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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
18/12/2003 |
Data da última atualização: |
23/05/2011 |
Autoria: |
SFREDO, G. J.; KLEPKER, D.; ORTIZ, F. R.; OLIVEIRA NETO, W. de. |
Título: |
Enxofre: níveis críticos para a soja, nos solos do Brasil. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 29., 2003, Ribeirão Preto. Solo: alicerce dos sistemas de produção. Botucatu: UNESP; SBCS, 2003. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho 307. |
Thesagro: |
Enxofre. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00586naa a2200181 a 4500 001 1465955 005 2011-05-23 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSFREDO, G. J. 245 $aEnxofre$bníveis críticos para a soja, nos solos do Brasil. 260 $c2003 300 $c1 CD-ROM. 500 $aTrabalho 307. 650 $aEnxofre 700 1 $aKLEPKER, D. 700 1 $aORTIZ, F. R. 700 1 $aOLIVEIRA NETO, W. de 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 29., 2003, Ribeirão Preto. Solo: alicerce dos sistemas de produção. Botucatu: UNESP; SBCS, 2003.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
08/04/2016 |
Data da última atualização: |
11/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
HORNUNG, P. S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SCHNITZLER, E. |
Afiliação: |
Polyanna Silveira Hornung, UEPG; Cristina Soltovski de Oliveira, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Egon Schnitzler, UEPG. |
Título: |
Investigation of the photo-oxidation of cassava starch granules: thermal, rheological and structural behaviour. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 123, n. 3, p. 2129-2137, Mar. 2016. |
DOI: |
10.1007/s10973-015-4706-x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the combined and simultaneous actions of H2O2 and UV radiation on cassava starch granules were applied and the thermal, rheological, structural and colour properties were investigated. Samples of native cassava starch were oxidised with standard H2O2 solutions (0.1, 0.2 and 0.5 mol L-1) and exposed for 1 h under UV light (UVC radiation with k = 256 nm), with constant stirring. The solutions were subsequently filtered, washed, dried and analysed. The thermogravimetric curves showed similar behaviour, with three main mass losses and an increase in the thermal stability of each sample. The oxidative modification performed caused a strong decrease in the setback and final viscosity parameters (RVA), a gradual decrease in the gelatinisation enthalpy (DSC) and relative crystallinity (XRD) and significant differences in the average roughness of the granules (NC-AFM). The X-ray diffraction powder patterns displayed the ??A?? type for all the starch granules. The colour parameters showed a decrease in the -a* value (trend to green) for all the treated samples. |
Palavras-Chave: |
Análise térmica; Difração de raio X; Peróxido hidrogenado. |
Thesagro: |
Amido; Mandioca. |
Thesaurus NAL: |
Cassava starch; Hydrogen peroxide; Thermal analysis; Ultraviolet radiation; X-ray diffraction. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02034naa a2200301 a 4500 001 2042926 005 2016-04-11 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-015-4706-x$2DOI 100 1 $aHORNUNG, P. S. 245 $aInvestigation of the photo-oxidation of cassava starch granules$bthermal, rheological and structural behaviour.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aIn this study, the combined and simultaneous actions of H2O2 and UV radiation on cassava starch granules were applied and the thermal, rheological, structural and colour properties were investigated. Samples of native cassava starch were oxidised with standard H2O2 solutions (0.1, 0.2 and 0.5 mol L-1) and exposed for 1 h under UV light (UVC radiation with k = 256 nm), with constant stirring. The solutions were subsequently filtered, washed, dried and analysed. The thermogravimetric curves showed similar behaviour, with three main mass losses and an increase in the thermal stability of each sample. The oxidative modification performed caused a strong decrease in the setback and final viscosity parameters (RVA), a gradual decrease in the gelatinisation enthalpy (DSC) and relative crystallinity (XRD) and significant differences in the average roughness of the granules (NC-AFM). The X-ray diffraction powder patterns displayed the ??A?? type for all the starch granules. The colour parameters showed a decrease in the -a* value (trend to green) for all the treated samples. 650 $aCassava starch 650 $aHydrogen peroxide 650 $aThermal analysis 650 $aUltraviolet radiation 650 $aX-ray diffraction 650 $aAmido 650 $aMandioca 653 $aAnálise térmica 653 $aDifração de raio X 653 $aPeróxido hidrogenado 700 1 $aOLIVEIRA, C. S. de 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aSCHNITZLER, E. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 123, n. 3, p. 2129-2137, Mar. 2016.
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