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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  06/12/2007
Data da última atualização:  20/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALMEIDA, F. B. dos R.; CERQUEIRA, F. M.; SILVA, R. do N.; ULHOA, C. J.; LIMA, A. L.
Afiliação:  Fausto Bruno dos Reis Almeida, Universidade Federal de Goiás; Fernanda Menezes Cerqueira, Universidade Federal de Goiás; Roberto do Nascimento Silva, Universidade Federal de Goiás; Cirano José Ulhoa, Universidade Federal de Goiás; ADILSON LOPES LIMA, CPAF-AP.
Título:  Mycoparasitism studies of Trichoderma harzianum strains against Rhizoctonia solani: evaluation of coiling and hydrolytic enzyme production.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Biotechnology letters, v. 29, n. 8, p. 1189-1193, Aug. 2007.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Chitinases; Mycoparasitism.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70592/1/AP-2007-mycoparasitism-studies.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP11324 - 1UPCAP - PP0039300393
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/09/2018
Data da última atualização:  30/11/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.; HEINEMANN, A. B.; CARVALHO, M. C. S.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; V. C. BALIGAR, USDA; ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF.
Título:  Nitrogen uptake and use efficiency in rice.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: RAKSHIT, A.; SINGH, H. B.; SEN, A. (Ed.). Nutrient use efficiency: from basics to advances. New Delhi: Springer, 2015.
Páginas:  p. 285-296.
ISBN:  978-81-322-2169-2
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-81-322-2169-2_18
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice is a stable food for a large proportion of the world?s population. Most of the rice is produced and consumed in Asia. Rice is produced under both upland and lowland rice systems, with about 76 % of the global rice produced from irrigated-lowland rice systems. Nitrogen (N) is one of the most important inputs in the production of rice. Recovery efficiency of N is less than 50 % in both upland and lowland systems. Most of the applied N is lost due to volatilization, leaching, denitrification, and soil erosion. In addition, fertilizers account for almost half of energy used in world agriculture, and the manufacture of N fertilizer is about 10 times more energy intensive than that of P and K fertilizers. Therefore, improving N use efficiency is important not only to improve yield and reduce cost of production but to avoid environmental pollution and to maintain sustainability of the cropping system. Production practices which can improve N use efficiency are liming acid soils, supplying N in adequate rates, use of proper sources, use of suitable methods and time of application, use of crop rotation, use of cover crops, adopting conservation tillage system, planting N efficient genotypes, and control of diseases, insects, and weeds.
Thesagro:  Arroz; Nitrogênio; Oryza Sativa.
Thesaurus NAL:  Ecosystems; Genotype-environment interaction; Nitrogen; Nutrient use efficiency; Rice; Water use efficiency.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35270 - 1UPCPL - DD20152015
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