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Registros recuperados : 845 | |
521. | | MADRUGA, M. S.; GALVÃO, M. dos s.; COSTA, R. G.; BELTRÃO, S. E. S.; SANTOS, N. M. dos; CARVALHO, F. M. de; VIARO, V. D. Perfil aromático e qualidade química da carne de caprinos Saanen alimentados com diferentes níveis de concentrado. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 37, n. 5, p. 936-943, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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522. | | SANTOS, A. O. A. dos; BATISTA, A. M. V.; AMORIM, G. L.; CARVALHO, F. F. R. de; MORAES, A. C. A. de; LUCENA, R. B. de. Parâmetros de fermentação ruminal de ovinos alimentados com altas proporções de palma forrageira (Opuntia fícus indica Mill). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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523. | | KROPP, M. M.; COIMBRA, J. L. M.; LUZ, V. K. da; SOUSA, R. O. de; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de. Organic acid tolerance in M3 families of oat mutants. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 7, n. 1, p. 59-66, June 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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524. | | SANTOS, F. C. P. dos; MELO, F. C. C. de; ARAGÃO, A. A.; SOUZA, T. S. de; PINHEIRO, R. R.; CARVALHO, F. C. de. Perfil metabólico de ovelhas Rabo Largo criadas em dois sistemas de alimentação. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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525. | | MELO, F. C. C. de; ARAGÃO, A. A.; PATROCICIO, F. do; COSTA, A. P. da; SOUZA, T. S. de; CARVALHO, F. C. de; PINHEIRO, R. R. Perfil metabólico de ovelhas Rabo Largo cridas em dois sistemas de alimentação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22., 2012, Cuiabá. A importância da zootecnia para a segurança alimentar: [anais]. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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526. | | GOUVEIA, L. N. F.; MACIEL, M. V.; SOARES, P. C.; S. NETO, I. F.; GONÇALVES, D. N. A.; BATISTA, A. M. V.; CARVALHO, F. F. R. de. Perfil metabólico de ovinos em crescimento alimentados com dietas constituídas de feno ou silagem de maniçoba e palma forrageira. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, supl. 1, p. 5-9, dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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528. | | SOUZA, S. L.; ARAUJO, A. J.; CARVALHO, F. J. P. C.; REISSMANN, C. B.; GONCALVES, C. G.; KRENZYNSKY, M.; NASCIMENTO NETO, D. Revegetacao de area de biorremediacao contaminada por residuos oleosos de petroleo. In: SIMPÓSIO NACIONAL RECUPERAÇÃO DE ÁREAS DEGRADADAS, 4., 2000, Blumenau. Silvicultura Ambiental: trabalhos voluntários, anais. Blumenau: Fundação Universidade Regional de Blumenau, 2000. p.96. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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529. | | PARENTE, H. N.; MACHADO, T. M. M.; CARVALHO, F. C. de; GARCIA, R.; ROGÉRIO, M. C. P.; BATISTA, A. S. M.; BARROS, N. N.; ZANINE, A. de M. Rendimento e avaliação de carcaça de ovinos confinados submetidos a diferentes dietas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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531. | | BERED, F.; SERENO, M. J. C. de M.; CARVALHO, F. I. F. de; LANGE, C. E.; HANDEL, C. L.; DORNELLES, A. L. C. Regeneração de plantas de aveia a partir de calos embriogênicos e organogênicos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 11, p. 1827-33, nov. 1998. Título em inglês: Plant regeneration from embryogenic and organogenic calli in oat. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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532. | | CARVALHO, F. T. de; NOVAIS, R. F. de; ALVAREZ V. V. H.; BARROS, N. F. de; CANTARUTTI, R. B.; BAHIA FILHO, A. F. C. Sistema de interpretação de análise de solo para recomendação de NPK para a cultura do milho. Revista Ceres, Viçosa, v. 53, n. 306, p. 211-223, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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533. | | SOUZA, R. C.; MENDES, I. C.; REIS-JUNIOR, F. B.; CARVALHO, F. M.; NOGUEIRA, M. A.; VASCONCELOS, A. T. R.; VICENTE, V. A.; HUNGRIA, M. Shifts in taxonomic and functional microbial diversity with agriculture: How fragile is the Brazilian Cerrado? BMC Microbiology, [S. l.], v. 16, n. 42, 2016. 15 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Soja. |
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534. | | ANDRADE, E. R.; RODRIGUES, A. P. R.; AMORIM, C. A.; CARVALHO, F. C. A.; DODE, M. A. N.; FIGUEIREDO, J. R. Short term maintenance of sheep preantral follicles in situ in 0.9% saline and Braun-Collins solution. Small Ruminant Research, v.41, n.2, p.141-149, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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535. | | COSTA, N. de L.; MORAES, A. de; CARVALHO, F. C. F. de; MONTEIRO, A. L. G.; SILVA, A. L. P.; OLIVEIRA, R. A. de. Rendimento de forragem e morfogênese de Trachypogon vestitus sob níveis de desfolhação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 24., 2014, Vitória. A Zootecnia fazendo o Brasil crescer. Vitória, ES: UFES, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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536. | | BENIN, G.; HARTWIG, I.; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; VIEIRA, E. A.; BERTAN, I.; SILVA, J. A. da; VALÉRIO, I. P.; RIBEIRO, G. Repeatability estimates of genetic, phenotypic and environmental correlations in oats with and without fungicide application. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 2, p. 183-190, June 2005. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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537. | | SILVA, G. O. da; PEREIRA, A. da S.; CASTRO, C. M.; SOUZA, V. Q.; CARVALHO, F. I. F.; NETO, R. F. Repetibilidade e importância de caracteres para avaliação de coleção ativa de germoplasma de batata. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 27, n. 1, p. 32-35, jan/mar. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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538. | | CARVALHO, F. de; GODOY, E. L.; LISBOA, F. J. G.; MOREIRA, F. M. de S.; SOUZA, F. A. de; BERBARA, R. L. L.; FERNANDES, G. W. Relationship between physical and chemical soil attributes and plant species diversity in tropical mountain ecosystems from Brazil. Journal of Mountain Science, v. 11, n. 4, p. 875-883, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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539. | | SILVA, G. O. da; PEREIRA, A. da S.; SOUZA, V. Q de; CARVALHO, F. I. F. de; VIEIRA, E. A.; FRITSCHE NETO, R. Seleção para caracteres componentes de aparência e rendimento de tubérculo em plântulas de batata. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 26, n. 3, p. 325-329, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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540. | | GOMES, A. de P. G.; GHISELLI, G.; GARCIA, L. C.; CAMPANHA, R. B.; MENDES, T. D.; CARVALHO, F. B. de P. O sistema de gestão de laboratórios na Embrapa Agroenergia. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS E GESTÃO DE LABORATÓRIOS DA EMBRAPA, 19., 2014, Fortaleza, CE. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa, 2014. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 845 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
23/09/2009 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
FITZGERALD, M. A.; BERGMAN, C. J.; RESURRECCION, A. P.; MÖLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R. F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.; KURI, V.; ROMERO, M. V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K. R.; BASSINELLO, P. Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N. S.; DAS, S.; WANG, Y. J.; INDRASARI, S. D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S. S.; XIE, L.; LANG, N. T.; SINGH, P.; TORO, D. C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Cereal Chemistry, v. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009. |
DOI: |
https://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so. |
Thesagro: |
Amilose; Arroz; Oryza sativa. |
Thesaurus NAL: |
Amylose; Rice. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02642naa a2200565 a 4500 001 1428478 005 2022-05-17 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492$2DOI 100 1 $aFITZGERALD, M. A. 245 $aAddressing the dilemmas of measuring amylose in rice.$h[electronic resource] 260 $c2009 520 $aAmylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so. 650 $aAmylose 650 $aRice 650 $aAmilose 650 $aArroz 650 $aOryza sativa 700 1 $aBERGMAN, C. J. 700 1 $aRESURRECCION, A. P. 700 1 $aMÖLLER, J. 700 1 $aJIMENEZ, R. 700 1 $aREINKE, R. F. 700 1 $aMARTIN, M. 700 1 $aBLANCO, P. 700 1 $aMOLINA, F. 700 1 $aCHEN, M. 700 1 $aKURI, V. 700 1 $aROMERO, M. V. 700 1 $aHABIBI, F. 700 1 $aUMEMOTO, T. 700 1 $aJONGDEE, S. 700 1 $aGRATEROL, E. 700 1 $aREDDY, K. R. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aSIVAKAMI, R. 700 1 $aRANI, N. S. 700 1 $aDAS, S. 700 1 $aWANG, Y. J. 700 1 $aINDRASARI, S. D. 700 1 $aRAMLI, A. 700 1 $aAHMAD, R. 700 1 $aDIPTI, S. S. 700 1 $aXIE, L. 700 1 $aLANG, N. T. 700 1 $aSINGH, P. 700 1 $aTORO, D. C. 700 1 $aTAVASOLI, F. 700 1 $aMESTRES, C. 773 $tCereal Chemistry$gv. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009.
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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