOS, C. A. N.; RODRIGUES, D. P.; ARAUJO, F. R. Survey of Salmonella spp. in beef meat for export at slaughterhouses in Brazil. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 11, p. 2037-2043, novembro, 2018 Título em português: Pesquisa de Salmonella spp. em carcaças bovinas durante o processamento em abatedouros‑frigoríficos exportadores.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Suínos e Aves.

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171.Imagem marcado/desmarcadoDALLA COSTA, O. A.; LUDKE, J. V.; COSTA, M. J. R. P. da; FAUCITANO, L.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; PELOSO, J. V.; ROZA, D. D. Tempo de jejum na granja sobre o perfil hormonal e os parâmetros fisiológicos em suínos de abate pesados. Ciência Rural, v.38, n.8, p.2300-2306, 2008. Projeto/Plano de Ação: 02.06.01.001-003.

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172.Imagem marcado/desmarcadoDALLA COSTA, O. A.; COSTA, M. J. R. P. da; LUDKE, J. V.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; PELOSO, J. V.; FAUCITANO, L.; ROZA, D. D. Tempo de jejum dos suínos no manejo pré-abate sobre a perda de peso corporal, o peso do conteúdo estomacal e a incidência de úlcera esofágica-gástrica. Ciência Rural, v.38, n.1, p.199-205, 2008. Projeto/Plano de Ação: 02.06.10.100-03.

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173.Imagem marcado/desmarcadoKICH, J. D.; UTHE, J. J.; BENAVIDES, M. V.; CANTAO, M. E.; ZANELLA, R.; TUGGLE, C. K.; BEARSON, S. M. D. TLR4 Single Nucleotide Polymorphisms (SNPs) Associated with Salmonella Shedding in Pigs. In: SAFEPORK, 2013, Portland. Proceeding... Portland, 2013. 1 Pen drive.

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174.Imagem marcado/desmarcadoKICH, J. D.; UTHE, J. J.; BENAVIDES, M. V.; CANTAO, M. E.; ZANELLA, R.; TUGGLE, C. K.; BEARSON, S. M. D. TLR4 single nucleotide polymorphisms (SNPs) associated with Salmonella shedding in pigs. Journal of Applied Genetics, v. 55, n. 2, p. 267-71, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Suínos e Aves.

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175.Imagem marcado/desmarcadoFONGARO, G.; VIANCELLI, A.; MAGRI, M. E.; ELMAHDY, E. M.; BIESUS, L. L.; KICH, J. D.; KUNZ, A.; BARARDI, C. R. M. Utility of specific biomarkers to assess safety of swine manure for biofertilizing purposes. Science of The Total Environment, v. 479-480, p. 277-283, 2014.

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176.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, V. S.; KRAMER, B.; AMARAL, A. L. do; MORÉS, N.; KICH, J. D.; BORDIN, L. C.; PRETTO, N. A.; COLDEBELLA, A. Fatores de risco associados à contaminação residual por enterobactérias em instalações de creche de suínos após vazio entre lotes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 13., 2007, Florianópolis. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2007. 1 CD-ROM. Projeto n. 03.04.35.100-02.

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177.Imagem marcado/desmarcadoKICH, J. D.; MORES, N.; VIDAL, C. E. S.; PIFFER, I. A.; BARIONI JUNIOR, W.; AMARAL, A. L. do; RAMMINGER, L.; CARDOSO, M. de I. Fatores de risco associados com a prevalência sorológica de salmonela em granjas comerciais de suínos do sul do Brasil. Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 2002 5 (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado técnico, 309)

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178.Imagem marcado/desmarcadoKICH, J. D.; MORES, N.; VIDAL, C. E. S.; PIFFER, I. A.; BARIONI JÚNIOR, W.; AMARAL, A. L. do; RAMMINGER, L.; CARDOSO, M. de I. Fatores de risco associaods com a prevalência sorológica de salmonela em granjas comerciais de suínos do Sul do Brasil. Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 2002 5 (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado técnico, 309)

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179.Imagem marcado/desmarcadoAMARAL, A. L. do; SILVA, V. S.; MORES, N.; KRAMER, B.; PRETTO, A. N.; RAMENZONI, M. L. F.; KICH, J. D.; COLDEBELLA, A. Fatores importantes para evitar a contaminação residual das instalações de creche de suínos por Salmonella ao alojamento. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2006. 3 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 445)

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180.Imagem marcado/desmarcadoSATO, J. P. H.; PIGOZZO, R.; BRANDALISE, L.; LIMA, G. F. R.; CERIZOLLI, R.; KUCHIISHI, S. S.; KICH, J. D.; SIMÃO, G. M. R. Evaluation of the thermo-assisted drying and decontamination system and ozone gas for sanitation of livestock transport vehicles. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 25., 2018, Chongqing. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 25., 2018, Chongqing. Healthy pig , safe pork: proceedings: poster presentations. Chongqing: IPVS, 2018. p. 237. v. 1.

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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/07/2022
Data da última atualização:  25/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RIZZOTTO, D.; MONTES, J. H.; KICH, J. D.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M. de; DUVAL, E. H.; SCHWEGLER, E.; MOREIRA, F.
Afiliação:  DOUGLAS RIZZOTTO, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; JULIA HELENA MONTES, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; JALUSA DEON KICH, CNPSA; VANESSA PERIPOLLI, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; IVAN BIANCHI, Instituto Federal Catarinense, Núcleo de Pesquisa, Campus Araquari; JUAHIL MARTINS DE OLIVEIRA JÚNIOR, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; EDUARDA HALLAL DUVAL, Universidade Federal de Pelotas; ELIZABETH SCHWEGLER, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; FABIANA MOREIRA, Instituto Federal Catarinense, Núcleo de Pesquisa, Campus Araquari.
Título:  Salmonella enterica and enterobacteria in pig carcasses processed on different slaughter days.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02813, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921. pab2022.v57.02813
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Salmonella enterica e enterobactérias em carcaças suínas processadas em diferentes dias de abate.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the contamination by Salmonella sp. and enterobacteria in pig carcasses from the first and last batches slaughtered in a same week, at different stages of the slaughtering line. Samples were collected from the first and last batches slaughtered on Monday and Friday of each week, respectively, during five weeks, totaling ten batches. From each batch, ten carcasses were collected in eight stages of the slaughter line: bleeding, scalding, singeing/evisceration, inspection, spinal cord removal, final washing, blast chilling, and after cooling. A total of 800 samples were analyzed for Salmonella sp. and enterobacteria quantification. The last batch of the week showed twice the chances of the pig carcasses being contaminated with Salmonella sp. and, consequently, a greater amount of enterobacteria (1.00 log10 CFU per square centimeter) than the first batch (0.88 log10 CFC per square centimeter). A higher count of enterobacteria was also observed in the stages of bleeding (2.37 log10 CFU per square centimeter) and scalding (2.36 log10 CFU per square centimeter). The last batches slaughtered in the week show a greater contamination than the first ones, and there is a greater contamination of carcasses by Salmonella sp. and enterobacteria in the initial stages of pig slaughter, i.e., at bleeding and scalding. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a contaminação por Salmonella sp. e enterobactérias em carcaças suínas do p... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Enterobactéria.
Thesagro:  Abate; Carcaça; Contaminação; Frigorífico; Salmonella; Sangria; Suíno.
Thesaurus NAL:  Pig carcasses; Salmonella enterica; Slaughter.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144694/1/Salmonella-enterica-enterobacteria-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65944 - 1UPEAP - DD
CNPSA22390 - 1UPCAP - DD
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