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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
15/05/2015 |
Data da última atualização: |
16/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NUÑEZ, D. N. C.; HERNANDEZ, F. B. T.; TEIXEIRA, A. H. de C. |
Afiliação: |
DANIEL NOE COAGUILA NUÑEZ, UNESP; FERNANDO BRAZ TANGERINO HERNANDEZ, UNESP; ANTONIO HERIBERTO DE C TEIXEIRA, CNPM. |
Título: |
Eficiência no uso da água da vegetação na microbacia hidrográfica do córrego Cabeceira Comprida. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 17., 2015, João Pessoa. Anais... São José dos Campos: INPE, 2015. |
Páginas: |
p. 3044-3051. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho teve por objetivo estimar a evapotranspiração, a biomassa e a produtividade da água da microbacia do córrego Cabeceira Comprida que sofreu mudança espaço-temporal no uso do solo e nos diferentes agrupamentos de espécies presentes, especialmente na área definida como de preservação permanente. |
Palavras-Chave: |
Landsat TM-5; Produtividade da água. |
Thesagro: |
Biomassa; Evapotranspiração; Sensoriamento Remoto. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/124006/1/4496.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Territorial (CNPM) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/07/2015 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CHAVES, M. A.; BARRETO, I. M. A.; REIS, R. C.; KADAM, D. M. |
Afiliação: |
MODESTO A. CHAVES, CEDETEC; ISADORA M. A. BARRETO, UESB; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; DATTATREYA M. KADAM, CIPHET. |
Título: |
Physicochemical and sensory properties of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora, L.) foams. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology , v.48, p.1688-1697, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to characterise the foams of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora L.) pulp made with different additives, aiming at foam-mat drying. Characterisation was made through analyses of moisture, pH, acidity, soluble solids, density, water activity, colour, total and reducing sugars, protein and ashes. Drying was done at 55 °C for 2 h. Dried Brazilian cherry juice powder was rehydrated for acceptance test. It is concluded that the physicochemical characterisation of fresh Brazilian cherry pulp was satisfactory and was in accordance with the Brazilian standards for agro-industrial products. Albumin was the best foaming agent that produced a good-quality powder in a short period. The foammat drying of Brazilian cherry pulp using albumin and Superliga (Duas Rodas Industrial ltda, Santa Catarina, Brazil) as foaming agents produced a powder with good physicochemical properties and sensory quality and most preferred juice. |
Thesagro: |
Cereja. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01494naa a2200169 a 4500 001 2020712 005 2023-05-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAVES, M. A. 245 $aPhysicochemical and sensory properties of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora, L.) foams.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe objective of this work was to characterise the foams of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora L.) pulp made with different additives, aiming at foam-mat drying. Characterisation was made through analyses of moisture, pH, acidity, soluble solids, density, water activity, colour, total and reducing sugars, protein and ashes. Drying was done at 55 °C for 2 h. Dried Brazilian cherry juice powder was rehydrated for acceptance test. It is concluded that the physicochemical characterisation of fresh Brazilian cherry pulp was satisfactory and was in accordance with the Brazilian standards for agro-industrial products. Albumin was the best foaming agent that produced a good-quality powder in a short period. The foammat drying of Brazilian cherry pulp using albumin and Superliga (Duas Rodas Industrial ltda, Santa Catarina, Brazil) as foaming agents produced a powder with good physicochemical properties and sensory quality and most preferred juice. 650 $aCereja 700 1 $aBARRETO, I. M. A. 700 1 $aREIS, R. C. 700 1 $aKADAM, D. M. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology$gv.48, p.1688-1697, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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