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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  16/12/2020
Data da última atualização:  13/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOZADA, M. I. O.; MALDONADE, I. R.; RODRIGUES, D. B.; SANTOS, D. S.; SANCHEZ, B. A. O.; SOUZA, P. E. N. de; LONGO, J. P.; AMARO, G. B.; OLIVEIRA, L. de L. de.
Afiliação:  MARIA ISABEL ORDOÑEZ LOZADA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; IRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH; DANIELE BOBROWSKI RODRIGUES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; DÉBORA SILVA SANTOS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; BEATRIZ ALEJANDRA ORTEGA SANCHEZ, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; PAULO EDUARDO NARCIZO DE SOUZA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JOÃO PAULO LONGO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; GEOVANI BERNARDO AMARO, CNPH; LÍVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.
Título:  Physicochemical characterization and nano-emulsification of three species of pumpkin seed oils with focus on their physical stability.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 343, n. 1, 2021. 128512.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128512
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We present the chemical composition, quality parameters and antioxidant capacity of pumpkin seed oils (PSO) from Cucurbita pepo, Cucurbita maxima, and Cucurbita moschata cultivated in Brazil. In addition, PSO nanoemulsions (nanopepo, nanomax and nanomosc) were developed and their physical stabilities were assessed under long-term storage at two temperatures. Among the PSO, C. pepo presented the highest contents of polyunsaturated fatty acids, total carotenoids, and chlorophylls, but the lowest oxidative stability. Conversely, C. maxima PSO showed highest oxidative stability and total tocopherol content but the lowest chlorophyll content. Nanomax and nanopepo were more stable to droplet growth at 4 ◦C, while nanomosc was more stable at 25 ◦C. Nanopepo was the most stable formulation after the heating?cooling cycles, whereas nanomax was the most stable under centrifugation regardless the temperature. Overall, all nanoemulsions presented droplet diameter lower than 200 nm and ζ-potential approaching -30 mV until the end of storage.
Thesagro:  Abóbora; Semente.
Thesaurus Nal:  Polyunsaturated fatty acids; Tocopherols.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41443 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  19/06/2001
Data da última atualização:  06/12/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FRAZÃO, D. A. C.; SILVEIRA, R. I.; VIEGAS, I. de J. M.; KATO, A. K.
Afiliação:  DILSON AUGUSTO CAPUCHO FRAZÃO, CPATU; RONALDO IVAN SILVEIRA, CPATU; ISMAEL DE JESUS MATOS VIÉGAS, CPATU; ARMANDO KOUZO KATO, CPATU.
Título:  Concentração de N, P, K nas diversas partes da planta de Cordia goeldiana, Huber, em função da idade.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF [Anais]. Brasília, DF: Embrapa Cerrados: UNB, 1999.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Belterra; Brasil; Forest tree; Freijo; Pará.
Thesagro:  Cordia Goeldiana; Essência Florestal; Fertilizante; Npk.
Thesaurus NAL:  Amazonia; NPK fertilizers.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100621/1/4195.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU29736 - 1UPCRA - DD
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