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Registros recuperados : 24 | |
7. | | GOUVEIA, A. M. G.; MARQUES, A. P. R.; GUIMARÃES, A. de S.; MINARDI, J. C. Impacto das doenças infecciosas na produção de caprinos e ovinos. In: SEMANA DA CAPRINOCULTURA E DA OVINOCULTURA BRASILEIRAS, 5., 2006, Campo Grande, MS. Palestras e resumos. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte; Embrapa Caprinos, 2006. Seção palestras. 16 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | ALBUQUERQUE, C. J. B.; JARDIM, R. R.; ALVES, D. D.; GUIMARÃES, A. de S.; PORTO, E. M. V. Características agronômicas e bromatológicas dos componentes vegetativos de genotipos de sorgo forrageiro em Minas Gerais. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 12, n. 2, p. 164-182, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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12. | | ALBUQUERQUE, C. J. B.; FERNANDES, L. de O.; GUIMARÃES, A. de S.; PAES, J. M. V; BRANT, R. da S.; FREITAS, R. S. de. Avaliação e escolha de milho para silagem. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, BH, v. 32, n. 260, p. 68-76, jan./fev. 2011. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Cocais. |
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13. | | MENDES RUAS, J. R.; SILVA, E. A. da; QUEIROZ, D. S.; MENEZES, A. de C.; CARVALHO, B. C. de; GUIMARÃES, A. de S. Eficiência reprodutiva de vacas F1 Holandês x Nelore criadas em condições de Brasil central. In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo. Memórias... Montevideo: Asociación Latinoamericana de Producción Animal; Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | GUIMARÃES, A. de S.; GOUVEIA, A. M. G.; CARMO, F. B. do; GOUVEIA, G. C.; SILVA, M. X.; VIEIRA, L. da S.; MOLENTO, M. B. Management practices to control gastrointestinal parasites in dairy and beef goats in Minas Gerais; Brazil. Veterinary Parasitology, v. 76, n. 2/3, p. 265-269, Mar. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | CASTRO, A. C. R.; NUNES, Z. F. N.; GUIMARÃES, A. de S. L.; ESTEVES, L. V.; ARASHIRO, E. K. N.; FONSECA, J. F. da. Uso de diferentes tipos de estradiol para a transposição cervical e lavagem uterina em fêmeas Santa Inês. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 3., 2014, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2014. p. 35. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | RODRIGUES, J. A. S.; TOMICH, T. R.; GONÇALVES, L. C.; ALBUQUERQUE, C. J. B.; GUIMARAES, A. de S.; FERNANDES, L. de O.; PAES, J. M. V. Sorgo forrageiro para silagem, corte e pastejo. Informe Agropecuário, Belo Horizonte v. 35, n. 278, p. 50-62, jan./fev. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Milho e Sorgo. |
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17. | | ALBUQUERQUE, C. J. B.; TARDIN, F. D.; PARRELLA, R. A. da C.; GUIMARÃES, A. de S.; OLIVEIRA, R. M. de; SILVA, K. M. de J. Sorgo sacarino em diferentes arranjos de plantas e localidades de Minas Gerais, Brasil. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 11, n. 1, p. 69-85, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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18. | | DORNELES, E. M. S.; MORCATTI, F. C.; GUIMARÃES, A. de S.; LOBATO, Z. I. P.; LAGE, A. P.; GONÇALVES, V. S. P.; GOUVEIA, A. M. G.; HEINEMANN, M. B. Prevalence of bluetongue virus antibodies in sheep from Distrito Federal, Brazil. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 33, n. 4, p. 1521-1524, jul./ago., 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | ALBUQUERQUE, C. J. B.; GUIMARÃES, A. de S.; MENEZES, C. B. de; RODRIGUES, J. A. S.; PARRELLA, R. A. da C.; FREITAS, R. S. de; FERNANDES, E. de A.; COSTA, D. V. da. Sorgo (Sorghum bicolor L.). In: PAULA JÚNIOR, T. J. de; VENZON, M. (Ed.). 101 culturas: manual de tecnologias agrícolas. 2. ed. rev. atual. Belo Horizonte: EPAMIG, 2019. p. 1-10. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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20. | | CARMO, F. B. do; GUIMARÃES, A. de S.; PAULETTI, R. B.; LAGE, A. P.; GOUVEIA, A. M. G.; FERREIRA, F.; PINHEIRO, R. R.; PORTELA, R. W. D.; AZEVEDO, V. A. de C.; HEINEMANN, M. B. Soroprevalência da linfadenite caseosa em caprinos em propriedades no estado do Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 25.,2009, Porto de Galinhas, PE. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2009. Resumo 2103-1. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
04/02/2016 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MONTE, A. P. O. do; LOIOLA FILHO, J. B.; SOUZA, T. T. dos S.; MIRANDA, M. de S.; MAGALHÃES, L. C.; BARROS, C. H. S. C.; SILVA, A. A. de A.; SANTOS, A. O.; GUIMARÃES, A. de S. L.; COSTA, J. M. da S.; SOUSA, P. H. F. de; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; LOPES JÚNIOR, E. S. |
Afiliação: |
ALANE PAINS OLIVEIRA DO MONTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JOÃO BOSCO LOIOLA FILHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; THAIS THATIANE DOS SANTOS SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; MAYARA DE SOUZA MIRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; LÍVIA CORREIA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; CELSO HENRIQUE SOUZA COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ANA ARLETE DE AMORIM SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ADRIANO OLIVEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; AIONNE DE SOUZA LEITE GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JONATHAN MAIA DA SILVA COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; PEDRO HUMBERTO FÉLIX DE SOUSA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DA BAHIA; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; MABEL FREITAS CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO. |
Título: |
Addition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. |
Palavras-Chave: |
Múltipla ovulação; Raça Dorper. |
Thesagro: |
Açúcar; Criopreservação; Embrião Animal; Ovelha; Ovino; Ovulação; Produção animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Cryopreservation; Embryo (animal); Ewes; Ovulation; Sucrose. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138458/1/Daniel-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 02806naa a2200469 a 4500 001 2036144 005 2024-04-16 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257$2DOI 100 1 $aMONTE, A. P. O. do 245 $aAddition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. 650 $aAnimal production 650 $aCryopreservation 650 $aEmbryo (animal) 650 $aEwes 650 $aOvulation 650 $aSucrose 650 $aAçúcar 650 $aCriopreservação 650 $aEmbrião Animal 650 $aOvelha 650 $aOvino 650 $aOvulação 650 $aProdução animal 653 $aMúltipla ovulação 653 $aRaça Dorper 700 1 $aLOIOLA FILHO, J. B. 700 1 $aSOUZA, T. T. dos S. 700 1 $aMIRANDA, M. de S. 700 1 $aMAGALHÃES, L. C. 700 1 $aBARROS, C. H. S. C. 700 1 $aSILVA, A. A. de A. 700 1 $aSANTOS, A. O. 700 1 $aGUIMARÃES, A. de S. L. 700 1 $aCOSTA, J. M. da S. 700 1 $aSOUSA, P. H. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, D. M. 700 1 $aCORDEIRO, M. F. 700 1 $aLOPES JÚNIOR, E. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015.
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