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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
29/08/2011 |
Data da última atualização: |
28/09/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PIMENTA, C. B.; NUNES JUNIOR, J.; MEYER, M. C.; COSTA, N. B.; GUARNIERI, S. F.; SEII, A. H.; NUNES SOBRINHO, J. B. |
Afiliação: |
C. B. PIMENTA, EMATER-GO; J. NUNES JUNIOR, CTPA; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; N. B. COSTA, CTPA; S. F. GUARNIERI, UFMT; A. H. SEII, CTPA; J. B. NUNES SOBRINHO, EMATER. |
Título: |
Eficiência de fungicidas no controle da ferrugem asiática da soja (Phakopsora pachyrhizi), no Estado de Goiás. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 32., 2011, São Pedro, SP. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2011. p. 166-169. Editado por Adilson de Oliveira Junior, Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Doença de planta; Doença fungica; Ferrugem; Fungicida; Fungo; Phakopsora Pachyrhizi; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Fungicides; Plant diseases and disorders; Rust diseases; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40638/1/pimentap.166-169.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
11/01/2011 |
Data da última atualização: |
15/10/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
JONSSON, C. M.; AOYAMA, H. |
Afiliação: |
CLAUDIO MARTIN JONSSON, CNPMA; Hiroshi Aoyama, Instituto de Biologia - UNICAMP. |
Título: |
Effect of copper on the activation of the acid phosphatase from the green algae Pseudokirchneriella subcapitata. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
BioMetals, Oxford, v. 23, p. 93-98, 2010. |
DOI: |
10.1007/s10534-009-9270-z |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The presence of copper in water environment may have detrimental effects on aquatic organisms, including algae, where different enzymatic systems can be affected. Algae acid phosphatase plays important roles in metabolic processes such as decomposition of organic phosphate, autophagic digestive process, recycling cellular materials and zygote formation during reproduction. This work describes an in vitro activation effect of copper on the acid phosphatase of the green algae Pseudokirchneriella subcapitata (formely Selenastrum capricornutum) under preincubation condition. Apparent Michaelis constant values of 1.21 and 0.37 mM, and activation energy values of 26.8 and 13.6 kJ mol-1 were determined in the absence and in the presence of 0.2 mM Cu2+, respectively. The dissociation constant value for Cu2+ binding to the enzyme was determined to be 22.04 uM. The decrease of the apparent Michaelis constant (Km) and activation energy values in the presence of Cu2+ correlates well with its activating effect on the acid phosphatase activity. This propriety could be used as a sensitive bioindicator for copper in environmental samples. |
Thesagro: |
Fosfatase Ácida. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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