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Registros recuperados : 12 | |
1. | | MACHADO NETO, R.; PACKER, I. U.; MENTEN, J. F.; LAVORENTI, A. Efeito da raça, dieta, época e ordem de parição na concentração de imunoglobulina G no colostro de suínos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 10, p. 1295-99, out. 2001 Título em inglês: Effect of breed, diet, period and lactation numbers on immunoglobulin G concentration in swine colostrum. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. | | BERTO, D. A.; LAVORENTI, A.; MENTEN, J. F. M.; PACKER, I. V.; LIMA, G. J. M. M. de. Levedura seca de destilaria de alcool (Saccharomyces cerevisiae) na alimentacao de leitoes em recria. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 20., 1983, Pelotas, RS. Anais... Pelotas: SBZ, 1983. p.57 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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5. | | MENTEN, J. F. M.; LIMA, G. J. M. M. de; PACKER, I. U.; MIYADA, V. S.; LAVORENTI, A. Niveis de ureia e acido urico no sangue de porcas alimentadas com racoes contendo levedura seca. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 21., 1984, Belo Horizonte, MG. Anais... Belo Horizonte: SBZ, 1984. p.204 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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6. | | LIMA, G. J. M. M. de; PACKER, I. U.; BERTO, D. A.; MIYADA, V. S.; MENTEN, J. F. M.; LAVORENTI, A. Levedura seca na alimentacao de matrizes suinas. II. Tamanho e peso das leitegadas. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 21., 1984, Belo Horizonte, MG. Anais... Belo Horizonte: SBZ, 1984. p.202 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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7. | | LIMA, G. J. M. M. de; PACKER, I. U.; BERTO, D. A.; MIYADA, V. S.; MENTEN, J. F. M.; LAVORENTI, A. Levedura seca na alimentacao de matrizes suinas. I. Variacao de peso das matrizes. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 21., 1984, Belo Horizonte, MG. Anais... Belo Horizonte: SBZ, 1984. p.201 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. | | RANGEL, L. F. S.; CAMPBELL, J. M.; CRENSHAW, J. D.; BARANCELLI, G. V.; LIMA, G. J. M. M. de; MORÉS, N.; MIYADA, V. S.; MENTEN, J. F. M. Plasma ultrafiltrado spray dried. Suinocultura Industrial, v.30, n.216, p.24-32, 2008. Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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9. | | LAVORENTI, A.; MENTEN, J. F. M.; PACKER, I. U.; MIYADA, V. S.; LIMA, G. J. M. M. de; BERTO, D. A.; RIBEIRO, H. F. Sub-produtos de abatedouros de frangos na alimentacao de suinos em crescimento e acabamento. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 19., 1982, Piracicaba, SP. Anais... Campinas: SBZ, 1982. p.84-85 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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10. | | RANGEL, L. F. S.; MORÉS, N.; LIMA, G. J. M. M.; ZANCANARO, M.; LIMA, E. S. de; BARANCELII, G. V.; MIYADA, V. S.; MENTEN, J. F. M. Efeito do plasma na dieta de leitões desafiados pela circovirose. In: SIMPÓSIO SOBRE MANEJO E NUTRIÇÃO DE AVES E SUÍNOS, 5., 2008, Cascavel, PR. Anais. Campinas, SP: CBNA, 2008. p. 161-170. Projeto n.10.03.21.014-02. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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11. | | MIYADA, V. S.; LAVORENTI, A.; MENTEN, J. F. M.; PACKER, I. U.; LIMA, G. J. M. M. de; BERTO, D. A.; FILHO, N. B.; MOREIRA, J. R. A. Farinha de subprodutos de abatedouros de frangos e farinha de penas como fontes de proteinas para suinos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 18., 1981, Goiania, GO. Anais... Goiania: SBZ, 1981. p.207 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. | | LAVORENTI, A.; MIYADA, V. S.; PACKER, I. U.; MENTEN, J. F. M.; LIMA, G. J. M. M. de; BERTO, D. A. Uso da farinha de penas em racoes de suinos em crescimento e acabamento. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 18., 1981, Goiania, GO. Anais... Goiania: SBZ, 1981. p.205 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 12 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
KATO, H. C. A.; JOELE, M. R. S. P.; SOUSA, C. L.; RIBEIRO, S. C. A.; LOURENÇO, L. F. H. |
Afiliação: |
HELLEN CHRISTINA DE ALMEIDA KATO, CNPASA; M. R. S. PEIXOTO JOELE, INSTITUTO FEDERAL, Castanha-PA; C. L. SOUSA; S. C. A. RIBEIRO, INSTITUTO FEDERAL, Castanhal-PA; L. F. H. LOURENÇO, UFPA. |
Título: |
Evaluation of the shelf life of tambaqui fillet processed by the Sous Vide method. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 26, n. 10, p. 1144-1156, 2017. |
DOI: |
10.1080/10498850.2014.986593 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to elaborate a convenience food ? sous vide ? and establish its shelf life by monitoring physicochemical, microbiological, and sensorial characteristics. Sous vide fillets were prepared from tambaqui (Colossoma macropomum) with two types of sauces: soy sauce (SS) and basil sauce (BS), at a pasteurization temperature of 65°C for 12.5 min, a binomial established according to a 22 central composite rotational design. The packed samples were kept under refrigeration in the range of 1 ± 1°C, and then they underwent analyses at 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, and 56 days of storage. The results of the microbiological analyses indicated that microorganisms remained below acceptable limits either in the raw material or in the sous vide over the storage period. The characteristics that sous vide SS and BS showed on the 42nd and 49th days of shelf life, respectively, indicate that these products, when appropriate processing and storage are used, can preserve their fresh quality. |
Thesagro: |
Peixe de água doce; Tambaqui; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Fish; Food processing; Sensory evaluation; Shelf life; Sous vide. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01830naa a2200277 a 4500 001 2080159 005 2021-05-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10498850.2014.986593$2DOI 100 1 $aKATO, H. C. A. 245 $aEvaluation of the shelf life of tambaqui fillet processed by the Sous Vide method.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis study aimed to elaborate a convenience food ? sous vide ? and establish its shelf life by monitoring physicochemical, microbiological, and sensorial characteristics. Sous vide fillets were prepared from tambaqui (Colossoma macropomum) with two types of sauces: soy sauce (SS) and basil sauce (BS), at a pasteurization temperature of 65°C for 12.5 min, a binomial established according to a 22 central composite rotational design. The packed samples were kept under refrigeration in the range of 1 ± 1°C, and then they underwent analyses at 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, and 56 days of storage. The results of the microbiological analyses indicated that microorganisms remained below acceptable limits either in the raw material or in the sous vide over the storage period. The characteristics that sous vide SS and BS showed on the 42nd and 49th days of shelf life, respectively, indicate that these products, when appropriate processing and storage are used, can preserve their fresh quality. 650 $aFish 650 $aFood processing 650 $aSensory evaluation 650 $aShelf life 650 $aSous vide 650 $aPeixe de água doce 650 $aTambaqui 650 $aTecnologia de alimento 700 1 $aJOELE, M. R. S. P. 700 1 $aSOUSA, C. L. 700 1 $aRIBEIRO, S. C. A. 700 1 $aLOURENÇO, L. F. H. 773 $tJournal of Aquatic Food Product Technology$gv. 26, n. 10, p. 1144-1156, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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