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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S.; HIGUIERA, J. M.; NOGUEIRA, A. R. de A. Internal standardization and plasma molecular species: signal correction approaches for determination of phosphorus from phospholipids in meat by MIP OES. Journal of Analytical Atomic Spectrometry, v. 34, n. 782, p. 782-787, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  19/07/2019
Data da última atualização:  11/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, A. B. S.; HIGUIERA, J. M.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Ana Beatriz S. Silva, UFSCAR; Julymar M. Higuera, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Internal standardization and plasma molecular species: signal correction approaches for determination of phosphorus from phospholipids in meat by MIP OES.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Analytical Atomic Spectrometry, v. 34, n. 782, p. 782-787, 2019.
ISSN:  1364-5544
DOI:  10.1039/c8ja00339d
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aims to establish strategies for phosphorus determination in the lipid fraction of meat by the microwave induced plasma optical emission spectrometry (MIP OES) technique. Phospholipids were extracted using a mixture of chloroform and methanol followed by simple dilution of the lipid extract in methanol. Due to the instrumental fluctuations caused by the introduction of organic solvents, the use of internal standards (Te and Co) and naturally occurring molecular species (OH and N2 +) was evaluated for signal correction. Moreover, an external gas control module (EGCM) was applied to allow carbon decomposition and to minimize the matrix effects. The accuracy of the method was evaluated by comparing the obtained values with the results obtained by ion chromatography.
Palavras-Chave:  Fosfolipídios; Fração lipídica da carne; Lipid fraction of meat; Quantification of phosphorus in meat lipid fractions.
Thesagro:  Carne; Fósforo.
Thesaurus NAL:  Meat; Phospholipids.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24813 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00046SIL2019.00053
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