|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
15/03/2006 |
Data da última atualização: |
29/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
BARBOSA, A. do S. A.; VIEIRA, I. M. S.; CONCEIÇÃO, H. E. O. da; MONTEIRO, A. L. C.; SANTOS, D. S. B. dos; SANTOS FILHO, B. G. dos. |
Afiliação: |
ANTÔNIA DO SOCORRO ALEIXO BARBOSA; IRENICE MARIA SANTOS VIEIRA, FCAP; HERÁCLITO EUGÊNIO OLIVEIRA DA CONCEIÇÃO, CPATU; ALBENE LIZ CARVALHO MONTEIRO, BOLSISTA PIBIC/CNPQ/FCAP; DORA SUELY BARBOSA DOS SANTOS, PESQUISADORA CNPQ; BENEDITO GOMES DOS SANTOS FILHO, FCAP. |
Título: |
Indução e formação de calos em segmentos foliares de andiroba (Carapa guianensis Aublet). utilizando diferentes concentrações de 2,4-D e BAP. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2., 2003, Porto Seguro. Melhoramento da qualidade de vida: [anais]. Porto Seguro: SBMP, 2003. |
Páginas: |
Não paginado. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Conversão in vitro; Formação de calo; Indução de calo. |
Thesagro: |
Andiroba; Carapa Guianensis; Caseína; Meio de Cultura; Regulador de Crescimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101994/1/5613.pdf
|
Marc: |
LEADER 00992nam a2200265 a 4500 001 1407959 005 2022-11-29 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, A. do S. A. 245 $aIndução e formação de calos em segmentos foliares de andiroba (Carapa guianensis Aublet). utilizando diferentes concentrações de 2,4-D e BAP.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2., 2003, Porto Seguro. Melhoramento da qualidade de vida: [anais]. Porto Seguro: SBMP$c2003 300 $aNão paginado.$cil. 650 $aAndiroba 650 $aCarapa Guianensis 650 $aCaseína 650 $aMeio de Cultura 650 $aRegulador de Crescimento 653 $aConversão in vitro 653 $aFormação de calo 653 $aIndução de calo 700 1 $aVIEIRA, I. M. S. 700 1 $aCONCEIÇÃO, H. E. O. da 700 1 $aMONTEIRO, A. L. C. 700 1 $aSANTOS, D. S. B. dos 700 1 $aSANTOS FILHO, B. G. dos
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/02/2017 |
Data da última atualização: |
06/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MORAIS NETO, J. A.; ZALAMENA, J.; NASCIMENTO JUNIOR, A. do; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; BORBA, D. R.; VIEIRA, J. L.; FIORELLI, L. E.; MELO, G. W. B. de. |
Afiliação: |
José A. de Morais Neto, Graduates from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gm; Jovani Zalamena, Post-doctorate, Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria, RS, Brasil. E-mail: jovanizalamena@yahoo.com.br; ALFREDO DO NASCIMENTO JUNIOR, CNPT; Hissashi Iwamoto., Graduates from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gm; enrique Di D. Ziero, Graduates from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gm; Douglas R. Borba, Graduates from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gm; Jaqueline L. Vieira, Graduates from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gm; luís E. Fiorelli, Graduate the course of Tecnologia em Viticultura e Enologia do Instituto Federal do Rio Grande do Sul. E-mail: luisefiorelli@gmail.com; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV. |
Título: |
Evaluation of black oat (avena spp.) Cultivars grown in vineyard soils contaminated by copper. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1060, 2016. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
Black oat is a cultivated plant as cover crop in vineyard. It is common to use cover plants as soil conditioners for the cultivation of the grapevine, however high copper (Cu) levels in the soil makes grapevine management much more difficult, which, in turn, makes it necessary to select a better adapted species and/or cultivars which contribute to the phytoremediation in vineyards contaminated with Cu. The aim of this study was to evaluate black oat cultivars grown in soils with different levels of copper. The experiment was carried out in a greenhouse, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, RS, Brazil. The experiment design was in randomized blocks, with four repetitions, in a 5 x 4 factorial scheme, with five black oat cultivars: BRS Madrugada, BRS Centauro, UPFA 21 Moreninha, Fronteira and Embrapa 139 Neblina, and four doses of Cu: 0, 150, 250 e 350 mg kg-¹ was applied in the form of CuSO4 diluted in water. |
Palavras-Chave: |
Aveia preta; Black oat (avena spp); Cobertura vegetal na vinha; Cultivares de aveia preta; Cultivars grown; Cultivo da videira; Fitorremediação em vinhas; Videira; Vinhas contaminadas. |
Thesagro: |
Solo. |
Thesaurus NAL: |
Copper; Vineyard soils. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202806/1/39OIV2016-1060.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155294/1/39OIV2016-1060.pdf
|
Marc: |
LEADER 02175nam a2200349 a 4500 001 2113043 005 2023-09-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMORAIS NETO, J. A. 245 $aEvaluation of black oat (avena spp.) Cultivars grown in vineyard soils contaminated by copper.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1060, 2016.$c2016 520 $aBlack oat is a cultivated plant as cover crop in vineyard. It is common to use cover plants as soil conditioners for the cultivation of the grapevine, however high copper (Cu) levels in the soil makes grapevine management much more difficult, which, in turn, makes it necessary to select a better adapted species and/or cultivars which contribute to the phytoremediation in vineyards contaminated with Cu. The aim of this study was to evaluate black oat cultivars grown in soils with different levels of copper. The experiment was carried out in a greenhouse, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, RS, Brazil. The experiment design was in randomized blocks, with four repetitions, in a 5 x 4 factorial scheme, with five black oat cultivars: BRS Madrugada, BRS Centauro, UPFA 21 Moreninha, Fronteira and Embrapa 139 Neblina, and four doses of Cu: 0, 150, 250 e 350 mg kg-¹ was applied in the form of CuSO4 diluted in water. 650 $aCopper 650 $aVineyard soils 650 $aSolo 653 $aAveia preta 653 $aBlack oat (avena spp) 653 $aCobertura vegetal na vinha 653 $aCultivares de aveia preta 653 $aCultivars grown 653 $aCultivo da videira 653 $aFitorremediação em vinhas 653 $aVideira 653 $aVinhas contaminadas 700 1 $aZALAMENA, J. 700 1 $aNASCIMENTO JUNIOR, A. do 700 1 $aIWAMOTO, H. 700 1 $aZIERO, H. D. D. 700 1 $aBORBA, D. R. 700 1 $aVIEIRA, J. L. 700 1 $aFIORELLI, L. E. 700 1 $aMELO, G. W. B. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|