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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  03/12/1993
Data da última atualização:  03/12/1993
Autoria:  FLOCKER, W. J.; LINGLE, J. C.; DAVIS, R. M.; MILLER, R. J.
Afiliação:  University of California, Davis, California.
Título:  Influence of irrigation and nitrogen fertilization on yield, quality, and size of cantaloupes.
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  American Society for Horticultural Science, v.86, p.424-432.
Idioma:  Inglês
Notas:  Separata.
Conteúdo:  The effect of different levels of N fertilization and irrigation on the yield and quality of cantaloupes was studied for 2 years in Fresno County, California. Satisfactory yields of melons were achieved by irrigating when soil moisture tensions at the 18-inch depth reached 3.0 bars. Allowing higher tensions to develop reduced yields one year and not the other. Response to fertilization of over 30 1b N per acre depended on the prior cropping history. Yield response to both irrigation and N fertilization was mostly by increase in fruit size. Concentration of crop maturity was strongly influenced by both variebles. Management of either in such a way as to limit vine growth tended to concentrate and hasten maturity. Heavier irrigation or N fertilization increased cull fruits associated with increased vine growth and succulence. Higher soil moisture stress increased culls associated with restriction of vine growth, such as sunburn and small fruit.
Palavras-Chave:  Adubacao nitrogenada; Muskmelon; Nitrogen manure; Productivity; Qualidade de frutos.
Thesagro:  Cucumis Melo; Irrigação; Melão; Produtividade.
Thesaurus Nal:  fruit quality; irrigation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP2976 - 1ADDSP - --1993.05092
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  30/07/2015
Data da última atualização:  17/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A.; CORDOBA, L. do P.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, UEPG; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, UEPG; Layse do Prado Cordoba, UEPG; Polyana Silveira Hornung, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; EGON SCHNITZLER, UEPG.
Título:  Efeitos da oxidação induzida com permanganato de potássio na modificação do amigo de milho ceroso.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 174-177, 2015.
Descrição Física:  Disponível na internet.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.
Conteúdo:  O amido milho ceroso ?waxy? possui apenas amilopectina, conferindo vantagens em processos industriais. Foram analisadas quatro amostras de amido milho ceroso, uma nativa e três modificadas com permanganato de potássio (KMnO4). As proporções amido/água (w/w) foram 1:4, 1:5 e 1:6. Para determinar as características de gelatinização dos amidos usou-se o DSC. Os resultados mostraram que a modificação e as diluições têm influência no processo de gelatinização do amido.
Palavras-Chave:  Amido de milho; DSC; Modificação oxi dativa; Processo de gelatinização.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127257/1/2015-MarceloL-SIAT-EfeitosOxidacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF54014 - 1UPCAA - DD
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