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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H. Los compuestos fenólicos de la uva. Revista Enologia, Mendoza, v. 4, n. 4, p. 1-11, 2007. Disponível também no formato online.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H. Riego cualitativo de precisión en la vid. Revista Enologia, Godoy Cruz, v. 4, n. 1, p. 16-20, 2007

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVILA, H.; CATANIA, C.; OJEDA, H. Influencia del tiempo de maceración sobre el color, la composición tánica y la astringencia de vinos Cabernet Sauvignon y Malbec de Argentina. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Mendoza, v. 37, n. 1, p. 97-111, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H.; DELORE, A.; CARBONNEAU, A. Influence of water deficits on grape berry growth. Vitis, v. 40, n. 3, p. 141-145, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoDELOIRE, A.; OJEDA, H.; ZEBIC, O.; BERNARD, N.; CARBONNEAU, A. Influencia del estado hídrico del viñedo en el tipo del vino. Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 3, p. 20-23, 2006. Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 3, p. 20-23, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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6.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H.; ANDARY, C.; KRAEVA, H.; CARBONEAU, A.; DELOIRE, A. Influencia del déficit hídrico de pre- y post-envero sobre la síntesis y concentración de compuestos fenólicos del hollejo durante el crecimiento de la baya de vitis vinifera cv. Shiraz. Revista Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 6, p. 18-23, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCARBONNEAU, A.; CARGNELLO, G.; OJEDA, H.; TONIETTO, J.; SCHULTZ, H. Synthesis of the contribution of the GiESCO (group of International Experts of vitivinicultural Systems for CoOperation) to the study of terroirs. In: INTERNATIONAL TERROIR CONGRESS, 8., Soave, 2010. Proceedings... Conegliano: CRA-VIT, 2010. p. 16-21.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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8.Imagem marcado/desmarcadoDELOIRE, A.; CARBONNEAU, A.; WANG, Z.; OJEDA, H. Vid y agua: una breve revisión. Revista Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 5, p. 36-42, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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9.Imagem marcado/desmarcadoTISSEYRE, B.; OJEDA, H.; CARRILLO, N.; DEISS, L.; HEYWANG, M. Viticultura de precisión y estado hídrico. I: cartografia del potencial hídrico e interés para la zonificación a nivel intra-parcelario. Enología, Godoy Cruz, v. 2, n. 12, p. 42-45, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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10.Imagem marcado/desmarcadoROSSEAU, J.; DUPIN, S.; ACEVEDO-OPAZO, C.; TISSEYRE, B.; OJEDA, H. L'imagerie aérienne: application à la caractérisation des potentiels viticoles et oenologiques. Le Bulletin de L'OIV, Paris, v. 81, n. 932/934, p. 507-517, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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11.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H.; DELOIRE, A.; CARBONNEAU, A.; AGEORGES, A.; ROMIEU, Y. C. Desarrollo de la baya de vid: relaciones entre el crecimiento de las bayas y su contenido de ADN que indica la multiplicación y el alargamiento celular. Enología, Godoy Cruz, v. 3, n. 4, p. 27-30, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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12.Imagem marcado/desmarcadoOJEDA, H.; CARRILLO, N.; DEIS, L.; TISEYRE, B.; HEYWANG, M.; CARBONNEAU, A. Viticultura de precisión y estado hídrico II: comportamiento cuantitativo y cualitativo de las zonas intra-parcelarias definidas a partir de la cartografia de potenciales hídricos. Enologia, Godoy Cruz, v. 3, n. 1, p. 42-45, 2006.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  02/02/2017
Data da última atualização:  16/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ISAZA, R. E. A.; DIAZ-TRUJILLO, C.; DHILLON, B.; AERTS, A.; CARLIER, J.; CRANE, C. F.; JONG, T. V.; VRIES, I.; DIETRICH, R.; FARMER, A. D.; FERREIRA, C. F.; GARCIA, S.; GUZMAN, M.; HAMELIN, R. C.; LINDQUIST, E. A.; MEHRABI, R.; QUIROS, O.; SCHMUTZ, J.; SHAPIRO, H.; REYNOLDS, E.; SCALLIET, G.; SOUZA JUNIOR, M. T.; STERGIOPOULOS, I.; VAN DER LEE, T. A. J.; WIT, P. J. G. M. DE; ZAPATER, M.-F.; ZWIERS, L.-H.; GRIGORIEV, I. V.; GOODWIN, S. B.; KEMA, G. H. J.
Afiliação:  RAFAEL E. ARANGO ISAZA; CAUCASELLA DIAZ-TRUJILLO; BRAHAM DHILLON; ANDREA AERTS; JEAN CARLIER; CHARLES F. CRANE; TRISTAN V. DE JONG; INEKE DE VRIES; ROBERT DIETRICH; ANDREW D. FARMER; CLAUDIA FORTES FERREIRA, CNPMF; SUZANA GARCIA; MAURICIO GUZMAN; RICHARD C. HAMELIN; ERIKA A. LINDQUIST; RAHIM MEHRABI; OLMAN QUIROS; JEREMY SCHMUTZ; HARRIS SHAPIRO; ELIZABETH REYNOLDS; GABRIEL SCALLIET; MANOEL TEIXEIRA SOUZA JUNIOR, CNPAE; IOANNIS STERGIOPOULOS; THEO A. J. VAN DER LEE; PIERRE J. G. M. DE WIT; MARIE-FRANÇOISE ZAPATER; LUTE-HARM ZWIERS; IGOR V. GRIGORIEV; STEPHEN B. GOODWIN; GERT H. J. KEMA.
Título:  Combating a global threat to a clonal crop: banana black sigatoka pathogen Pseudocercospora fijiensis (Synonym Mycosphaerella fijiensis) genomes reveal clues for disease control.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  PLOS Genetics, v. 12, n.10, August, 2016.
ISSN:  1553-7404
DOI:  10.1371
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Black Sigatoka or black leaf streak disease, caused by the Dothideomycete fungus Pseudocercospora fijiensis (previously: Mycosphaerella fijiensis), is the most significant foliar disease of banana worldwide. Due to the lack of effective host resistance, management of this disease requires frequent fungicide applications, which greatly increase the economic and environmental costs to produce banana. Weekly applications in most banana plantations lead to rapid evolution of fungicide-resistant strains within populations causing disease-control failures throughout the world. Given its extremely high economic importance, two strains of P. fijiensis were sequenced and assembled with the aid of a new genetic linkage map. The 74-Mb genome of P. fijiensis is massively expanded by LTR retrotransposons, making it the largest genome within the Dothideomycetes. Melting-curve assays suggest that the genomes of two closely related members of the Sigatoka disease complex, P. eumusae and P. musae, also are expanded. Electrophoretic karyotyping and analyses of molecular markers in P. fijiensis field populations showed chromosome-length polymorphisms and high genetic diversity. Genetic differentiation was also detected using neutral markers, suggesting strong selection with limited gene flow at the studied geographic scale. Frequencies of fungicide resistance in fungicide-treated plantations were much higher than those in untreated wild-type P. fijiensis populations. A homologue of the Cladosp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Controle de pragas; Pseudocercospora fijiensis.
Thesagro:  Mycosphaerella Fijiensis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF31856 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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