|
|
Registros recuperados : 144 | |
64. | | CATTELAN, A. J.; GAUDENCIO, C. A.; SILVA, T. A. Sistemas de rotação de culturas em plantio direto e os microorganismos do solo, na cultura da soja, em Londrina. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Campinas, v.21, n.2, p. 293-301, abr./jun. 1997. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
65. | | CATTELAN, A. J.; GAUDÊNCIO, C. A.; SILVA, T. A. Sistemas de rotação de culturas em plantio direto e os microrganismos de solo, na cultura da soja, em Londrina. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Campinas, v. 21, n.2, p. 293-301, abr./jun. 1997. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
69. | | NEUMAIER, N.; NEPOMUCENO, A. L.; FARIAS, J. R. B.; OYA, T.; CATTELAN, A. J.; DELATTRE, N. Bases agronômicas e fisiológicas das respostas da soja à disponibilidade hídrica. In: HOFFMANN-CAMPO, C. B.; SARAIVA, O. F. (Org.). Resultados de pesquisa da Embrapa Soja - 2001: ecofisiologia e biologia molecular. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 8-11. (Embrapa Soja. Documentos, 198). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
70. | | REMUSKA, A. C.; JACCOUD FILHO, D. S.; CATTELAN, A. J.; MICHEREFF, S.; TESSMANN, D. J. Comparative studies between common bean seeds treatments by using antagonistic microorganims, chemical and biological fungicides in arder to contrai the fungus Colletotrichum lindemuthianum and their influence in promoting the plants's growth. In: SEED HEALTH SYMPOSIUM, 5., 2005, Angers. Abstract booklet. Angers: INRA: ISTA, 2005. p. 44-45. Resumo n. 58. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
74. | | FERRACIN, L. M.; SILVA, J. F. V.; CATTELAN, A. J.; BETTI, A. F. F. Inhibition of Heterodera glycines and Meloidogyne javanica nematoides in soybean by rhizobacteria in greenhouse trials. In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004. p. 92. (Embrapa Soja. Documentos, 228). Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
76. | | SOUZA, R. C. de; CATTELAN, A. J.; BETTI, A. F. F.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Melhoria do crescimento de mamona pela inoculação com bactérias promotoras do crescimento. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 28.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 12.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 10.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 7., 2008, Londrina. FertBio 2008: desafios para o uso do solo com eficiência e qualidade ambiental: anais. Londrina: Embrapa Soja: SBCS: IAPAR, UEL, 2008. 1 CD-ROM. Organizado por: Adilson de Oliveira Júnior, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, César de Castro, Fábio Álvares de Oliveira; Odilon Ferreira Saraiva. PDF 834_1. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
79. | | HUNGRIA, M.; ANDRADE, D. S.; COLOZZO-FILHO, A.; BALOTA, E. L.; CATTELAN, A. J. Ecologia microbiana em solos sob cultivo na região sul do Brasil. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 3.; REUNIÃO DE LABORATÓRIOS PARA RECOMENDAÇÃO DE ESTIRPES DE RHIZOBIUM E BRADYRHIZOBIUM, 6., 1994, Londrina. Resumos... Londrina: IAPAR, 1994. Não paginado. Trabalho n. 22. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
Registros recuperados : 144 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
21/09/2015 |
Data da última atualização: |
29/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ANDRADE, D. R. M.; MENDONÇA, M. H.; HELM, C. V.; MAGALHAES, W. L. E.; BOLZON DE MUNIZ, G. I.; KESTUR, S. G. |
Afiliação: |
Dayanne Regina Mendes Andrade, UFPR; Márcia Helena Mendonça, UFPR; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; Graciela Ines Bolzon de Muniz, UFPR; Satyanarayana G. Kestur, Poornaprajna Institute for Scientific Research. |
Título: |
Assessment of nano cellulose from peach palm residue as potential food additive: part II: preliminary studies. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science and Technology, v. 52, n. 9, p. 5641-5650, Sept. 2015. |
DOI: |
10.1007/s13197-014-1684-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
High consumption of dietary fibers in the diet is related to the reduction of the risk of non-transmitting of chronic diseases, prevention of the constipation etc. Rich diets in dietary fibers promote beneficial effects for the metabolism. Considering the above and recognizing the multifaceted advantages of nano materials, there have been many attempts in recent times to use the nano materials in the food sector including as food additive. However, whenever new product for human and animal consumption is developed, it has to be tested for their effectiveness regarding improvement in the health of consumers, safety aspects and side effects. However, before it is tried with human beings, normally such materials would be assessed through biological tests on a living organism to understand its effect on health condition of the consumer. Accordingly, based on the authors? finding reported in a previous paper, this paper presents body weight, biochemical (glucose, cholesterol and lipid profile in blood, analysis of feces) and histological tests carried out with biomass based cellulose nano fibrils prepared by the authors for its possible use as food additive. Preliminary results of the study with mice have clearly brought out potential of these fibers for the said purpose. |
Palavras-Chave: |
Aditivo alimentar; Biochemical; Food additive; Nano fibrils; Nanofibrila de celulose. |
Thesagro: |
Bactris Gasipaes; Pupunha. |
Thesaurus NAL: |
diet; histology; mice. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02225naa a2200313 a 4500 001 2024508 005 2018-01-29 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s13197-014-1684-0$2DOI 100 1 $aANDRADE, D. R. M. 245 $aAssessment of nano cellulose from peach palm residue as potential food additive$bpart II: preliminary studies.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aHigh consumption of dietary fibers in the diet is related to the reduction of the risk of non-transmitting of chronic diseases, prevention of the constipation etc. Rich diets in dietary fibers promote beneficial effects for the metabolism. Considering the above and recognizing the multifaceted advantages of nano materials, there have been many attempts in recent times to use the nano materials in the food sector including as food additive. However, whenever new product for human and animal consumption is developed, it has to be tested for their effectiveness regarding improvement in the health of consumers, safety aspects and side effects. However, before it is tried with human beings, normally such materials would be assessed through biological tests on a living organism to understand its effect on health condition of the consumer. Accordingly, based on the authors? finding reported in a previous paper, this paper presents body weight, biochemical (glucose, cholesterol and lipid profile in blood, analysis of feces) and histological tests carried out with biomass based cellulose nano fibrils prepared by the authors for its possible use as food additive. Preliminary results of the study with mice have clearly brought out potential of these fibers for the said purpose. 650 $adiet 650 $ahistology 650 $amice 650 $aBactris Gasipaes 650 $aPupunha 653 $aAditivo alimentar 653 $aBiochemical 653 $aFood additive 653 $aNano fibrils 653 $aNanofibrila de celulose 700 1 $aMENDONÇA, M. H. 700 1 $aHELM, C. V. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 700 1 $aBOLZON DE MUNIZ, G. I. 700 1 $aKESTUR, S. G. 773 $tJournal of Food Science and Technology$gv. 52, n. 9, p. 5641-5650, Sept. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|