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Registros recuperados : 67 | |
23. | | GRUNVALD, A. K.; TORRES, A. R.; PELAQUIM, J. A. P.; PIPOLO, A. E.; NOGUEIRA, M. A.; HUNGRIA, M. Desempenho de linhagens de soja descendentes de genótipos com fixação biológica de nitrogênio tolerante à seca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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24. | | CEREZINI, P.; PELAQUIM, J. A. P.; KUWANO, B. H.; GRUNVALD, A. K.; PIPOLO, A. E.; HUNGRIA, M.; NOGUEIRA, M. A. Inoculação de diferentes estirpes de Bradyrhizobium em soja sob restrição hídrica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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25. | | GRUNVALD, A. K.; TORRES, A. R.; PASSIANOTTO, A. L. de L.; SANTOS, M. A.; JEAN, M.; BELZILE, F.; HUNGRIA, M. Identification of QTLs associated with biological nitrogen fixation traits in soybean using a genotyping-by-sequencing approach. Crop Science, v. 58, n. 6, p. 2523-2532, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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26. | | CEREZINI, P.; KUWANO, B. H.; NEIVERTH, W.; GRUNVALD, A. K.; PIPOLO, A. E.; HUNGRIA, M.; NOGUEIRA, M. A. Physiological and N2-fixation-related traits for tolerance to drought in soybean progenies. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00839, 2019. 10 p. Título em português: Características fisiológicas e relativas à fixação biológica de N2 para tolerância à seca em progênies de soja. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
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27. | | MNARTINS, T. B.; TORRES, A. R.; LEMOS, N. G.; SANTOS, M. A. dos; GRUNVALD, A. K.; HUNGRIA, M. Validação da metodologia de caracterização molecular de cultivares de soja por meio de marcadores microssatélites. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa: SBCS, 2012. 4 p. Trab. 360. 1 CD-ROM. Fertbio. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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28. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; PIRES, J. L. F.; CARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, I. R. de. Adaptabilidade e estabilidade de híbridos de girassol convencional e alto oleico na Região Sul do Brasil. Revista de Ciências Agrárias, Belém, v. 57, n. 3, p. 217-223, jul./set. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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30. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C.; OLIVEIRA, A. C. B. de; RAMOS, N. P. Adaptability and stability of conventional and high oleic sunflower genotypes cultivated in Central Brazil. Genomics and Quantitative Genetics, Elkridge, v. 8, p. 7-15, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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31. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; MANDARINO, J. M. G.; GONÇALVES, J. L.; ANDRADE, C. A. de B.; SCAPIM, C. A. Discriminant analysis of sunflower seeds for fatty acid composition using NIR spectroscopy. Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 89, p. 995-1001, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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36. | | CARVALHO, C. G. P.; SILVA, M. F. da; MANDARINO, J. M. G.; GRUNVALD, A. K.; RAMOS, N. P.; RIBEIRO, J. L.; GODINHO, V. de P. C. Fatty acid profiles in sunflower grains during storage in different environments. Journal of the American Oil Chemists' Society, v. 95, n. 1, p. 61-67, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
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37. | | CARVALHO, C. G. P.; SILVA, M. F. da; MANDARINO, J. M. G.; GRUNVALD, A. K.; RAMOS, N. P.; RIBEIRO, J. L.; GODINHO, V. de P. C. Fatty acid profiles in sunflower grains during storage in different environments. Journal of the American Oil Chemists' Society, v. 95, n. 1, p. 61-67, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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38. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A. dos; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Genetic structure and diversity of a soybean germplasm considering biological nitrogen fixation and protein content. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 72, n. 1, p. 47-52, Jan./Feb. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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39. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A.; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Inferência sobre a estrutura populacional da soja comercializada no Brasil, usando dados genotípicos, para uso no mapeamento associativo de alto teor de proteína e maior eficiência na fixação biológica de nitrogênio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 160, res. 274. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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40. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A.; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Inferência sobre a estrutura populacional da soja comercializada no Brasil, usando dados genotípicos, para uso no mapeamento associativo de alto teor de proteína e maior eficiência na fixação biológica de nitrogênio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 67 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
13/12/2012 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C. |
Afiliação: |
ANNA KAROLINA GRUNVALD, UEM; CLAUDIO GUILHERME PORTELA CARVALHO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; CARLOS ALBERTO DE BASTOS ANDRADE, UEM; RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO. |
Título: |
Influence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 90, n. 4, p. 545-553, 2013. |
DOI: |
10.1007/s11746-012-2188-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. |
Palavras-Chave: |
Ácido esteárico; Ácido oleico; Ácido Palmítico; Helianthus annus L; Influência da temperatura; Oil quality; Qualidade do óleo. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Ácido linoleico; Girassol; Helianthus Annuus; Óleo vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Fatty acids; linoleic acid; oleic acid; palmitic acid; Product quality standards; stearic acid; Sunflower oil. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02550naa a2200433 a 4500 001 1942414 005 2017-08-03 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11746-012-2188-6$2DOI 100 1 $aGRUNVALD, A. K. 245 $aInfluence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. 650 $aFatty acids 650 $alinoleic acid 650 $aoleic acid 650 $apalmitic acid 650 $aProduct quality standards 650 $astearic acid 650 $aSunflower oil 650 $aÁcido graxo 650 $aÁcido linoleico 650 $aGirassol 650 $aHelianthus Annuus 650 $aÓleo vegetal 653 $aÁcido esteárico 653 $aÁcido oleico 653 $aÁcido Palmítico 653 $aHelianthus annus L 653 $aInfluência da temperatura 653 $aOil quality 653 $aQualidade do óleo 700 1 $aCARVALHO, C. G. P. de 700 1 $aLEITE, R. S. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aANDRADE, C. A. de B. 700 1 $aAMABILE, R. F. 700 1 $aGODINHO, V. de P. C. 773 $tJournal of the American Oil Chemists' Society, Chicago$gv. 90, n. 4, p. 545-553, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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