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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/10/2022
Data da última atualização:  14/12/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERNANDES, J. P. T.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SILVA, M. A.
Afiliação:  JOÃO PEDRO TAVARES FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; MARIANA AGUIAR SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS.
Título:  Physio-agronomic characterization of upland rice inoculated with mix of multifunctional microorganisms.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL PLANT NUTRITION COLLOQUIUM, 19., 2022, Iguassu Falls. Stepping forward to global nutrient use efficiency: proceedings. São Paulo: International Plant Nutrition Council, 2022.
Páginas:  p. 20.
ISBN:  978-65-851-1101-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the effect of bioagents applied alone or in mix on the performance of upland rice. The experiment was conducted in a greenhouse in a completely randomized design with four replications.
Thesagro:  Agricultura Sustentável; Arroz; Microrganismo; Nutriente; Trichoderma.
Thesaurus Nal:  Beneficial microorganisms; Nutrient uptake; Rice; Sustainable agriculture.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36530 - 1UPCRA - DD20222022
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  14/09/2018
Data da última atualização:  03/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BRAZ, C. E. M.; JACINTO, M. A. C.; PEREIRA FILHO, E. R.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Carlos Eduardo M. Braz, UFSCar; MANUEL ANTONIO CHAGAS JACINTO, CPPSE; Edenir R. Pereira Filho, UFSCar; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Potential of near-infrared spectroscopy for quality evaluation of cattle leather.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, v.202, p.182-186, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.saa.2018.05.025
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Models using near-infrared spectroscopy (NIRS) were constructed based on physical-mechanical tests to determine the quality of cattle leather. The following official parameters were used, considering the industry requirements: tensile strength (TS), percentage elongation (%E), tear strength (TT), and double hole tear strength (DHS). Classification models were constructed with the use of k-nearest neighbor (kNN), soft independent modeling of class analogy (SIMCA), and partial least squares?discriminant analysis (PLS-DA). The evaluated figures of merit, accuracy, sensitivity, and specificity presented results between 85% and 93%, and the false alarmrates from9% to 14%. The model with lowest validation percentage (92%) was kNN, and the highest was PLS-DA (100%). For TS, lower values were obtained, from 52% for kNN and 74% for SIMCA. The other parameters %E, TT, and DHS presented hit rates between 87 and 100%. The abilities of the models were similar, showing they can be used to predict the quality of cattle leather.
Palavras-Chave:  Classification models; Leather quality; NIRS; Physical-mechanical parameters.
Thesagro:  Couro.
Thesaurus NAL:  Leather.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24486 - 1UPCAP - DDPROCI-2018.00085BRA2018.00093
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