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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoTILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P. Mesocarp oil quality of macauba palm fruit improved by gamma irradiation in storage. Radiation Physics and Chemistry, n. 168, 108575, Mar. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P. Combination of storage followed by drying assures higher yield and quality of macauba ( Acrocomia aculeata ) pulp oil. Applied Food Research, v. 2, n. 100090, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTANIGUCHI, G. C.; FUJIMOTO, F. T. S.; MEDEIROS, W. N.; GROSSI, J. A. S. (ed.). Cultivo em ambiente protegido: olericultura, fruticultura e floricultura. Viçosa, MG: UFV, 2008. 260 p. Textos em português ou espanhol.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, J. G.; GROSSI, J. A. S.; BARBOSA, M. S.; STRINGHETA, A. C. O. Cultivo de crisântemo para corte. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 26, n.227, p.36.-43, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, J. G.; GROSSI, J. A. S.; BARBOSA, M. S.; BACKES, F. A. L. Cultivo de crisântemo em vaso. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v.26, n.227, p.44-49, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMOTA, C. S.; CORRÊA, T. R.; GROSSI, J. A. S.; CASTRICINI, A.; RIBEIRO, A. da S. Exploração sustentável da macaúba para produção de biodiesel: colheita, pós-colheita e qualidade dos frutos. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 32, n. 265, p. 41-51, nov./dez. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPÊGO, R. G.; GROSSI, J. A. S.; QUEIROZ, I. D. de S.; VASCONCELLOS, H. C. Physiological responses of Erythrina verna seedlings on seed pre-germinative treatments and sowing depth. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 25, n. 1, p. 59-66, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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8.Imagem marcado/desmarcadoTILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; PIMENTEL, L. D. Pós-colheita de frutos de macaúba em ambiente com temperatura controlada: efeito sobre a água na polpa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MACAÚBA, 1., 2013, Patos de Minas, MG. Consolidação da cadeia produtiva: anais. Brasília, DF: MAPA, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, J. G.; GROSSI, J. A. S.; PIVETTA, K. F. L.; FINGER, F. L.; SANTOS, J. M. dos. Cultivo de rosas. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 26, n.227, p.20-29, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoESPINDULA, M. C.; ROCHA, V. S.; SOUZA, L. T. de; SOUZA, M. A. de; CAMPANHARO, M.; GROSSI, J. A. S. Rates of nitrogen and growth retardant trinexapac-ethyl on wheat. Separata de: Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 12, p. 2045-2052, dez. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, A. E.; MAFFIA, L. A.; MIZUBUTI, E. S. G.; ALFENAS, A. C.; CAPDEVILLE, G. de; GROSSI, J. A. S. Survival of Botrytis cinerea as Mycelium in rose crop debris and as Sclerotia in soil. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 30, n. 5, p. 516-521, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, A. D.; GOULART, S. de M.; EVARISTO, A. B.; PIMENTEL, L. D.; GROSSI, J. A. S.; MOTOIKE, S. Y. Teor de óleo, índice de acidez e estabilidade oxidativa de frutos de macúba provenientes de três regiões do estado de Minas Gerais. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 408

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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13.Imagem marcado/desmarcadoTILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; SEDIYAMA, C. S.; GOULART, S. de M.; PIMENTEL, L. D.; MOTOIKE, S. Y. Increase in oil content and changes in quality of macauba mesocarp oil along storage. Oilseeds & fats Crops and Lipids - OCL, v. 26, n. 20, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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14.Imagem marcado/desmarcadoBACKES, F. A. A. L.; BARBOSA, J. G.; CECON, P. R.; GROSSI, J. A. S.; BACKES, R. L.; FINGER, F. L. Cultivo hidropônico de lisianto para flor de corte em sistema de fluxo laminar de nutrientes Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 11, p. 1561-1566, nov. 2007 Título em inglês: Hydroponic growth of lisianthus as cut flower under nutrient film technique.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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15.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, A. E. de; MAFFIA, L. A.; MIZUBUTI, E. S. G.; CAPDEVILLE, G. de; ALFENAS, A. C.; GROSSI, J. A. S. Botrytis cinerea survival in crop debris of roses and as sclerotia in soil. In; INTERNATIONAL BOTRYTIS SYMPOSIUM, 11., 1996, Wageningen. Programme and book of abstracts... p. L3-6.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  03/06/2019
Data da última atualização:  18/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; SEDIYAMA, C. S.; GOULART, S. de M.; PIMENTEL, L. D.; MOTOIKE, S. Y.
Afiliação:  Wogayehu Worku Tilahun, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil.; José Antonio Saraiva Grossi, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; Carlos Sigueyuki Sediyama, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil; Samuel De Melo Goulart, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil; Leonardo Durate Pimentel, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil; Sergio Yoshimitsu Motoike, Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Fitotecnia, Viçosa, MG, Brasil.
Título:  Increase in oil content and changes in quality of macauba mesocarp oil along storage.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Oilseeds & fats Crops and Lipids - OCL, v. 26, n. 20, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Macauba is an oleaginous palm species from Latin America. It is a rich source of vegetable oil with diverse benefits. However, there are several gaps in assuring post-harvest oil quality of the mesocarp. Thus, ripe fruits were stored at room temperature for 60 days before oil extraction to evaluate fruit and mesocarp oil quality attributes. Physical (decay incidence, water activity), biochemical (specific activity of lipase), physicochemical (acidity and peroxide indices, molar absorptivity at K232 and K270, oxidative stability, total carotene content and mesocarp colour) analyses were carried out. Results show that nonlinear sigmoid response was obtained for most of the parameters evaluated. Decaying reactions related to microorganism?s growth, free fatty acid release and oxidation took place along storage. However, the overall oil quality was in the acceptable limits up to 20 days of storage. It is much further than palm oil, the main source of oil in the world.
Palavras-Chave:  Free fatty acid; Oil quality.
Thesagro:  Acrocomia Aculeata.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198085/1/Tilahun-et-al.-2019-Macauba-storage-OCL-published.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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