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Registros recuperados : 180 | |
44. | | GUIOTOKU, M.; HANSEL, F. A.; TAVERNA, L.; WENDLING, I.; MAGALHÃES, W. L. E. Análise sensorial de erva-mate (Ilex paraguariensis St. Hill) utilizando quimiometria e espectroscopia de infravermelho próximo (NIR). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 29., 2006, Águas de Lindóia, SP. Anais. Águas de Lindóia: SBQ, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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47. | | HEIMANN, J. de P.; DEGENHARDT, J.; DUTRA, L. F.; HANSEL, F. A.; FRANCISCON, L. Avaliação de meios de cultura na propagação in vitro de ápices caulinares de Eucalyptus benthamii. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 8., 2009, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 186). EVINCI. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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48. | | HEIMANN, J. de P.; GOLDBACH, J. D.; DUTRA, L. F.; HANSEL, F. A.; FRANCISCON, L. Avaliação de meios de cultura na propagação in vitro de ápices caulinares de Eucalyptus benthamii. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 8., 2009, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 186). Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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53. | | CORRÊA, M; CORDEIRO, C.; HELM, C. V.; PUCCI, P. B.; HANSEL, F. A. Caracterização química de farinhas de pinhão. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. Anais. Curitiba: UFPR, 2010. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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57. | | SÁNEZ, J.; FROEHNER, S.; HANSEL, F. A.; PARRON, L. M.; KNAPIK, H.; FERNANDES, C.; RIZZI, J. Bile acids combined with fecal sterols: a multiple biomarker approach for deciphering fecal pollution using river sediments. Journal of Soils and Sediments, v. 17, n. 3, p. 861-872, Mar. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 180 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
06/12/2019 |
Data da última atualização: |
06/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
PAROLIN, L. C.; MIKICH, S. B.; HANSEL, F. A.; BIANCONI, G. V. |
Afiliação: |
Lays Cherobim Parolin, PUC-PR; SANDRA BOS MIKICH, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; Gledson Vigiano Bianconi, Instituto Federal do Paraná. |
Título: |
How chemical compounds affect fruit bats' plant interactions. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Science Trends, 11 abr. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fruit bats are known to be able to discriminate, select, and track the essential oils of their preferred fruits. A few years ago, our research group hypothesized, experimented, and confirmed that these bats can be attracted with essential oils only – concentrated volatile aromas – of their preferred fruits both in forested and open areas. These findings led to the proposal of a restoration tool that uses essential oils of chiropterochoric fruits (fruits eaten by bats) to attract seed-dispersing bats to degraded areas with the objective to increase seed arrival and germination. |
Palavras-Chave: |
Olfaction. |
Thesagro: |
Morcego; Óleo Essencial. |
Thesaurus NAL: |
Chiroptera; Essential oils; Mutualism. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206340/1/How-Chemical-Compounds-Affect-Fruit-Bats-Plant-Interactions.pdf
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Marc: |
LEADER 01168nam a2200217 a 4500 001 2116136 005 2019-12-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAROLIN, L. C. 245 $aHow chemical compounds affect fruit bats' plant interactions.$h[electronic resource] 260 $aScience Trends, 11 abr. 2019.$c2019 520 $aFruit bats are known to be able to discriminate, select, and track the essential oils of their preferred fruits. A few years ago, our research group hypothesized, experimented, and confirmed that these bats can be attracted with essential oils only – concentrated volatile aromas – of their preferred fruits both in forested and open areas. These findings led to the proposal of a restoration tool that uses essential oils of chiropterochoric fruits (fruits eaten by bats) to attract seed-dispersing bats to degraded areas with the objective to increase seed arrival and germination. 650 $aChiroptera 650 $aEssential oils 650 $aMutualism 650 $aMorcego 650 $aÓleo Essencial 653 $aOlfaction 700 1 $aMIKICH, S. B. 700 1 $aHANSEL, F. A. 700 1 $aBIANCONI, G. V.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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