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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/12/2015 |
Data da última atualização: |
11/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARRETO, A. G.; NOGUEIRA, R. I.; MATTOS, L. da S. de; GODOY, R. C. B. de; FREITAS, S. P. |
Afiliação: |
Angela Gava Barreto, CEFET/RJ; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Suely Pereira Freitas, UFRJ. |
Título: |
Effect of drying temperature on the nutritional quality of the pinhão (araucária angustifolia) flour. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 5.; 2015, Budapest. Eurodrying'2015. Budapest: [s. n.], 2015. |
Páginas: |
8 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Autoria: MATTOS, L. da S. de [i.e. NASCIMENTO, L. da S. de M.]. |
Conteúdo: |
At present, there is quite limited market for pinhão products due to their low level of industrialization. This study aimed to evaluate the drying process of pinhão at 40 oC, 50 oC and 60 °C for essential amino acids preservation in the final product. Effective diffusivity (Deff) was 15.6x10-10m2.s-1at 60 oC and the correspondent activation energy was 31.13 kJ. mol-1. Compared to raw pinhão, it was observed greater retention of the amino acid content for the pinhão flour obtained at 50 oC. |
Palavras-Chave: |
Drying kinetics. |
Thesaurus Nal: |
activation energy; diffusivity; essential amino acids. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134962/1/Full-paper-Eurodrying-Angela-Gava-final.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/01/2013 |
Data da última atualização: |
15/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
NICODEMO, M. L. F.; SANTOS, C. E. S.; CARPANEZZI, A. A.; BORGES, W. L. B.; SANTOS JUNIOR, H. A. dos; TOKUDA, F.; PELISSON, G. J. B.; GUERREIRO, M. F.; MARTINES, L.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; VINHOLIS, M. de M. B.; BOTELHO, A. A.; RODRIGUEZ, L. de L.; SILVA, G. S. da; FREITAS, R. S. de; MORAIS, L. G. de. |
Afiliação: |
MARIA LUIZA FRANCESCHI NICODEMO, CPPSE; CARLOS EDUARDO SILVA SANTOS, CPPSE; ANTONIO APARECIDO CARPANEZZI, CNPF; Wander Luis Barbosa Borges, APTA Regional Noroeste Paulista; Hamilton Antonio dos Santos Junior, Casa de Agricultura de Elisário; Flávio Tokuda, Casa da Agricultura de Riolândia; Gilberto J. B. Pelisson, SAA / CATI / EDR de Jales; Maria Fernanda Guerreiro, Sítio Nelson Guerreiro, Brotas, SP; Luciano Martines, SAA / CAT / EDR de Jales; VANDERLEY PORFIRIO DA SILVA, CNPF; MARCELA DE MELLO BRANDAO VINHOLIS, CPPSE; Adelina Azevedo Botelho, Polo Regional Leste Paulista/ APTA; Luciana de Lima Rodriguez, Casa da Agricultura de Tabapuã, SP; Giane Serafim da Silva, APTA/Polo Noroeste, Votuporanga, SP; Rogério Soares de Freitas, APTA/Polo Noroeste, Votuporanga, SP; LARISSA GONCALVES DE MORAIS, CPPSE. |
Título: |
Adequação ambiental e sistemas silvipastoris em propriedades pecuárias de São Paulo: relatório de atividades. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. |
Série: |
(Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 107). |
ISSN: |
1980-6841 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Espécie floretal nativa; ILPF; Produto florestal madeireiro; Recuperação ambiental; Sistemas silvipastoris. |
Thesagro: |
Pecuária. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74138/1/2012-V.Porfirio-Doc107.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140924/1/PROCI-2012.00814.pdf
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Marc: |
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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