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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoHELLWIG, C. G. Poda e desbaste no cultivo de nogueira-pecã em plantios adensados. 2020. 95 f. Dissertação (Mestre em Ciências) - Programa de Pós-Graduação em Agronomia da Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas. Orientador: Carlos Roberto Martins (CPACT); Coorientador: Marcelo Barbosa Malgarim.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMARCO, R. de; MARTINS, C. R.; HERTER, F. G.; HELLWIG, C. G.; SILVA, G. F. da. Panorama da pecanicultura no Brasil. In: SIMPÓSIO SUL-AMERICANO DA NOZ-PECÃ, 2., 2019, Cachoeira do Sul. Anais. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 119 p. Carlos Roberto Martins, Editor técnico (CPACT). p. 21-23.

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3.Imagem marcado/desmarcadoHELLWIG, C.; MARTINS, C. R.; LIMA, A. D. V.; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B. Efeito da poda e do desbaste de plantas na produtividade, desenvolvimento de plantas e qualidade de frutos de nogueira-pecã em alta densidade de plantio. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2021. 14 p. (Embrapa Clima Temperado. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 350). ODS.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, A. D. V.; HELLWIG, C. G.; SOUZA, R. S. de; MALGARIM, M. B.; MARTINS, C. R. Influência da poda na frutificação de nogueira pecã. In: SIMPÓSIO SUL-AMERICANO DA NOZ-PECÃ, 2., 2019, Cachoeira do Sul. Anais. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 119 p. Carlos Roberto Martins, Editor técnico (CPACT). p. 110-112.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHELLWIG, C. G.; SILVA, G. F. da; MARCO, R. de; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B.; MARTINS, C. R. Influência da poda na presença de ramos secos em nogueira-pecã. In: SIMPÓSIO SUL-AMERICANO DA NOZ-PECÃ, 2., 2019, Cachoeira do Sul. Anais. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 119 p. Carlos Roberto Martins, Editor técnico (CPACT). p. 44-46.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. S.; MARTINS, C. R.; ANTUNES, L. E. C.; LIMA, A. D. V.; HELLWIG, C. G.; MALGARIM, M. B. Comportamento fenológico e produtivo de genótipos de amoreira-preta em sistema orgânico. Cadernos de Agroecologia, v. 17, n. 3, 2022. 5 p. Anais da Reunião Técnica sobre Agroecologia: Agroecologia, Resiliência e Bem Viver, 2021, Pelotas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoHELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; LIMA, A. D. V.; BARRETO, C. F.; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B. Hedge and central pruning in a high-density pecan orchard in southern Brazil. Comunicata Scientiae, Bom Jesus, 2022. First online. Accepted: 28 March 2022.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. F. da; HELLWIG, C. G.; BARRETO, C. F.; MARTINS, C. R.; MELLO-FARIAS, P. C. Growth of pecan rootstocks with the use of liquid humus in an organic production system. Comunicata Scientiae, Bom Jesus, 2023. Published: 07 August 2023.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. F. da; MARTINS, C. R.; BARRETO, C. F.; HELLWIG, C. G.; MELLO-FARIAS, P. C. Root pruning of pecan rootstocks in different containers. Revista Brasileira de Fruticultura, 2022. 9 p. First online. Accepted: June 06, 2022.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; GUARINO, E. de S. G.; HELLWIG, C. G.; LIMA, A. D. V.; SOUZA, R. S. de; POHLMANN, V. Fruticultura agroflorestal. In: WOLFF, L. F.; EICHOLZ, E. D. (ed.). Alternativas para Diversificação da Agricultura Familiar de Base Ecológica - 2022. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2022. p. 17-18. (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 527). ODS.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. F. da; HELLWIG, C. G.; MARCO, R. de; FARIAS, P. C. de M.; CONTE, A.; FARIAS, R. M. de; FILIPPINI ALBA, J. M.; MARTINS, C. R. Análise da cadeia produtiva da nogueira-pecã no Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO SUL-AMERICANO DA NOZ-PECÃ, 2., 2019, Cachoeira do Sul. Anais. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 119 p. Carlos Roberto Martins, Editor técnico (CPACT). p. 31-34.

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12.Imagem marcado/desmarcadoLEIVAS, G.; SCHIAVON, A. V.; MARQUES, L. O. D.; HELLWIG, C. G.; ALQUINO, E. L. de; SILVA, G. F. da; MARTINS, C. R. Caracterização fitotécnica dos sistemas de produção de pêssegos na Região de Pelotas-RS. Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 6, n. 5, p. 32594-32618, May 2020.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; REICHERT, L. J.; SILVA, G. F. da; HELLWIG, C. G.; CROSA, C. F. R.; SOUZA, R. S. de; LIMA, A. D. V. II. Estação Sistemas Biodiversos de Produção: 2. Pomares Biodiversos. In: WOLFF, L. F.; EICHOLZ, E. D. (Ed.). Alternativas para a diversificação da agricultura familiar de base ecológica - 2019 e 2020. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2020. (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 491). ODS. p. 20-21.

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14.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, R. DE M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MARODIN, G. A. B. Metamitron in the chemical thinning of "PS 10711" peach trees. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 41, n. 5, supl. 1, p. 1923-1936, 2020.

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15.Imagem marcado/desmarcadoHELLWIG, C. G.; LIMA, A. D. V.; SOUZA, R. S. de; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B.; MARTINS, C. R. Relação de tipos de poda e desbaste de plantas com o nível de sombreamento em pomar de nogueira-pecã. In: SIMPÓSIO SUL-AMERICANO DA NOZ-PECÃ, 2., 2019, Cachoeira do Sul. Anais. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 119 p. Carlos Roberto Martins, Editor técnico (CPACT). p. 38-40.

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16.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; BARRETO, C. F.; FARIAS, R. de M.; DUARTE, C. dos; HELLWIG, C. G.; LIMA, A. D. V.; MALGARIM, M. B. Quality of pecan grown in orchards with the use of different levels of technology. Revista Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, v. 24, n. 1, 2023. Título em português: Qualidade da noz-pecã cultivada em pomarares de diferentes níveis tecnológicos.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; CASTRO, C. M.; HELLWIG, C. G.; NAVA, D. E.; NAVA, G.; HEIDEN, G.; FILIPPINI ALBA, J. M.; WREGE, M. S.; LAZAROTTO, M.; MALGARIM, M. B.; SOUZA, R. S. de; FARIAS, R. de M.; MARCO, R. de. Práticas básicas do plantio à colheita de noz-pecã. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2021. 19 p. (Embrapa Clima Temperado. Circular Técnica, 225). ODS 2.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas.

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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  19/03/2021
Data da última atualização:  19/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FARIAS, R. DE M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MARODIN, G. A. B.
Afiliação:  ROSELI DE MELLO FARIAS, UERGS; CAROLINE FARIAS BARRETO; RENAN RICARDO ZANDONÁ, UFPEL; CRISTIANO GEREMIAS HELLWIG; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; MARCELO BARBOSA MALGARIM, UFPEL; GILMAR ARDUINO BETTIO MARODIN, UFRGS.
Título:  Metamitron in the chemical thinning of "PS 10711" peach trees.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 41, n. 5, supl. 1, p. 1923-1936, 2020.
ISSN:  1679-0359
DOI:  10.5433/1679-0359.2020v41n5Supl1p1923
Idioma:  Português
Conteúdo:  Chemical thinning of fruits may be an alternative practice to hand thinning. Hand thinning must be performed in a short time during the fruiting stage, but lack of manpower and the onerous costs of the operation make it increasingly difficult to employ it at the right time and at the ideal intensity. The objective of this study was to examine the effect of different concentrations of metamitron as a chemical thinner on ?PS 10711? peach trees. The experiment was carried out during two harvests in an orchard in the municipality of Eldorado do Sul, in the Central Depression region of the state of Rio Grande do Sul, Brazil. Treatments consisted of the application of metamitron at the concentrations of 100, 200, 300 and 400 mg L-1; hand thinning; and no thinning. The fruits were thinned chemically and by hand 40 days after the peach trees were in full bloom. Fruit abscission, fruit set, number of fruits, production per tree and fruit quality were evaluated. Metamitron has a thinning effect on the peaches of cultivar PS 10711. The metamitron concentrations of 100 and 200 mg L-1 result in less fruit abscission as compared with hand thinning. The thinning effect of metamitron alters production per tree, but does not interfere with fruit quality.
Thesagro:  Pêssego.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221990/1/Artigo-Metamitron-in-the-chemical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21904 - 1UPCAP - DD
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