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Registros recuperados : 18 | |
1. | | BORGES, I.; GUEDES, L. F.; CAVALCANTI, L. F.; SILVA, N. C. D. e; SILVA, V. L. Uso estratégico de volumosos para caprinos leiteiros. In: WORKSHOP SOBRE PRODUÇÃO DE CAPRINOS NA REGIÃO DA MATA ATLÂNTICA, 9., 2012, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. p. 71-99. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 155). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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2. | | SANTOS, V. O.; TEIXEIRA, M.; GUEDES, L. F.; MIRANDA, R. C.; VIEIRA, L. da S.; ROGERIO, M. C. P. Efeito de diferentes relações de proteína e energia na dieta para o incremento da resistência parasitária em ovinos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 6., 2017, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2017. p. 35-36. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | LIMA, N. L. L.; FURUSHO GARCIA, I. F.; LEOPOLDINO JUNIOR, I.; FEITOSA, G. S.; GUEDES, L. F.; COSTA, T. I. R. Ganho de peso e idade de abate de cordeiros Santa Inês confinados com dietas contendo fonte de gordura. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | SANTOS, D.; SILVA, N. C. D. e; BORGES, I.; SOUZA, F. A. de; MARTINS, T. L. T.; BORGES, A. L da C. C.; SÁ, H. C. M. de; GUEDES, L. F. Cálcio, fósforo e magnésio no fígado de borregas Santa Inês durante a gestação submetidas a dois planos nutricionais. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | ROGERIO, M. C. P.; BORGES, I.; FERREIRA, A. L.; MACHADO, F. S.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; GUEDES, F. L.; GALVANI, D. B. Especificações padrões para mensurações de gases de efeito estufa e metabolismo de pequenos ruminantes no bioma Caatinga. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2019. 24 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 13). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | SANTOS, F. N. de S.; CARNEIRO, M. S. de S.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; OLIVEIRA, D. de S.; SILVA, S. F. da; ALVES, F. G. da S.; ROGERIO, M. C. P. Consumo e digestibilidade da fibra em detergente neutro em dietas para cordeiros Santa Inês submetidos à restrição de nutrientes. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12., 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. 1 CD-ROM. p. 857-859. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | OLIVEIRA, D. de S.; ALVES, A. A.; ALVES, F. G. da S.; OLIVEIRA, V. S.; GUEDES, L. F.; BRITO, T. M.; POMPEU, R. C. F. F.; ROGERIO, M. C. P. Comportamento ingestivo de cordeiros Morada Nova em confinamento. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12., 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. 1 CD-ROM. p. 1256-1258. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | COSTA, C. dos S.; RIBEIRO, T. da P.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L.; BOMFIM, M. A. D.; ALVES, A. A.; GUEDES, L. F.; OLIVEIRA, D. de S.; ROGERIO, M. C. P. Ingestive behavior and nutritional and physiological parameters of sheep fed diets based on cashew byproduct. Veterinary Science Research, v. 1, n. 2, p. 25-35, Dec. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | POMPEU, R. C. F. F.; ROCHA, A. C.; CÂNDIDO, M. J. D.; SALLES, H. O.; SEVERINO, L. S.; ROGERIO, M. C. P.; GUEDES, L. F.; ALVES, F. G. da S.; FREITAS, J. W. L. Farelo de mamona industrialmente destoxificado na alimentação de ovinos. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2020. 21 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 16). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | ROGERIO, M. C. P.; GUEDES, L. F.; ALVES, A. A.; POMPEU, R. C. F. F.; FERREIRA, M. I. C.; ALVES, F. G. da S.; COSTA, C. dos S.; BOMFIM, M. A. D.; GUEDES, F. L. Estratégias nutricionais para grupos genéticos localmente adaptados ao Semiárido brasileiro visando a mitigação de gases de efeito estufa. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2019. 18 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 196). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | MENESES, A. J. G.; POMPEU, R. C. F. F.; SALLES, H. O.; FARIAS, A. S. S.; NENEM, L. H. S.; COSTA, C. S.; GUEDES, L. F.; MARANGUAPE, J. S.; PEREIRA, P. L.; CÂNDIDO, M. J. D. Canopy structure, behavioral and physiological aspects of pasture-finished sheep using castor bean cake as alternative input. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 76, n. 2, p. 297-312, 2024. Título em português: Estrutura do dossel, aspectos comportamentais e fisiológicos de ovinos terminados em pasto, usando-se torta de mamona como insumo alternativo. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | ARAÚJO, A. R.; MUIR, J. P.; VASCONCELOS, A. M. de; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; CARNEIRO, M. S. de S.; CAMPOS, W. E.; ROGERIO, M. C. P. Consumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats. Semina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | COSTA, C. dos S.; ROGERIO, M. C. P.; ALVES, F. G. da S.; GUEDES, L. F.; POMPEU, R. C. F. F.; FERREIRA, A. L.; VASCONCELOS, A. M. de; MUIR, J. P.; NEIVA, J. N. M. Dietary nutrient restrictions in the post-weaning period change feed efficiency and productivity of Santa Inês ewe lambs. Animal Production Science, v. 60, n. 17, p. 1978-1986, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | ROGERIO, M. C. P.; SANTOS, S. A.; POMPEU, R. C. F. F.; FERNANDES, F. E. P.; OLIVEIRA, D. de S.; ARAÚJO, A. R.; GUEDES, L. F.; ALVES, F. G. da S.; MOURÃO, E. B. Microhistologia para identificação de plantas forrageiras consumidas por ovinos na caatinga: coleta de amostras e preparo de lâminas fecais e de referência vegetal. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2017. 29 p. il. Color. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 125). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pantanal. |
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16. | | OLIVEIRA, D. de S.; ALVES, A. A.; ROGERIO, M. C. P.; POMPEU, R. C. F. F.; PEREIRA, E. S.; AZEVEDO, D. M. M. R.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; MUIR, J. P. Influence of nutrient restriction on finishing Morada Nova lambs. Tropical Animal Health and Production, v. 52, p. 3509-3518, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
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17. | | ROGERIO, M. C. P.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L.; TONUCCI, R. G.; SOUZA, H. A. de; MAGALHAES, J. A.; CARNEIRO, M. S. de S.; GUEDES, L. F.; OLIVEIRA, D. de S.; SILVA, S. F. Sistema de Integração Lavoura-Pecuária em condições de sequeiro: garantia de reserva de forragem de qualidade, em forma de silagem, para o Semiárido. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2018. 21 p. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 180). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
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18. | | ROGERIO, M. C. P.; MARTINS, E. C.; SHIOTSUKI, L.; BELCHIOR, E. B.; POMPEU, R. C. F. F.; FACO, O.; ARAÚJO, A. R.; OLIVEIRA, D. de S.; GUEDES, L. F.; ALVES, F. G. da S.; COSTA, C. dos S. Soro de queijo tipo coalho de leite bovino: alternativa para a terminação de pequenos ruminantes no Semiárido nordestino. Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2017. 13 p. il. Color. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 170). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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Registros recuperados : 18 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
19/10/2020 |
Data da última atualização: |
11/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, D. de S.; ALVES, A. A.; ROGERIO, M. C. P.; POMPEU, R. C. F. F.; PEREIRA, E. S.; AZEVEDO, D. M. M. R.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; MUIR, J. P. |
Afiliação: |
DELANO DE SOUSA OLIVEIRA, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; ARNAUD AZEVÊDO ALVES, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; ELZÂNIA SALES PEREIRA, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; DANIELLE MARIA MACHADO R AZEVEDO, CPAMN; LUCIANA FREITAS GUEDES, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M Agrilife Research - Stephenville, TX, USA. |
Título: |
Influence of nutrient restriction on finishing Morada Nova lambs. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 52, p. 3509-3518, 2020. |
DOI: |
10.1007/s11250-020-02385-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Our objective was to evaluate the effect of 15% crude protein (CP) and total digestible nutrient (TDN) restriction vis-á-vis that recommended by NRC (2007) on feed intake, digestibility, and average daily gain (ADG) of confined Morada Nova lambs. Twenty lambs with 18.8 ± 2.8 kg liveweight were assigned to a randomized 2 × 2 factorial experiment with either early- or late-maturity feed formulation according to ?Nutrient Requirements of Small Ruminants? with or without 15% CP and TDN restriction. The early-maturity diet, independent of restriction, resulted in greater dry matter and organic matter intake and increased rumination efficiency and feed conversion. Early-maturity diets also had the greatest nutrient digestibility as well as ADG and total gains. With late-maturity diets, independent of restriction, there were greater CP and TDN digestibilities as well as neutral detergent fiber (NDF) feed efficiency. However, when 15% of nutrients were restricted for late-maturity lamb diets, there was greater NDF intake and greater ether extract digestibility. Unrestricted early-maturity lamb diets was the better diet for confined Morada Nova lambs. Attention should be given to minimum effective NDF consumed and physically effective for this diet formulation. The use of late-maturity diets as recommended by NRC (2007) allows for 15% restriction of CP and TDN in Morada Nova lambs without negative effects on performance. This restriction should be tested in other tropical breeds to determine wider application. MenosAbstract: Our objective was to evaluate the effect of 15% crude protein (CP) and total digestible nutrient (TDN) restriction vis-á-vis that recommended by NRC (2007) on feed intake, digestibility, and average daily gain (ADG) of confined Morada Nova lambs. Twenty lambs with 18.8 ± 2.8 kg liveweight were assigned to a randomized 2 × 2 factorial experiment with either early- or late-maturity feed formulation according to ?Nutrient Requirements of Small Ruminants? with or without 15% CP and TDN restriction. The early-maturity diet, independent of restriction, resulted in greater dry matter and organic matter intake and increased rumination efficiency and feed conversion. Early-maturity diets also had the greatest nutrient digestibility as well as ADG and total gains. With late-maturity diets, independent of restriction, there were greater CP and TDN digestibilities as well as neutral detergent fiber (NDF) feed efficiency. However, when 15% of nutrients were restricted for late-maturity lamb diets, there was greater NDF intake and greater ether extract digestibility. Unrestricted early-maturity lamb diets was the better diet for confined Morada Nova lambs. Attention should be given to minimum effective NDF consumed and physically effective for this diet formulation. The use of late-maturity diets as recommended by NRC (2007) allows for 15% restriction of CP and TDN in Morada Nova lambs without negative effects on performance. This restriction should be te... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Brasil; Diet adjustment; Feed conversion efficiency; Feed restriction; Lamb finishing; Nutritional parameters; Restrição alimentar; Semiárido. |
Thesagro: |
Cordeiro; Dieta; Digestibilidade; Eficiência Nutricional; Nutrição Animal; Ovino. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Brazil; Dietary restriction; Early development; Lamb feeding; Nutritional support; Ruminant nutrition; Semiarid zones; Sheep feeding. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02979naa a2200505 a 4500 001 2125641 005 2020-12-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11250-020-02385-5$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, D. de S. 245 $aInfluence of nutrient restriction on finishing Morada Nova lambs.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract: Our objective was to evaluate the effect of 15% crude protein (CP) and total digestible nutrient (TDN) restriction vis-á-vis that recommended by NRC (2007) on feed intake, digestibility, and average daily gain (ADG) of confined Morada Nova lambs. Twenty lambs with 18.8 ± 2.8 kg liveweight were assigned to a randomized 2 × 2 factorial experiment with either early- or late-maturity feed formulation according to ?Nutrient Requirements of Small Ruminants? with or without 15% CP and TDN restriction. The early-maturity diet, independent of restriction, resulted in greater dry matter and organic matter intake and increased rumination efficiency and feed conversion. Early-maturity diets also had the greatest nutrient digestibility as well as ADG and total gains. With late-maturity diets, independent of restriction, there were greater CP and TDN digestibilities as well as neutral detergent fiber (NDF) feed efficiency. However, when 15% of nutrients were restricted for late-maturity lamb diets, there was greater NDF intake and greater ether extract digestibility. Unrestricted early-maturity lamb diets was the better diet for confined Morada Nova lambs. Attention should be given to minimum effective NDF consumed and physically effective for this diet formulation. The use of late-maturity diets as recommended by NRC (2007) allows for 15% restriction of CP and TDN in Morada Nova lambs without negative effects on performance. This restriction should be tested in other tropical breeds to determine wider application. 650 $aAnimal nutrition 650 $aBrazil 650 $aDietary restriction 650 $aEarly development 650 $aLamb feeding 650 $aNutritional support 650 $aRuminant nutrition 650 $aSemiarid zones 650 $aSheep feeding 650 $aCordeiro 650 $aDieta 650 $aDigestibilidade 650 $aEficiência Nutricional 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 653 $aBrasil 653 $aDiet adjustment 653 $aFeed conversion efficiency 653 $aFeed restriction 653 $aLamb finishing 653 $aNutritional parameters 653 $aRestrição alimentar 653 $aSemiárido 700 1 $aALVES, A. A. 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aPEREIRA, E. S. 700 1 $aAZEVEDO, D. M. M. R. 700 1 $aGUEDES, L. F. 700 1 $aCOSTA, C. dos S. 700 1 $aMUIR, J. P. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 52, p. 3509-3518, 2020.
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