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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
12/12/2016 |
Data da última atualização: |
12/12/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MACIEL, E. S.; SONATI, J. G.; LIMA, L. K. F.; SAVAY-DA-SILVA, L. K.; GALVÃO, J. A.; OETTERER, M. |
Afiliação: |
E. S. MACIEL, CENTRO UNIVERSITÁRIO LUTERANO DE PALMAS-TO; J. G. SONATI, UNICAMP; LEANDRO KANAMARU FRANCO DE LIMA, CNPASA; L. K. SAVAY-DA-SILVA, UFMT; J. A. GALVÃO, ESALQ; M. OETTERER, ESALQ. |
Título: |
Similarities and distinctions of fish consumption in Brazil and Portugal measured through electronic survey. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Food Research Journal, v. 23, n. 1, p. 395-402, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Volunteers from Brazil and Portugal responded a questionnaire about their habits of fish consumption. In terms of amount of fish consumed monthly in Brazil, the intake was between 200 and 500 g, while the Portuguese (66.1%) reported a monthly consumption of more than 500g of fish. Salmon is the most commonly consumed species and was mentioned in both countries, but the hake is the favorite in Portugal. The preservation method adopted in both countries is freezing. In Brazil, the common fish cut was the filet and in Portugal, it was the fish flitch or ?clean fish?. The guarantee of origin proved to be an important factor for volunteers. Consumers also reported the importance of the identification of sustainable production of fish on the package. The eating habits of fish in both countries were related to consumers? perceptions and preferences of preparation, preservation and marketing conditions. The results show unsatisfaction of the Brazilian consumers about the diversity and quality of fish products available on the market. |
Thesagro: |
Consumidor; Consumo alimentar; Peixe; Pesquisa de mercado. |
Thesaurus Nal: |
Consumer preferences; Fish consumption; Marketing. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registros recuperados : 264 | |
7. |  | PEIXOTO, J. de O.; IBELLI, A. M. G.; CANTAO, M. E.; LEDUR, M. C. Condronecrose bacteriana com osteomielite (BCO): um problema subestimado na avicultura de corte. Guia Gessulli da Avicultura e Suinocultura Industrial, Itu, ed. 266, ano 38, n. 5, p. 24-30, 2015.Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. |  | KAWSKI, V. L.; IBELLI, A. M. G.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C. Influência da miopatia white striping sobre a qualidade de carne do músculo peitoral de frangos de corte. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1333, ano 115, n. 3, p. 4-13, 2024.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Suínos e Aves. |
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13. |  | IBELLI, A. M. G.; REGITANO, L. C. de A.; NICIURA, S. C. M. Extração de RNA. In: REGITANO, L. C. de A.; NICIURA, S. C. M.; IBELLI, A. M. G.; GOUVEIA, J. J. de S. Protocolos em biologia molecular aplicada à produção animal. São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2007. p. 9-11.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 264 | |
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