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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoJACINTO, M. A. C.; COUTINHO, M. E.; VICENTE, F. S. de; DELBEN, A. A. S. T.; ANDRADE, T. C. B.; OLIVEIRA, A. R. de. Influência do sistema de produção sobre a formação de osteodermos no couro em jacaré do Pantanal (Caiman yacare, Daudin). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras, MG. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008 1 CD-ROM

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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82.Imagem marcado/desmarcadoDAL MONTE, M. A. de B. L.; COSTA, R. G.; NASCIMENTO, J. W. B. do; JACINTO, M. A. C.; MEDEIROS, A. N. Influência do tipo de recurtimento na qualidade da pele de caprinos: avaliação subjetiva vs. instrumental. Revista do Couro, Estância Velha, v. 30, n. 177, p. 62-66, jun./jul. 2005. CNPGC.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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83.Imagem marcado/desmarcadoKAHWAGE, P. R.; GARCIA, A. R.; JACINTO, M. A. C.; ESTEVES, S. N.; ALENCAR, M. M. de; PASSERI, L. F.; MENDONÇA, K. L. Epididymal and testicular temperatures of Morada Nova and Santa Inês sheep breeds during Summer in a tropical environment. In: ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN EMBRYO TECHNOLOGY SOCIETY, 28., 2014, Natal. Animal Reproduction, v.11, n.3, p. 302, jul.set.2014: proceedings. Natal: SBTE, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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84.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS JÚNIOR, F. M. de; JACINTO, M. A. C.; MARTINS, C. F.; PINTO, G. S.; REIS, F. A.; OLIVEIRA, A. R.; OSÓRIO, J. C. S.; LONGO, M. L. Espesor y resistencia de la piel ovina según genotipo. In: CONGRESO DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA DE OVINOTECNIA Y CAPRINOTECNIA, 36, 2011, Donostia, San Sebastián. Actas... Donostia, San Sebastián: Sociedad Española Ovinotecnia Caprinotecnia, 2011. p. 300-303.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte.

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85.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. R. de; JACINTO, M. A. C.; COSTA, A. J.; PEREIRA, M. de A.; GONÇALVES, A. N. D.; LOOSLI, A. W. Estratificação qualitativa extrínseca de peles e couros bovinos provenientes de dois Estados brasileiros. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Anais... Maringá: SBZ: UEM, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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86.Imagem marcado/desmarcadoVILELA, R. A.; LOURENÇO JUNIOR, J. DE B.; JACINTO, M. A. C.; BARBOSA, A. V. C.; PANTOJA, M. H. DE A.; OLIVEIRA, C. M. C.; GARCIA, A. R. Dynamics of thermolysis and skin microstructure in water buffaloes reared in humid tropical climate: a microscopic and thermographic study. Frontiers in Veterinary Science, v. 9, article 871206, may 2022. 15 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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87.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, M.; JACINTO, M. A. C.; ANDREOLLA, D. L.; OLIVEIRA, A. R. de; BARIONI JUNIOR, W.; BERTOLONI, W.; PEREIRA, M. de A. Fatores envolvidos na classificação de peles e couros bovinos nos Estados de Mato Grosso e Rio Grande do Sul. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: Embrapa Pecuária Sudeste, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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88.Imagem marcado/desmarcadoDAL MONTE, M. A. de B. L.; COSTA, R. G.; JACINTO, M. A. C.; MEDEIROS, A N. de; FIGUEIREDO, F. das C. Efeito da idade sobre a qualidade do couro de caprinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais de palestras. Recife: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2002. 5 f. Seção Manejo e reprodução.1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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89.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, G. S.; ÍTAVO, L. C. V.; GOMES, F. C; JACINTO, M. A. C.; ÍTAVO, C. C. B. F.; COSTA, R. B. da; DIAS, A. M. Efeito da fonte de amido no concentrado sobre as características do couro de touros jovens. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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90.Imagem marcado/desmarcadoDAL MONTE, M. A. de B. L.; COSTA, R. G.; GROTA, M.; BRAGAGNOLI, G.; JACINTO, M. A. C.; MEDEIROS, A. N. de; F. Efeito da idade nas características histológicas de peles de caprinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais de palestras. Recife: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2002. 5 f. Seção Manejo e reprodução.1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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91.Imagem marcado/desmarcadoJACINTO, M. A. C.; OLIVEIRA, A. R. de; ANDREOLLA, D. L.; PEREIRA, M. de A.; LASKE, C. H.; LOOSLI, A. V.; AMORIN, W. P. Avaliação técnica e operacional do sistema nacional de classificação da pele bovina. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2009. 28 p. (Embrapa Pecuária Sudeste. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 22).

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.

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92.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, F. S.; ITAVO, L. C. V.; JACINTO, M. A. C.; GOMES, F. C.; COSTA, R. B. da; ÍTAVO, C. C. B. F.; SUGUISAWA, L. Característica fisico-mecânicos do couro de bovinos cruzados terminados em pastagem recebendo diferentes suplemento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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93.Imagem marcado/desmarcadoÍTAVO, L. C. V.; GOMES, F. C.; JACINTO, M. A. C.; ÍTAVO, C. C. B. F.; SUGUISAWA, L.; SCHIO, A. R.; MATEUS, R. G. Características de carcaça e do couro de bovinos precoces e superprecoces. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45, 2008, Lavras. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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94.Imagem marcado/desmarcadoDAL MOTE, M. A. de B. L.; COSTA, R. R. G.; JACINTO, M. A. C.; MEDEIROS, A. N. de; FIGUEIREDO, F. das C. Características físico-mecânicas e químicas do couro de caprinos abatidos em idades diferenciadas. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 5, p. 1285-1291, set./out. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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95.Imagem marcado/desmarcadoJACINTO, M. A. C.; FIGUEIREDO, G. R. de; ÍTAVO, L. C. V.; GOMES, F. C.; TORRES, R. D.; GOMES, A.; ANDRADE, T. C. B. Influência do cruzamento na qualidade de couros bovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45, 2008, Lavras. Anais... Lavras: SBZ: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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96.Imagem marcado/desmarcadoJACINTO, M. A. C.; FUGUEIREDO, G. R. de; ÍTAVO, L. C. V.; GOMES, F. C.; TORRES, R. D.; GOMES, A.; ANDRADE, T. C. B. Influência do cruzamento na qualidade de couros bovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 3 p. 1 CD-ROM. Trabalho H512.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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97.Imagem marcado/desmarcadoJACINTO, M. A. C.; VARGAS JUNIOR, F. M. de; MARTINS, C. F.; PINTO, G. dos S.; REIS, F. A.; OLIVEIRA, A. R. de. Influence of genotype on the quality of sheep leather. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 8, p. 1830-1836, aug. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.

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98.Imagem marcado/desmarcadoBRAZ, C. E. M.; JACINTO, M. A. C.; PEREIRA FILHO, E. R.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Potential of near-infrared spectroscopy for quality evaluation of cattle leather. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, v.202, p.182-186, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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99.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. R. de; JACINTO, M. A. C.; FUCK, W. F.; GRASEL, F. dos S.; FACÓ, O.; SHIOTSUKI, L.; ESTEVES, S. N. Qualitative aspects of sheep hides tanned with Black Jurema and Red Angico. In: CONGRESSO INTERNATIONAL UNION OF LEATHER TECHNOLOGISTS AND CHEMISTS SOCIETS, 33., 2015, Novo Hamburgo. Anais. Novo Hamburgo: ABQTIC, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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100.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. R. de; JACINTO, M. A. C.; FUCK, W. F.; GRASEL, F. dos S.; FACO, O.; SHIOTSUKI, L.; ESTEVES, S. N. Qualitative aspects of sheep hides tanned with Black Jurema and Red Angico. In: CONGRESSO INTERNATIONAL UNION OF LEATHER TECHNOLOGISTS AND CHEMISTS SOCIETS, 33., 2015, Novo Hamburgo. Anais. Novo Hamburgo: ABQTIC, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  19/06/2019
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BARRETO, A. do N.; SILVA, A. G. M.; ESTEVES, S. N.; JACINTO, M. A. C.; BARIONI JUNIOR, W.; BRANDÃO, F. Z.; PANTOJA, M. H. de A.; BOTTA, D.; ROMANELLO, N.; LEMES, A. P.; GIRO, A.; GARCIA, A. R.
Afiliação:  Andréa do Nascimento Barreto, UFPA; André Guimarães Maciel e Silva, UFPA; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; MANUEL ANTONIO CHAGAS JACINTO, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; Felipe Zandonadi Brandão, UFF; Messy Hannear de Andrade Pantoja, USP; Daniela Botta, UFPA; Narian Romanello, UFF; Amanda Prudêncio Lemes, UNESP; Alessandro Giro, UFPA; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE.
Título:  Productive performance and reproductive characteristics of Morada Nova male lambs fed with high-energy diet.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 51, p. 2481-2491, jun. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11250-019-01969-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Morada Nova breed sheep are without wool, tropicalized, small-sized animals, known for their high-quality meat and skin. Their body development naturally depends on the genetic potential and adequate nutritional support, which suggests that the offer of high-energy density diets positively influences their productive indicators. Thus, the present study investigated the effect of a high-energy diet for the Morada Nova lambs on body development and testicular function, considering their histomorphometric characteristics and seminal quality. Forty-two males (19.2 weeks, 20.7 ± 3.5 kg) were equally divided into two groups and fed with 2.05 Mcal (G7, n = 21) or 2.37 Mcal (G24, n = 21) of metabolizable energy/day, equivalent to 7% and 24% above the minimum for growing lambs. The animals were confined for 23 weeks (W0 to W23). Weight and body score differed significantly from the W1 (P < 0.05). From the W5, thoracic perimeter, body length, wither height, and rump attributes were higher in G24 (P < 0.05). The scrotal circumference and testicular volume were higher in G24 from the W3 (P < 0.05). Although testosterone levels were not affected (P = 0.05), the highest energy intake increased the diameter of the seminiferous tubules and the development of the epididymal epithelium (P < 0.05). This positively influenced the seminal quality and reduced the minor defects (21.87%vs. 17.13%) and the total spermatic defects (26.34%vs. 21.78%, P < 0.05). Thus, it is possible to employ higher le... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Hair sheep; Sperm.
Thesagro:  Ovino; Ovis Aries.
Thesaurus NAL:  Morphometry; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24791 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00031BAR2019.00037
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